Δεν τα παρατά η Αμβρακία (2-1)

Με την επιστροφή του Δημήτρη Μπαλάφα στον πάγκο του «τριφυλλιού», οι Αρτινοί κέρδισαν τον Ρήγα Φεραίου και παρέμειναν στο -2 από τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. 

Μπορεί να ηττήθηκε την προηγούμενη αγωνιστική από την πιερική ομάδα, ωστόσο η Αμβρακία έδειξε σθένος απέναντι στους Βελεστινιώτες, έπαιξε καλύτερα και δίκαια έφυγε από το Δημοτικό Στάδιο Άρτας με το σπουδαίο αυτό «τρίποντο». Αντίθετα, μπορεί ο Ρήγας να μείωσε στο 90’, όμως το γκολ του Σέττου δεν στάθηκε αρκετό, έτσι ώστε να δώσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά από δύο συνεχόμενες αγωνιστικές με θετικά αποτελέσματα.

Η Αμβρακία μπήκε αποφασισμένη και στο 1’ το σουτ Μπαλαδήμα απέκρουσε σε κόρνερ ο Παπαγιάννης, από το οποίο κόρνερ πήρε την κεφαλιά ο Ασπροποταμίτης, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να δηλώνει ξανά «παρών». Στο 5’ λίγο έλειψε οι γηπεδούχοι να ανοίξουν το σκορ, όμως το σουτ του Κωστακιώτη απομάκρυνε ο Μπόρας και στο 8’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή του Ρήγα. Ο Καναβός από τα δεξιά εξαπέλυσε το σουτ, το οποίο πέρασε άουτ, καθώς με προβολή ο Τζοβάρας με προβολή δεν πρόλαβε τη μπάλα. Στο 12’ ο Σιδηρόπουλος με γυριστό σουτ δεν μπόρεσε να βρει στόχο, ενώ δύο λεπτά μετά οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να σκοράρουν. Ο Μπαλαδήμας με δυνατό σουτ εκτός περιοχής βρήκε δίχτυα για το 1-0. Στο 19’ ο Παπαγιάννης έσωσε την ομάδα του Λάκη Μπακάλη από το 2-0, καθώς έπειτα από μπαλιά στην πλάτη της βελεστινιώτικης άμυνας, ο Κωστακιώτης έκανε το σουτ, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να επιδεικνύει τα αντανακλαστικά του. Στο 27’ η κεφαλιά του Καναβού δεν ανησύχησε τον Βαρέλη και δύο λεπτά μετά ο Κωστακιώτης σούταρε, χωρίς στόχο. Στο 32’ λίγο έλειψε το λάθος του μόλις 15χρονου Κουσκουρίδα να στοιχίσει στον Ρήγα, όμως το σουτ του Μπαλαδήμα απέκρουσε ξανά ο Παπαγιάννης. Στο 32’ το ένα-δύο των Σέττου και Χυσά δεν απέδωσε, καθώς το σουτ του πρώτου πέρασε άουτ, ενώ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Λύτος χτύπησε άσχημα στην περιοχή του κεφαλιού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους ήρθε στο 59’, με το σουτ του Καναβού να περνά άουτ, ενώ στο 66’ η Αμβρακία διπλασίασε τα τέρματά της. Συρτή σέντρα από τα αριστερά, ο Σιδηρόπουλος εντός μικρής περιοχής νίκησε τον πολύ καλό Παπαγιάννη για το 2-0. Στο 71’ ο Ρήγας ήταν κοντά στο να μειώσει στο σκορ, όμως το σουτ του Τζελέπη βρήκε στο δεξί δοκάρι των γηπεδούχων, για να έρθει στη συνέχεια της φάσης ο Σέττος και να μην καταφέρει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με τους αμυντικούς της Αρτινής ομάδας να αποσοβούν τον κίνδυνο. Στο 85’ ο νεοεισελθών Μπότσαρης δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ 87’ το σουτ του Κωστακιώτη έδιωξε ο τερματοφύλακας των Θεσσαλών. Το γκολ της τιμής ήρθε στο 90’, όταν με διπλή προσπάθεια ο Σέττος νίκησε τον Βαρέλη για το τελικό-όπως αποδείχτηκε- 2-1.

Σκόρερ: 14’ Μπαλαδήμας, 66’ Σιδηρόπουλος/90’Σέττος

Κόκκινη:

Αμβρακία Κωστακιών (Δημήτρης Μπαλάφας): Βαρέλης, Παπανίκου, Βασίλας (77’ Μπότσαρης), Λύτος (45’ λ.τ. Θεμελής), Μπεζεβέγκης, Βερλέκης, Κωστακιώτης, Ασπροποταμίτης, Σιδηρόπουλος (84’ Ρούμπος), Νταλάκας, Μπαλαδήμας.

Ρήγας Φεραίος (Λάκης Μπακάλης): Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Μπόρας, Κουσκουρίδας, Λάμπρου, Χυσά (60’ Κίπτιου), Γεωργατζής (46’ Ράπτης), Καναβος, Τσελέπης, Σέττος, Τζοβάρας (69’ Χότζα).

Διαιτητής: Ρούσσος-Μπεκερτζής (Πρέβεζας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας), Γκαρτζονίκας (Πρέβεζας)

πηγή: liganews.gr