«Διπλό»… ανόδου (0-1)

Ένα γκολ ήταν αρκετό για τον Απόλλωνα Λάρισας, έτσι ώστε να «αλώσει» την Άρτα και να ξεφύγει στο +7 από τον Καραϊσκάκη.

Σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι στο κατάμεστο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων (2000 παρακολούθησαν το παιχνίδι από κοντά), οι Λαρισαίοι ήταν αυτοί οι οποίοι κατάφεραν να σκοράρουν με τον Μανθάνο και να φύγουν από την Ηπειρωτική πόλη με το σπουδαίο «τρίποντο», χάρη στο οποίο βρίσκεται με το ένα πόδι στη Football League. Από την άλλη, η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη είχε ευκαιρίες, δεν κατάφερε, όμως, να σκοράρει και απομακρύνεται κατά πολύ από την πρώτη θέση και την άνοδο στην Β’ Εθνική. Αυτή η ήττα, ήταν η πρώτη μετά από δώδεκα αγωνιστικές για τους αρτινούς, οι οποίοι την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύουν στην Πιερία για το παιχνίδι με τον Διαγόρα, ενώ ο Απόλλων υποδέχεται την Ιστιαία στη Φιλιππούπολη.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν κυρίως αναγνωριστικά, με την πρώτη φάση να γίνεται στο 12’, με το σουτ του Γυφτοκώστα, το οποίο πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ανδρούτσος έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Σάββα, ενώ στο 21’ η κεφαλιά του Σαχινίδη, έπειτα από σέντρα του Ανδρέου, απομακρύνθηκε από τον κίπερ των γηπεδούχων. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους έγινε στο 36’, όταν ο Σταυράκης μπλόκαρε το σουτ του Μαζιώτη.

Με την επανέναρξη, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν στο 52’, με την κεφαλιά του Βελέτη, η οποία κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Απόλλωνα. Στο 65’ η κεφαλιά του Παπαδόπουλου πέρασε άουτ, ενώ στο 80’ το σουτ του Σουλίδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ανδρούτσου. Στο 86’ ο Ζυγκερίδης εξαπέλυσε ένα σουτ από πλάγια θέση, ωστόσο ο τερματοφύλακας της αρτινής ομάδας δήλωσε το παρόν και στο 87’, οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Ματίας Μανθάνο πήρε τη μπάλα στα πόδια του και με σουτ παραβίασε την εστία του Καραϊσκάκη για το 1-0. Στις καθυστερήσεις ο Σκούπρας επιχείρησε να κάνει το 2-0 με σουτ, όμως ο Ανδρούτσος ήταν σε ετοιμότητα και σταμάτησε την τροχιά της μπάλας. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 1-1, όμως την κεφαλιά του Ευαγγέλου, μετά από σέντρα του Γυφτοκώστα, απέκρουσε ο Σταυράκης, δίνοντας στην ομάδα του τους πολύτιμους βαθμούς.

Σκόρερ: 86’ Ματίας

Κόκκινη: –

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Ανδρούτσος, Παπανίκου, Λάμπρου, Βελέτης, Καραγιαννίδης, Κόλλινς (87’ Κουσίδης), Χαρτσιάς (81’ Ευαγγέλου), Ντατίδης, Γυφτοκώστας, Μαζιώτης (63’ Μπεκατώρος), Ζυγκερίδης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Σταυράκης, Σάββας, Καρακατσάνης (63’ Παπαδόπουλος), Ιορδανίδης, Ανδρέου, Αγροδήμος, Σκούπρας, Πέντα (81’ Ιβανίδης), Σαχινίδης, Σουλίδης, Μηνάς (58’ Ματίας)

Διαιτητής: Μακρυπόδης (Αχαΐας)

Βοηθοί: Μεϊντάνης, Σιδέρης (Αχαΐας)

πηγή: liganews.gr