Δόξα Λευκάδας: Αποκλεισμός στις λεπτομέρειες – 54-52 ο Πανσερραϊκός

Την ήττα-αποκλεισμος με 54-52, γνώρισε η Δόξα Λευκάδας από τον Πανσερραϊκό και δεν συνεχίζει στο κύπελλο Ελλάδας.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Πανσερραϊκός μπήκε με το «πόδι στο γκάζι» και κατάφερε με πιεστική άμυνα, να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και να σκοράρει, δημιουργώντας μια σημαντική διαφορά 14-3, στο 5’. Τρίποντες βόμβες απο Γρίψιο, Μιλόσεβιτς και Γεωργιανό εκτόξευσαν την διαφορά στο +17 (19-3) δυο λεπτά πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου, που έκλεισε με σκορ 21-8, μέσα σε ενθουσιασμό απο τον κόσμο που κατέκλυσε το κλειστό της Κοιλάδας.

Στην δεύτερη περίοδο, η ομάδα της Λευκάδας, βρήκε αντίδοτο στην επιθέση με συνεχόμενα τρίποντα και κατάφερε πολύ νωρίς να μαζέψει την διαφορά με ένα σερί 12-0. Οι παίκτες του Γιάννη Κακιούζη χρειάστηκαν περίπου 4’ λεπτό για να ξεκολλήσουν στο σκορ, με τρίποντο του Γρίψιου, ενώ η Δόξα πέρασε και μπρόστα σκορ 27-24. Στο 17’ τα «λιοντάρια» μάζεψαν την άμυνα, βρήκαν διαδρόμους στην επίθεση αλλά τα σουτ δεν βρήκαν στόχο. Λίγο πριν την τελευταία= κόρνα του ημιχρόνου, ο Ντίνος με ένα σερί 5-0 έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους γηπεδούς 29-27, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο, ο Πανσερραϊκός έσφιξε την άμυνα στην περιφέρεια και κατάφερε με αντεπίθεση διαρκείας, να διευρίνει το υπέρ του σκορ. Ένα γρήγορο 5-0 του Χριστοδούλου με γκολ-φάουλ και ωραία προσπάθεια κι ένα τρίποντο του Παντελή, έβαλε σε θέση ισχύος τους «κόκκινους» 37-27. Με τους Χείλαρη και Τσιάβες η Λευκάδα, ισορρόπησε και μείωσε την διαφορά, την στιγμή που ο Ντίνος ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ στο 41-29. Σκορ περιόδου 43-38.

Στην τελευταία περίοδο οι δυο ομάδες ήταν νευρικές και η έλλειψη ετοιμότητας ήταν εμφανής. Οι «νησιώτες» με υπομονή στο παιχνίδι τους, βρήκαν τον τρόπο να γυρίσουν το ματς και να προηγηθούν 46-43, κρατώντας για 8’ λεπτά τον Πανσερραϊκό χωρίς καλάθι! 2:40 πριν το φινάλε ο Μπήλιος έδωσε πνοή στα «λιοντάρια» με το πρώτο καλάθι της περιόδου για το 45-46 και με τρίποντο έφερε τον Πανσερραϊκό μπροστά με σκορ 48-46. Ο Μιλόσεβιτς, μίλησε την κρίσιμη στιγμή και με ένα μεγάλο κρεμασμένο τρίποντο και ένα προσωπικό καλάθι, έκανε το 51-48 και το 53-50. Η Λευκάδα απάντησε με 2 βολές του Τσιάβες για το 53-52, ενω 4,7’’ πριν το τέλος η Δόξα έκανε λάθος, ο Γεωργιανός οδηγήθηκε στις βολές και με μια εύστοχη, σε συνδιασμό, με το άστοχο σουτ του Κουρτίδη στο τέλος, ο Πανσερραϊκός πανηγύρισε την μεγάλη νίκη πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού!

πηγή: lefkadasportnews.gr