Εντυπωσιακός και πάλι ο Απόλλων Λάρισας, 3-0 τον Πιερικό

Εντυπωσιακός για ακόμα μια αγωνιστική ο Απόλλων Λάρισας επικράτησε με 3-0 του Πιερικού για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη συνέχισε έτσι την πολύ καλή εικόνα που έχει σε όλο το πρωτάθλημα και έφτασε τις 4 σερί νίκες οι οποίες άνετα θα μπορούσαν να είναι και 5 αν δεν υπήρχε το “χειρουργείο” της πρεμιέρας στο παιχνίδι με την Πύδνα Κίτρους.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ

Παρουσία 500 περίπου ατόμων, τον περισσότερο κόσμο που είχε μέχρι στιγμής ο Απόλλων, κάτω από εκπληκτικές καιρικές συνθήκες και σε πολύ καλό αγωνιστικό χώρο η λαρισινή ομάδα έδειξε και πάλι πολύ καλό πρόσωπο και έφτασε άνετα στο τρίποντο κόντρα στο νεανικό συγκρότημα του Πιερικού.

Ένας Πιερικός που δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα του παρελθόντος, προσπάθησε να κρατήσει στο πρώτο μέρος την εστία του ανέπαφη κάτι που δεν συνέβη, με τον Απόλλωνα να σκοράρει νωρίς δυο φορές στην επανάληψη και να βάζει τις βάσεις της νίκης του. Η ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα που επέστρεψε ως αντίπαλος στην Φιλιππούπολη, μαζί με τον βοηθό του Μιχάλη Μπίζιο, προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό, αλλά η ανωτερότητα του Απόλλωνα ήταν εμφανής.

Ένας Απόλλωνας που είχε την υπεροχή στην αναμέτρηση και κατοχή μπάλας καθόλη την διάρκεια της αναμέτρησης έφτασε στο 3-0 και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στον αγώνα της επόμενης Κυριακής για το κύπελλο Γ’ Εθνικής με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου.

Να πούμε επίσης ότι λόγω του γεγονότος της διακοπής της Super League στο γήπεδο βρέθηκαν ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας και πολλοί παίκτες των “βυσσινί”, όπως και πολλοί προπονητές του ερασιτεχνικού, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Ζήσης Γρηγορίου.

Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 20′ με το δυνατό σουτ του Καμπλιώνη που έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Πιερικού, ενώ από την εκτέλεση του κόρνερ στο 21′ από τον Τάσο Κυριάκο ήρθε και το 1-0 με τον Παπαδόπουλο στο δεύτερο δοκάρι να παίρνει την κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ. Στο 35′ η εκτέλεση φάουλ του Τάσου Κυριάκου πέρασε ελάχιστα άουτ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται και τον Απόλλων Λάρισας να προηγείται 1-0.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Καμπλιώνης με ωραία επέλαση από αριστερά και πιάνοντας στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα, με ωραίο τελείωμα πέτυχε το 2-0. Ο Απόλλων έφτασε και στο 3-0 στο 59′ όταν από σέντρα του Κυριάκου από τα δεξιά ο Σαχινίδης με πλασέ μέσα στην μικρή περιοχή πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Ενδιάμεσα οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 52′ με το κοντινό σουτ του Σαχινίδη που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 69′ είχε δοκάρι. Το 3-0 δεν άλλαξε ως το φινάλε με παρα το γεγονός ότι η ομάδα της Λάρισας έκανε ακόμα τέσσερις ευκαιρίες στην αναμέτρηση, με το γυριστό σουτ του Συράκου στο 78′ να φεύγει λίγο άουτ, ενώ ο Καμπλιώνης στο 82′ είχε σουτ που πέρασε λίγο άουτ, όπως ίδια φάση και στο 86′ πάλι με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Μάλιστα στις καθυστερήσεις ο επιθετικός των “κυανολεύκων” είχε συρτό σουτ που μπλόκαρε ο πορτιέρο του Πιερικού.

Σε γενικές γραμμές μια ευρεία και εύκολη για τον Απόλλωνα νίκη που συνέχισε τις θετικές εμφανίσεις, ενώ σε πολύ καλό κλίμα οι διο προπονητές αντάλλαξαν χειραψία με την λήξη της αναμέτρησης.

Απόλλων Λάρισας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Ιβανίδης, Κυριάκος, Διβανές (62′ Πέντα), Σαχινίδης (69′ Συράκος) , Σουλίδης (75′ Γεωργίου), Καμπλιώνης

Πιερικός (Μιχάλης Ζιώγας): Σοϊλεμέζογλου, Γελαδάρης (46′ Παπαδόπουλος), Μπαρούτας, Μάρκο, Κραγιόπουλος, Αχείμαστος, Λούγγος, Τριανταφυλλίδης (64′ Γαλανοπουλός), Λαζόπουλος, Κοκονόζι (54′ Συμεωνίδης), Ριβελίνο.

Διαιτητική τριπλέτα: Γρατσάνης (Τρικάλων), Μάνασης (Τρικάλων), Παπαλίτσας (Καρδίτσας).