Επίσκεψη της ΑΕ Καραϊσκάκης στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Δήμου Αρταίων (pics)

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες) του Δήμου Αρταίων επισκέφτηκε αντιπροσωπεία παικτών της ΠΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας.

Το «παρών» στην επίσκεψη που πραγματοποίησε η ομάδα έδωσαν οι ποδοσφαιριστές της, Τζόρτζ Κόλλινς, Δημήτρης Κυριάκης, Νίκος Παπανίκου, Χάρης Ραχιώτης και Μάριος Χούσος. Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στεγάζεται στην οδό Κρυστάλλη 148 και φιλοξενεί περίπου 30 παιδιά. Την ΠΑΕ Καραϊσκάκης υποδέχτηκε ο πρόεδρος του ΔΗΚΕΔΑ, Γιώργος Λιλής, με τους ποδοσφαιριστές της Αρτινής ομάδας να μοιράζουν στα παιδιά, καπέλα, μπλουζάκια και προσκλήσεις αγώνα.

Η λειτουργία του Κέντρου διέπεται από τη σύγχρονη αντίληψη για την αναπηρία. Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) αποτελεί μονάδα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρίες και εφήβων με νοητική υστέρηση και κινητική αναπηρία. Το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ εντάσσεται στο πλαίσιο νέων δράσεων – προγραμμάτων στον τομέα της πρόνοιας και την ανάπτυξη ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης. Με την ενέργεια αυτή ενισχύεται ο θεσμός της οικογένειας, διαφυλάσσεται η οικογενειακή αλληλεγγύη, εναρμονίζεται η οικογενειακή και εργασιακή ζωή και προετοιμάζεται η ένταξη των παιδιών – εφήβων με αναπηρίες στην κοινωνική και οικονομική ζωή.

Στη συνάντηση της ομάδας με το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, «παρών» ήταν οι εργαζόμενοι-ες, Χρήστος Ζαρκάδας (διευθυντής, γυμναστής), Πολυξένη Αλντάνη (νηπιαγωγός), Σταματία Αντωνίου (κοινωνικός φροντιστής), Ελένη Γιαννοπούλου (κοινωνική λειτουργός), Δημήτριος Μανιφάβας (οδηγός), Πολυξένη Μιχάλη (κοινωνικός φροντιστής), Κωνσταντίνα Μπατσαρά (μουσικός), Αρετή Μπόσμου (δασκάλα), Νικολέττα Μπόσμου (δασκάλα), Ειρήνη Μπούρη (εικαστικός), Βαλεντίνα Μπουρνάκα (νοσηλεύτρια), Παναγιώτα Ντζιούνη (κοινωνική λειτουργός), Θεοδώρα Παπαδιώτη (γενικών καθηκόντων), Βάσια Ραβανή (εθελόντρια Ερυθρού Σταυρού), Ελένη-Κυριακή Τσουλά (εθελόντρια ψυχολόγος), Λαμπρινή Υφαντή (δασκάλα) και Γιάννης Χριστογιάννης (φυσικοθεραπευτής)

Η ΠΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας ευχαριστεί τον πρόεδρο του ΔΗΚΕΔΑ, Γιώργο Λιλή και τους-τις εργαζόμενους-ες για την επίσκεψη και την άψογη φιλοξενία τους!