Επανεκκίνηση από το Κιλκίς για την εθνική

Λίγες ημέρες νωρίτερα στην πόλη Βίσοκο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ηττηθεί 28-27, κάνοντας υπερπροσπάθεια στα τελευταία φορά, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 15-8 (26’) και 19-12 (35’).

Η ομάδα του τότε Ομοσπονδιακού προπονητή Γκόραν Πέρκοβατς ήθελε την νίκη με διαφορά δύο τερμάτων για να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου στην ισοβαθμία με την Βοσνία (8 βαθμοί), έχοντας αφήσει πίσω της Ολλανδία (4 βαθμοί) και Ιταλία (4 βαθμοί).

Με την βοήθεια 1.000 φιλάθλων στην «καυτή» έδρα που δημιούργησαν οι Κιλκισιώτες, η Εθνική μας νίκησε 31-28 και πήρε σπουδαία πρόκριση για τα πλέι οφ.

Δέκα χρόνια αργότερα με τον Νίκο Γραμματικό στον πάγκο της η «γαλανόλευκη» κάνει νέο ξεκίνημα, ξεκινώντας από τους πρώτους φιλικούς αγώνες εντός Ελλάδας μετά την φιλική αναμέτρηση στην Τυνησία το καλοκαίρι.

Η Εθνική θα αγωνιστεί με το Ισραήλ αρχικά την Τρίτη 1η Νοεμβρίου (19:00) στο Σπίτι του Χάντμπολ της Θεσσαλονίκης και την επόμενη ημέρα, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, την ίδια ώρα στο ΔΑΚ Κιλκίς σε μία αναμέτρηση που για τους παραπάνω λόγους έχει χαρακτήρα γιορτής.

*Στην αρχική φωτογραφία διακρίνονται στα αποδυτήρια του κλειστού, οι διεθνείς Χαλκίδης, Κοκολοδημητράκης, Καρυπίδης, Μπαλωμένος, Σανίκης, Σαμαράς και ο Ομοσπονδιακός Γκόραν Πέρκοβατς, οι οποίοι πανηγυρίζουν για την σπουδαία πρόκριση.

*Στην δεύτερη φωτογραφία ο Σάσα Ζιβούλοβιτς έχει νικήσει την άμυνα της Βοσνίας και ετοιμάζεται να σκοράρει με φόντο την κατάμεστη κερκίδα.

 

Πηγή: gazzetta.gr