Επιστρέφουν τα μπαράζ ανόδου στο δρόμο προς τη Γ’ εθνική

Η κάθε πρωταθλήτρια ομάδα των ΕΠΣ θα δίνει έξι αγώνες μπαράζ για να φτάσει στην άνοδο στη Γ’ εθνική.

Τα μπαράζ ανόδου στο δρόμο προς τη Γ’ εθνική επιστρέφουν. Έτσι, όπως συνέβαινε και παλαιότερα, για να φτάσει μια ομάδα του τοπικού προς την παραπάνω κατηγορία θα πρέπει να κατακτήσει, επί της ουσίας, δύο τίτλους. Έναν του τοπικού της Ένωσής της, και στη συνέχεια έναν ακόμη στον όμιλο ανόδου που θα λάβει μέρος.
Αιτία της απόφασης αυτής της ΕΠΟ δεν είναι άλλη από το στόχο που έχει θέσει να μειωθούν σε βάθος χρόνου οι ομάδες στη Γ’ εθνική, ώστε η εν λόγω κατηγορία να γίνει πιο ενδιαφέρουσα και περισσότερο ανταγωνιστική.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την προκήρυξη που έδωσε στην δημοσιότητα η διοργανώτρια αρχή, την επόμενη σεζόν, οι 53 Πρωταθλητές των Ενώσεων, μαζί με τους τρεις δευτεραθλητές των ιδρυτριών Ενώσεων (συνολικά 56 σωματεία), θα συγκροτήσουν 8 Ομίλους των 7 ομάδων, προκειμένου να γίνουν οι αγώνες κατάταξης.
Σε κάθε Όμιλο, θα διεξαχθεί ένας Γύρος. Ο κάθε σύλλογος θα δώσει τρία παιχνίδια στην έδρα του και άλλα τρία εκτός έδρας, ενώ θα έχει κι ένα ρεπό.
Όσον αφορά την πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, αυτή θα συμμετάσχει στον 3ο όμιλο μαζί με τις πρωταθλήτριες των ΕΠΣ Θεσπρωτίας, Ηπείρου, Καστοριάς, Άρτας, Κέρκυρας Πρέβεζας/Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας.

πηγή: corfusports.com