ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας: Κυπελλούχος ο Παναγρινιακός

Με σκόρερ τον Γκόλια στο 54΄με απευθείας εκτέλεση φάουλ και τον Αντωνόπουλο στο 91΄ ο Παναγρινιακός νίκησε με 2-0 τον Άρη Αιτωλικού και κατέκτησε το κύπελλο της ΕΠΣΑ για την περίοδο 2022-23.

Καλύτερος ο Παναγρινιακός στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα πέτυχε δυο γκολ, είχε δυο δοκάρια, χαμένο πέναλτι και δίκαια νίκησε με 2-0 τον Άρη Αιτωλικού. στο τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣΑ.

Όσο αφορά την εικόνα του αγώνα, δυνατό ήταν ξεκίνημα για τον Παναγρινιακό με τον Γκόλια στο 9΄με απευθείας εκτέλεση φάουλ να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Σπανός με κεφαλιά από πλάγια αναγκάζει τον Μπότα να απομακρύνει τον κίνδυνο για την εστία του.

Στο 21΄ ο Μούτσα δεν έγινε κάτοχος της μπάλας από καλή θέση απέναντι στον Καλαντζή, και στην αντεπίθεση ο Παναγρινιακός με τον Σπανό αποφεύγει και τον Μπότα, αλλά πριν η μπάλα καταλήξεις στα δίχτυα ο Παλιάτσας απομακρύνει σε κόρνερ. Δοκάρι για τον Παναγρινιακό στο 23΄με κεφαλιά του Παναγιωτόπουλου, μετά από σένταρ του Γκόλια, ενώ στο 26΄σουτ του Τσιούνη έφυγε αουτ. Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκει και πάλι στον Παναγρινιακό, με τον Βασιλογιάννη να εκμεταλεύται την ολιγορία της άμυνας του Άρη Αιτωλικού, αλλά το σουτ κατέληξε άουτ.

Στην επανάληψη ο Παναγρινιακός άνοιξε το σκορ στο 54΄με σκόρερ τον Γκόλια, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ, από πλάγια θέση, και λάθος εκτίμηση της μπάλας από τον Μπότα η οποία κατέληξε στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκόλιας από την ίδια θέση με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στην μεγάλη περιοχή του Άρη, η κεφαλιά του Τσιούνη βρίσκει τον Μπότα έτοιμο στην δεξιά του γωνία να μπλοκάρει την μπάλα.

Διπλή ευκαιρία στο 63΄για τον Παναγρινιακό με πρωταγωνιστή τον Τσιούνη, αλλά ο Ζαπάντης με κεφαλιά απομακρύνει την μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Δεύτερο δοκάρι στο 69΄για τον Παναγρινιακό, μετά από σέντρα ταπό τα αριστερά του Βασιλογιάννη, και γυριστό σουτ του Σπανού, και στην συνέχεια της φάσης ο Τσιούνης με κοντινό σουτ βρίσκει και πάλι τον Μπότα σε καλή θέση να απομακρύνει σε κόρνερ

Ο επιθετικός μονόλογος των παιχτών του Παναγρινιακού συνεχίζεται, με το σουτ του Σπανού στο 75΄να καταλήγει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 79΄ ο Παναγρινιακός κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Ζαπάντη στον Αλομπισάτ. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Τσιούνης, με τον Μπότα να πέφτει σωστά στην δεξιά του γωνία και να απομακρύνει την μπάλα…

Στο 91΄ ο Αντωνόπουλος με όμορφη ατομική προσπάθεια και σουτ διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα (2-0)

 Διαιτητής : Ζυγάς

Βοηθοί : Μπάκας, Βλαχοδήμος

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Παναγρινιακός (Βαλάντης Ζώης)

Καλαντζής, Τσάκνης, Γκόλιας, Παναγιωτόπουλος (80΄Καλοκαίρης), Σωτηρόπουλος, Καραλής (77΄Νικολογιάννης), Τσιούνης, Μανιώτης (46΄ Μήλιος), Σπανός, Τσοπανάς (46΄Αλομπισάτ), Βασιλογιάννης (77΄Αντωνόπουλος)

Άρης Αιτωλικού (Χρήστος Κυριάκης)

Μπότας, Φούντας, Κοντομήτσος, Παλιάτσας, Ζαπάντης, Φράγκος Λ., Καβαλιέρης (84΄Καρέτσος), Διαμαντόπουλος, Πασπαλιάρης, Φράγκος Α. (74΄Πανόπουλος), Μούτσα

πηγή: agriniogoal.gr