Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Ηandball Premier

Με τέσσερα (από τα έξι) αμφίρροπα παιχνίδια αρχίζει αύριο το 38ο πρωτάθλημα της Handball Premier.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ- ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (18:00- websportstv.gr)
Στην Κυψέλη η αναμέτρηση του Πανελληνίου με τον Φίλιππο Βέροιας ξυπνάει μνήμες παρελθόντος, όταν οι δύο ομάδες μεσουρανούσαν στην αρχή της περασμένης δεκαετίας. Οι Βεροιώτες είναι κάτοχοι των εγχώριων τίτλων και θέλουν να ξεκινήσουν με το… δεξί, έχοντας προβλήματα μικροτραυματισμών με τους Ράχιμιτς και Βραζάλιτσα.

Από την άλλη ο Πανελλήνιος έχει σκληροτράχηλη ομάδα και ειδικότερα στην έδρα του αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός.
Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί σε live streaming από το websportstv.gr
Ο προπονητής του Πανελληνίου

Ο τεχνικός των νταμπλούχων Στέλιος Σεϊρεκίδης είπε: «Ξεκινάμε μία νέα προσπάθεια με νέα και διψασμένα παιδιά για χάντμπολ. Με αθλητές που έχουν τα δικά τους όνειρα και κίνητρα. Είναι ένα ντέρμπι από τα παλιά κόντρα στον Πανελλήνιο. Είναι μια δύσκολη πρεμιέρα. Πρέπει να βγάλουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να νικήσουμε σε μία δύσκολη έδρα».

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΑΕΚ (19:00)

Στο κλειστό της Νέας Κίου οι «Λύκοι» θα αντιμετωπίσουν τον «Δικέφαλο Αετό» σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες θα τεστάρουν τις δυνάμεις τους. Αυτό είναι το 41ο παιχνίδι ανάμεσα σε Διομήδη και ΑΕΚ με την «Ένωση» να προηγείται 25-15 στις νίκες. Πάντως η ομάδα του Άργους έχει «χτίσει» μια καλή παράδοση, κερδίζοντας την ΑΕΚ εντός έδρας στα τρία τελευταία ματς και μάλιστα με μεγάλες διαφορές (29-24, 27-17, 30-17).

Ο προπονητής των γηπεδούχων Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε: «Θέλω να ευχηθώ καλή σεζόν σε όλους όσοι εμπλέκονται στην Handball Premier. Μια πρεμιέρα δεν έχει ποτέ φαβορί, όταν οι ομάδες που βρίσκονται αντίπαλες είναι παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου τα τελευταία χρόνια και μάλιστα με πολύ διαφορετικό δυναμικό.

Από την πλευρά μας, κάθε εβδομάδα μας βρίσκει καλύτερους αγωνιστικά και σε επίπεδο χημείας. Θα πρέπει να επιμείνουμε στο ομαδικό πνεύμα και να βγάλουμε την ενέργειά μας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Αντίπαλός μας απαρτίζεται από πολλούς έμπειρους παίκτες και σίγουρα θα ποντάρει σε αυτό».

Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Τούτσης που θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της ΑΕΚ επεσήμανε: «Έχουμε δουλέψει αρκετά αυτή την εβδομάδα για να είμαστε έτοιμοι σε αυτό το παιχνίδι. Θεωρώ ότι ο αντίπαλος έχει ένα πλεονέκτημα γιατί έχει παίξει δύο επίσημα ευρωπαϊκά παιχνίδια, άρα μπορούμε να πούμε ότι έχει ένα βαθμό ετοιμότητας μεγαλύτερο από μας.

Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, πιστεύω να κάνουμε μια καλή εμφάνιση, να είμαστε πλήρως ανταγωνιστικοί στο πρώτο παιχνίδι και σίγουρα στόχος μας είναι η νίκη».

 

ΣΕΡΙΦΑΤΟ ΑΙΓΙΟΥ- ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ (18:00)

Ντέρμπι παραμονής με το καλημέρα, αφού στο Αίγιο το Σεριφάτο θα υποδεχθεί την ΑΕΣΧ Πυλαίας. Οι γηπεδούχοι έχουν κάνει σημαντική επένδυση με καλές μεταγραφές και ευελπιστούν να κρατηθούν στην κατηγορία, ενώ και η ομάδα της Πυλαίας ξεκινάει με αισιοδοξία τη σεζόν.

Για την πόλη του Αιγίου θα είναι μια γιορτή, αφού ξαναμπαίνει στον αθλητικό χάρτη μετά από 50 χρόνια, όταν ο Παναιγιάλειος έπαιξε τελευταία φορά στην Α’ Εθνική του ποδοσφαίρου.

Ο τεχνικός του Σεριφάτου Κώστας Χατζηκωνσταντίνου: «Περιμένω ένα ντέρμπι. Είναι το πρώτο ματς στην μεγάλη κατηγορία δεν υπάρχει φαβορί. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη.

Πρέπει όμως να έχουμε υπομονή και επιμονή, δεν κρίνεται τίποτα σε ένα ματς. Εύχομαι να γίνει ωραίο παιχνίδι και να το ευχαριστηθούμε όλοι. Μακάρι όλοι να έχουμε την υγεία μας».

Ο προπονητής της ΑΕΣΧ Πυλαίας Πάνος Γούσιος δήλωσε: «Παρότι είναι νωρίς είναι σημαντικό ματς γιατί και οι δύο ομάδες είναι νεοφώτιστες.

Κρατήσαμε τον κορμό από τα προηγούμενα χρόνια και κάναμε κάποιες καλές προσθήκες. Δείξαμε καλή συνοχή στα φιλικά και πιστεύω ότι αν εμφανιστούμε όπως πρέπει μπορούμε να κερδίσουμε. Έχουμε έμπειρους παίκτες, δεν θα επηρεαστούμε από την έδρα». Για τους φιλοξενούμενους θα λείψουν οι Καφαντάρης, Λάππας, Σιαματάς.

ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ- ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ (18:00)
Ενδιαφέρον ζευγάρι είναι αυτό του Αερωπού με τον Δούκα στην Έδεσσα. Μάλιστα είναι παράδοση οι δύο ομάδες να συναντιούνται στις πρώτες αγωνιστικές κάθε σεζόν με τους γηπεδούχους να αποδεικνύονται σκληρά «καρύδια».

Πέρσι νίκησαν 28-24 (ισοπαλία 30-30 στο Δαϊς), όπως και την περίοδο 2013-2014 με 26-25, ενώ άλλη μία νίκη σημείωσαν και την σεζόν 2010-2011 με 25-24.

Πάντως και οι δύο ομάδες έχουν προβλήματα, αφού αμφίβολοι για τον Αερωπό είναι οι Δημάκης, Τζουβάρας, Μπαντής, Κυριακού, ενώ για τον Δούκα δεν θα παίξουν οι Τζηράς, Τόμπρος, Ζιβούλοβιτς.

«Κάθε πρεμιέρα είναι ιδιαίτερη. Η ομάδα μας κράτησε τον βασικό κορμό. Στόχος μας είναι να ενταχθούν στο κλίμα οι μεταγραφές, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Πέρα από το άγχος της πρεμιέρας, έχουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών.

Έχουμε καλή παράδοση με τον Δούκα, αλλά όλα θα φανούν στο γήπεδο. Οι ειδικές καταστάσεις και η άμυνα θα κρίνουν το αποτέλεσμα του αγώνα», είπε ο προπονητής του Αερωπού Γιάννης Πηλαλίδης, ενώ ο Γιώργος Κρανάκης επεσήμανε: «Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη και κρύβει παγίδες. Παρά τις απουσίες που έχουμε καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες του αγώνα και να παλέψουμε για τους δύο βαθμούς ώστε να ξεκινήσουμε με νίκη τη φετινή χρονιά».

ΠΑΟΚ- ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (18:00)
Ξεκάθαρο φαβορί έχει η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Άρη Νίκαιας, αφού ο «δικέφαλος» του Βορρά παρουσιάζεται ως ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, ενώ ο νεοφώτιστος Άρης θα παλέψει για την παραμονή.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Νίκος Γεωργιάδης επεσήμανε: «Καλή χρονιά, καλή επιτυχία σε όλους. Απέναντι στον Άρη έχουμε τον πρώτο λόγο. Η ομάδα της Νίκαιας θα δώσει τον δικό της αγώνα για να σωθεί. Διαφορετικές ομάδες, διαφορετικοί στόχοι. Παρόλα αυτά πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλο και την ιδιαιτερότητα της πρεμιέρας. Καθρέφτης πάντα είναι το γήπεδο».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Άρης Τάκης Μελετάκος είπε:
«Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε μια ισχυρή ομάδα. Υπήρχε αρκετός προβληματισμός για το αν θα μπορούσαμε να αγωνιστούμε στην Handball Premier.

Αποφασίστηκε να λάβουμε μέρος και να κάνουμε την προσπάθεια μας που από όλους τους αθλητές θα είναι τεράστια. Στα οκτώ χρόνια που βρίσκομαι επικεφαλής του τμήματος έχουμε καταφέρει διοίκηση και προπονητές να υπάρχει υγεία στο τμήμα με περισσότερα από 80 παιδιά στα αναπτυξιακά τμήματα και συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες».

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.- ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ (18:30)
Τον πρώτο λόγο για την νίκη απέναντι στον Φοίβο έχει ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. στο κλειστό της Νέας Ιωνίας. Ο Παναγιώτης Ιατρούδης δήλωσε: «Αποδεχόμαστε τον τίτλο του φαβορί για το πρωτάθλημα. Έχουμε τρεις ξεκάθαρους στόχους: Πρωτάθλημα, Κύπελλο και πορεία στην Ευρώπη.

Γενικά για την σεζόν θέλω να πω ότι σημαντικότερο απ’ όλα είναι να δίνονται οι απαντήσεις μέσα στο γήπεδο. Να μην έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς και εντάσεις. Όλο το άθλημα με την στάση μας, να κρατήσουμε και να πολλαπλασιάσουμε τους ανθρώπους που επενδύουν σε ένα άθλημα, γνωρίζοντας ότι τα ανταποδοτικά είναι μηδαμινά».

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Φοίβου Δημήτρης Πέλεκίδης είπε: «Δύσκολη πρεμιέρα. Είμαστε το αουτσάιντερ. Παίζουμε με μια ομάδα που έχει στόχο τον πρωταθλητισμό. Παρόλα αυτά είναι ένα ματς. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Δεν θα παίξει ο Αλγερινός που μόλις αποκτήσαμε, αφού δεν έχει έρθει ακόμα η μπλε κάρτα και ο έφηβος Λιάπης».

Το πρόγραμμα
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

Handball Premier (1η αγωνιστική)
Σπίτι του Χάντμπολ, 18:00 ΠΑΟΚ- Άρης Νικαίας (Λινάρδος- Στεφανίδης, Μεϊμαρίδης)
Αιγίου 18:00, Σεριφάτο Αιγίου- ΑΕΣΧ Πυλαίας (Τσάκωνας- Κουτσός, Νικολάου)
Πανελληνίου 18:00, Πανελλήνιος ΓΣ- Φίλιππος Βέροιας (Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Κυριακούλιας)
Έδεσσας 18:00, Αερωπός Έδεσσας- ΑΣΕ Δούκα (Πατιός- Τσιάνας, Αγγελίδης)
Νέας Ιωνίας 18:30, ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.- Φοίβος Συκεών (Καραπάνος- Τόλιος, Μίγκας)
Νέα Κίος 19:00, Διομήδης Άργους- ΑΕΚ (Βήτας- Σκλαβενίτης, Νικολίτσας)

Πηγή: gazzetta.gr