Η πρώτη κούπα του Ολυμπιακού

Εγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός στη Λευκάδα. Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ κατέκτησε την πρώτη κούπα της, αφού επικράτησε στον συγκλονιστικό τελικό του Παναθηναϊκού με 63-60. Ηταν ένα ματς διαφήμιση για το γυναικείο μπάσκετ, που έδωσε και την κατάλληλη απάντηση στους χούλιγκανς. Ηταν μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού, παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων…

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ: Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στην εκκίνηση του ματς και προηγήθηκε χάρη στην Ντέλβα, που ήταν ασταμάτητη μέσα στη ρακέτα. Μαζί με την Κυριακοπούλου έκαναν ζημιά στην αντίπαλη άμυνα, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις κυρίως με την Κριστόφερσον. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 20-15 υπέρ των πρασίνων, που σε αυτό το διάστημα είχαν τον έλεγχο του ρυθμού.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στο 15΄ το σκορ έγινε 28-21 και λίγο μετά – αφού έκανε και 3ο φάουλ η Τζόνσον – το ταμπλό έγραψε 29-21. Η Κυριακοπούλου συνέχισε το σερί της και στο 16′ έγινε το 31-21.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα και μείωσε σε 31-25 στο 18′, αλλά δεν πλησίασε περισσότερα αφού έχασε πολλά εύκολα σουτ. Η Καλέντζου με 2/2 βολές σημείωσε το 33-25 του ημιχρόνου, κόντρα στα προγνωστικά που ήθελαν άνετη επικράτηση των ερυθρόλευκων.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως το σκηνικό άλλαξε. Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος και μέσα σε 4 λεπτά ανέτρεψε τα δεδομένα. Με επί μέρους 2-14 πέρασε μπροστά σε 35-39. Με όπλο την άμυνα και με την Τζόνσον να δίνει πολύτιμες λύσεις, η ομάδα του Πειραιά συνέχισε να ελέγχει την κατάσταση και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 43-48.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με κορυφαία την Κυριακοπούλου ισοφάρισε το ματς. Η Λύμουρα έδωσε κι αυτή βοήθεια και μέχρι το 36′ το σκορ ήταν ισόπαλο. Στο κρίσιμο σημείο, όμως, μίλησαν οι Χαλιβέρα (σε άμυνα και επίθεση) και Χατζηνικολάου και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 58-63 μόλις 29” πριν από το τέλος. Το τελικό 60-63 έκανε η Καλέντζου, αλλά ήταν αργά για να ανατραπεί η κατάσταση.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ: Η Τάνια Χαλιβέρα μίλησε στο τέλος και έδωσε τις λύσεις στον Ολυμπιακό στο πιο κρίσιμο σημείο. Είχε 10 πόντους με 2/2 βολές, 1/3 δίποντα και 2/4 τρίποντα. MVP του τελικού η εξαιρετική Λικέντρα Τζόνσον.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε περισσότερα απ’ ό,τι αναμενόταν, όμως συνεχίστηκε η παράδοση των τελευταίων ετών που θέλει τους τελικούς να κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ανταγωνιστικός μέχρι τέλους, αλλά επί ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια τη νίκη έχοντας περισσότερες λύσεις.

Διαιτητές: Κορομηλάς-Μητσόπουλος-Διαμαντής
Δεκάλεπτα: 20-15, 33-25, 43-48, 60-63.
Παναθηναϊκός (Παπαδόπουλος): Καλέντζου 6, Αλμπάνεζ 4, Αυτζή, Καλημέρη, Παντέλη 2, Σλούκα, Δίελα 3, Λύμουρα 11, Πατεράκη, Ντέλβα 16, Κυριακοπούλου 18 (4).
Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Γκοτζή, Σταμάτη 13 (3), Μπόνη 5, Χατζηνικολάου 6, Μπαλτά, Χαλιβέρα 10 (2), Τζόνσον 15, Κοσμά 3 (1), Παπαμιχαήλ 2, Κριστόφερσον 9 (1).

πηγή:superbasket.gr