«Θα είχαμε ξεμπερδέψει νωρίτερα»

Ο Νίκος Γιδόπουλος τόνισε πως αν δεν βρισκόντουσαν αντιμέτωποι με τις… «δαιμονισμένες» φόρμες των αντιπάλων τους, θα είχαν κλειδώσει την παραμονή αρχύτερα.

Ο τερματοφύλακας των Μαύρων Αετών αναφέρθηκε στο πόσο δύσκολο ήταν να φτάσουν στην κατάκτηση του στόχου τους, όπως και για την επόμενη μέρα του ίδιου, αλλά και της ομάδας. Τέλος, στάθηκε και στο σύντομο πέρασμά του από τον ΑΟΤ και εξέφρασε τον παράπονό του για τον γεγονός ότι η ομάδα της πόλης δεν απαρτίζεται από Τρικαλινούς ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο goaltrikala.gr:

Γιατί νομίζεις πως επετεύχθη η παραμονή;

«Η ομάδα του Ελευθεροχωρίου ήταν ένα κράμα έμπειρων αλλά και νεαρών παικτών με ζήλο για διάκριση. Το «μεταξύ μας.
Νεαροί, άπειροι αλλά και φιλόδοξοι οι προπονητές μας κ. Ψύχος, Μανούρας και Ευαγγέλου, όπως και ντόπιο» στοιχείο έπαιξε σημαντικό ρόλο αφού λίγο έως πολύ γνωριζόμασταν η διοίκηση η οποία μπορεί να μην είχε βρεθεί ποτέ ξανά σε παρόμοια κατηγορία αλλά προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις για το καλύτερο.
Προσπαθήσαμε και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό τουλάχιστον στα περισσότερα παιχνίδια, βγάλαμε πάθος, δείξαμε χαρακτήρα και δεν φοβηθήκαμε. Δημιουργήσαμε μια καλή παρέα και αν δεν υπήρχε η «δαιμονισμένη» φόρμα των αντιπάλων μας στις τελευταίες αγωνιστικές, θα είχαμε πετύχει νωρίτερα τον στόχο μας. Τέλος καλό, όλα καλά».

Πόσο δύσκολο ήταν;

«Αν και υποβιβαζόταν δύο ομάδες, η παραμονή παρουσίασε δυσκολίες αφού όλες πίστεψαν πως μπορούν να σωθούν. Ως νέα ομάδα με αρκετούς νέους παίκτες οι οποίοι κουβαλούσαν διαφορετικές νοοτροπίες από τις προηγούμενες ομάδες τους, έπρεπε να «βρεθούν» στο γήπεδο, να δημιουργηθεί ομοιογένεια για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Χρειαστήκαμε χρόνο για να «δέσουμε» και γι’ αυτό χάθηκαν κάποιοι βαθμοί ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην αρχή όλοι ξεκινούν με ενθουσιασμό. Από παιχνίδι σε παιχνίδι βλέπαμε τα λάθη μας και τα περιορίζαμε. Στη συνέχεια βελτιωθήκαμε και λογικό ήταν να πατάμε πιο δυνατά στα πόδια μας.
Υπήρξε μεγάλο διάστημα αρνητικών αποτελεσμάτων, αλλά αυτό δεν μας νίκησε. Από τη μια μας βοήθησε η παρουσία του Τσιώλη από τον Ιανουάριο και από την άλλη μας δυσκόλεψε η μόνιμη απουσία των Ψύρρα και Σαμπάνη, για προσωπικούς λόγους. Υπήρξαν παιχνίδια που δεν έπαιξαν βασικές μονάδες, απέναντι σε ιστορικές ομάδες, αλλά δεν φοβηθήκαμε καμιά. Είχαμε τις δυνατότητες να εξασφαλίσουμε νωρίτερα την παραμονή, αλλά σε κάποιους αγώνες αδικήσαμε τον εαυτό μας, κυρίως λόγω απειρίας».

Η επόμενη μέρα;

«Προσωπικά πέρασα μια ιδιόμορφη αγωνιστική περίοδο. Έμεινα ελεύθερος από τον ΑΟΤ τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών παρότι κάτι τέτοιο δεν φαινόταν από τις πράξεις και τα λόγια των υπευθύνων και το Ελευθεροχώρι ήταν ο επόμενος σταθμός. Αν και ξεκίνησα βασικός κλήθηκα να υπηρετήσω την στρατιωτική μου θητεία. Παρόλα αυτά προσπάθησα και κατάφερα να είμαι στη διάθεση της ομάδας και να επιδιώκω το καλό της και το καλό μου. Δεν το κρύβω ότι κουράστηκα αρκετά. Η επόμενη μέρα με βρίσκει, όπως πάντα ανήσυχο, ψάχνοντας για το καλύτερο. Πιο έμπειρο και ικανό να διακρίνω περισσότερα. Ήδη ακολουθώ ειδικό πρόγραμμα ώστε να φτάσω στο επιθυμητό επίπεδο. Κάποιοι άνθρωποι, κάποιοι σύλλογοι έχουν δείξει ενδιαφέρον, μιλάμε, σχεδιάζω την επόμενη μέρα, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις ποτέ τι ξημερώνει…».

Για τον ΑΟΤ. Πως είδες τα πράγματα;

«Λυπάμαι που η αγαπημένη μας ομάδα δεν βρήκε τον στόχο της, αν και είχε τις δυνατότητες. Ο κ. Γιαλιάς ξόδεψε αρκετά χρήματα, οι παίκτες ήταν ικανοί, επαγγελματίες και ο κόσμος στο πλευρό της ομάδας. Ίσως χρειαζόταν περισσότερη ηρεμία και σταθερότητα στις επιλογές. Λυπάμαι επίσης που κανένα Τρικαλινό παιδί δεν αγωνίζεται στην ομάδα. Η παρουσία του κ. Αμανατίδη ήταν εντυπωσιακή αλλά πόσα να προλάβει να αλλάξει; Η ομάδα πρέπει να είναι υπόθεση όλων και κυρίως των Τρικαλινών.
Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι και κάθε προσωπική επιτυχία».