Θωμάς Κάρτσακλας: «Εκτιμώ ότι σε δύο εβδομάδες θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα»

Στην αθλητική εκπομπή του Βησσαρίωνα Σάκκου, που μεταδίδεται κάθε Δευτέρα στις 20:00 στον Prisma 91,6 μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας Θωμάς Κάρτσακλας.

Σχολιάζοντας το πρόβλημα που υπάρχει με το μητρώο με τις ερασιτεχνικές ομάδες, υπογράμμισε πώς “τα σωματεία έχουν δίκιο να βρίσκονται σε αυτή τη σύγχυση, γιατί οι διοικήσεις, αυτοί οι ερασιτέχνες παράγοντες χρόνια τώρα καλούνται για να μαζέψουν τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να μπει η ομάδα του στο μητρώο.

Το μητρώο δημιουργήθηκε σε πρώτη φάση από το κράτος, να ξεκαθαρίσω ότι εγώ είμαι υπέρ, αναφορικά με το σκοπό που έγινε.

Δηλαδή να χρηματοδοτηθούν από την πολιτεία τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Ποιος άλλωστε δεν θα το επιθυμούσε αυτό, ωστόσο υπήρχε μεγάλη γραφειοκρατία και αρκετά σωματεία χρηματοδοτήθηκαν, κάποια πήραν μέσο όρο 2.000 ευρώ και πλήρωσαν κατά μέσο όρο 1500 ευρώ έξοδα, για τροποποιήσεις καταστατικών και τα λοιπά.

Εμείς διαθέσαμε δικηγόρο που τον πληρώσαμε από τα ταμεία της Ένωσης, ένα σεβαστό ποσό για να προσανατολίσει τα σωματεία και εύχομαι έχουμε 26 σωματεία στο μητρώο ενεργά από τα 35.

Από κει και πέρα δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε ένα πρωτάθλημα και να αποκλείσουμε σαν Ένωση περίπου 10 σωματεία τα οποία δεν πρόλαβαν, ή δεν μπόρεσαν για κάποιο λόγο να μην εγγραφούν και να μην συμμετέχουν στα πρωταθλήματα μας.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα πανελλαδικό, αυτή τη στιγμή υπάρχει μία ρήξη ανάμεσα στην ΕΠΟ και της Πολιτείας.

Πιστεύω ότι και ο κύριος Αυγενάκης θέλει το καλό, όμως βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση καθώς έχει κακός συμβούλους.

Εγώ δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία της αντιπαράθεσης και να πω ποιος φταίει, εκτιμώ ότι θα πρυτανεύσει η λογική, την Παρασκευή 30 του μηνός έχουμε γενική συνέλευση η ΕΠΟ με τις ενώσεις μέλη τους και πιστεύω ότι θα βρεθεί μία λύση έτσι ώστε να ξεκινήσουν ομαλά τα πρωταθλήματα.

Απαντώντας στο ερώτημα για το πότε εκτιμά πώς θα ξεκινήσει το τοπικό πρωτάθλημα, ο κύριος Κάρτσακλας είπε πως εάν όλα πάνε καλά και δοθεί λύση το Σαββατοκύριακο 8 με 9 Οκτώβρη θα ξεκινήσει για την Α Κατηγορία.

Ωστόσο αυτό που σας λέω είναι  μία υπόθεση και μία ευχή, γιατί και τα σωματεία έχουν ξεκινήσει προετοιμασία νωρίς, πληρώνουν ποδοσφαιριστές, προπονητές και οι παράγοντες των ομάδων έχουν δίκιο.

Εκτιμώ ότι σε δύο εβδομάδες θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα.

Έχουν τις ανάγκες και τις αγωνίες τους και για αυτό είμαστε εδώ να πάσα στιγμή να μπορούμε να δίνουμε λύσεις όσο μπορούμε.

Πιστεύω πως έστω και αν αυτή τη στιγμή το κλίμα είναι αρνητικό θα δοθεί μία λύση γιατί το τελευταίο διάστημα παρατηρώ οξύτατες ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές και αυτό το πινγκ πονγκ δεν ωφελεί το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.