Ισοπαλία 1-1 για την Ζάκυνθο με τον Βύζαντα!

Πολλές και σημαντικές ευκαιρίες “σπατάλησε” κυρίως στο δεύτερο μέρος η Ζάκυνθος που έχασε την ευκαιρία να πάρει ένα τρίποντο που θα “κλείδωνε” σε τεράστιο βαθμό την υπόθεση παραμονή απέναντι στον Βύζαντα Μεγάρων μένοντας στο 1-1 για τον 3ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Οι “κυανοκίτρινοι” την ώρα που και ο Παναγρινιακός (έχασε 2-0 από τον ΑΟ Υπάτου) και ο Απόλλων Πάργας (έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα Πετριτή) είχαν απώλειες βαθμών, κρατούσαν μέχρι το 85′ ένα τεράστιο τρίποντο κερδίζοντας με 1-0 τον Βύζαντα Μεγάρων.
Όμως σε εκείνο το χρονικό σημείο σε μια φάση που δεν έφυγε η μπάλα από την περιοχή δέχθηκαν το 1-1 με τον Χατζημελετιάδη και έχασαν δυο υπερπολύτιμους βαθμούς.

Το ματς ξεκίνησε δυνατά με τον Βύζαντα στο πρώτο λεπτό να έχει ευκαιρία με τον Τοπτίδη που σούταρε πάνω στον Γκάρα.
Η Ζάκυνθος εν συνεχεία πίεσε και στο 19′ κέρδισε πέναλτι με τον Μεταξα. Ο Κάρδαρης εκτέλεσε από τα 11 βήματα για το 1-0 των γηπεδούχων, ενώ ο Βύζαντας αμφισβήτησε το αν υπήρχε παράβαση στη φάση.

Το πρώτο μέρος αν και είχε ευκαιρίες δεν πήγαν στον στόχο από τη Ζάκυνθο και τον Βύζαντα, με τους παίκτες του Δημήτρη Μαγκαφίνη να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να παίζουν με πάθος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΣ μπήκε πολύ δυνατά και στο 47′ ο Μαρούδας έχασε τετ α τετ για να γίνει το 2-0, ενώ μετά από δυο λεπτά ο ίδιος ποδοσφαιριστής σούταρε πάνω στπν Χαλκίδη.
Οι “κυανοκίτρινοι” συνέχιζαν την πίεση και τις χαμένες ευκαιρίες και στο 50′ ο Κάρδαρης με ένα εξαιρετικό σουτ σημάδεψε το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του Βύζαντα καταγράγηκε στο 62′ όταν ο Σαχόλι επωφελήθηκε από φάση διαρκείας σούταρε και απομάκρυναν σωτήρια οι αμυντικοί και ο Γκάρας.

Στο 65′ από λάθος της ομάδας των Μεγάρων, ο Κάρδαρης από πλεονεκτική θέση έκανε τη λόμπα, αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι,

Τρία λεπτά μετά ο Βύζαντας διαμαρτυρήθηκε για περίπτωση πέναλτι, όμως ο διαιτητής έδειξε το ματς να συνεχιστεί.

Στο 78′ ο Κολυβάς έκανε το γύρισμα στην περιοχή από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Κάρδαρης που έκανε και μια προσποόιηση σούταρε αλλά έδιωξαν οι αμυντικοί πριν πάει η μπάλα στα δίχτυα.

Τελικά και μετά από τόσες χαμένες ευκαιρίες της Ζακύνθου, ο Χατζημελετιάδης κατάφερε με σουτ εντός περιοχής να νικήσει τον Γκάρα σε μια φάση που ολιγώρησε η άμυνα.

Οι γηπεδούχοι που σάστισαν μετά το γκολ δεν κατάφεραν να βρουν άλλο τέρμα και έχασαν μέσα από τα “χέρια” τους το τρίποντο.

Επόμενο ματς για τον ΑΠΣ εκτός έδρας με τον Διγενή Νεοχωρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη οι παίκτες των δυο ομάδων τα είπαν σε έντονο τόνο στη φυσούνα, ωστόσο μετά από λίγα λεπτά η ένταση ηρέμησε και βγήκαν έξω. Παρόλα αυτά να πούμε ότι οι παίκτες του Βύζας ως είθισται στην αρχή του αγώνα δεν έδωσαν τα χέρια με τους αντιπάλους τους, ούτε χειροκρότησαν.

ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Μαγκαφίνης Δ.): Γκάρας, Γουσέτης Ντ., Μασούρας, Νόνης, Μούστα, Σούρμπης, Χότμαν (70′ Ντούκας), Γεωργακόπουλος, Μαρούδας Μ., Κάρδαρης, Μεταξάς (75′ Κολυβάς)

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ (Καλύκας Δ.): Χαλκίδης, Μύρκος, Μουσκάϊ, Σαχόλι (91′ Δρυμούσης), Καραγιάννης, Τοπτίδης (80′ Μπουντόπουλος), Κωνσταντίνου (26′ λ.τρ. Χατζημελετιάδης), Στρατιδάκης, Δουκάκης (80′ Λύγδας), Φλέγγας, Φυσαράκης

Διονύσης Μπινιώρης – imerazante.gr