Ισόπαλος 1-1 ο Θεσπρωτός με τον Παναθηναϊκό Β΄

Ο Παναθηναϊκός Β’ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Θεσπρωτό στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League 2.

Οι Πράσινοι πήραν τα ηνία με το ξεκίνημα, κυκλοφόρησαν την μπάλα και προσπάθησαν να επιτεθούν και από τα δύο άκρα, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ, αλλά χωρίς επιτυχία. Ούτε οι στατικές φάσεις με τις εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ των Αθανασακόπουλου και Φουρτάδο αποδείχτηκαν αποτελεσματικές. Αντιθέτως, στο 11ο λεπτό ήταν οι φιλοξενούμενοι εκείνοι που απείλησαν, με την ατομική ενέργεια του Ρούση από αριστερά, ωστόσο ο Σουρδής μπλόκαρε το σουτ του.

Με την πάροδο του χρόνου, ο Παναθηναϊκός Β κατάφερε να γίνει πιο ουσιαστικός στο τρίτο μισό του γηπέδου. Όμως, ο Μπιλάλ είδε τον Κωνσταντίνου να βάζει την κόντρα στην προβολή του μέσα στη μικρή περιοχή, μετά από γύρισμα του Κρυπαράκου από δεξιά, στο 19’. Ενώ, τρία λεπτά αργότερα, ο Αθανασόπουλος είχε την καλύτερη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσιμόπουλου.

Από μακρινή μπαλιά του Σιδερά στο 23’, ο Μπιλάλ βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά αντί να κατεβάσει την μπάλα και να σουτάρει, επιχείρησε μια αδύναμη κεφαλιά, που μπλόκαρε ο Τσιμόπουλος. Τελικά, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Θεσπρωτός πήρε το προβάδισμα στο 29’. Όταν ο Μίγγος μπήκε περιοχή από δεξιά, σούταρε παράλληλα, η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι του Σουρδή και κατέληξε στα δίχτυα. Με τον Δρίτσα να κάνει ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και τον Σουρδή να μπλοκάρει, στο 34ο λεπτό, διατηρώντας το 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Σωτήρη Αντωνίου να κάνει δύο αλλαγές σε πρόσωπα, αλλά και σε σύστημα, μετατρέποντας τον σχηματισμό σε 3-4-3 και το Τριφύλλι να ασκεί ασφυκτική πίεση για την ισοφάριση.

Στο 49’, από εκτέλεση φάουλ του Αθανασακόπουλου στο δεύτερο δοκάρι, η κεφαλιά του Σιδερά πέρασε λίγο άουτ. Ακολούθησε μια ακόμα πολύ καλή ευκαιρία, στο επόμενο λεπτό, όταν ο Μαντσίνι γέμισε, ο Κυριόπουλος έκανε το πλασέ, αλλά οι αντίπαλοι έδιωξαν πάνω στην γραμμή. Για να έρθει μια ακόμα τελική του Κυριόπουλου, ο οποίος πέρασε τρεις αντιπάλους από τα δεξιά, πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ωστόσο ο Τσιμόπουλος έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση, στο 52ο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός Β συνέχισε να έχει τον έλεγχο, χωρίς όμως να μπορεί να γίνει απειλητικός για την άμυνα της ομάδας από την Ηγουμενίτσα. Η οποία έκλεινε σωστά τους χώρους και προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση στο 56’, με τον Ρίζο να κερδίζει τελικά ένα κόρνερ. Η είσοδος του Αλμπάνη σήμανε και τη διαφοροποίηση του συστήματος σε 4-4-2 για τους Πράσινους πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, προκειμένου να γίνουν πιο επιθετικοί. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ ο Τσιμόπουλος απέκρουσε την κεφαλιά του Προδρομίτη, στο 63’.

Ο Θεσπρωτός είχε μια ακόμα επικίνδυνη αντεπίθεση, στο 70ο λεπτό, με τον Σουρδή να μπλοκάρει την προσπάθεια του Μπίκα. Με τον Παναθηναϊκό Β να φτάνει τελικά στην ισοφάριση στο 85’, μετά από ωραία σέντρα του Κυριόπουλου από αριστερά και την προβολή του Αλμπάνη να διαμορφώνει το τελικό 1-1.

Σκόρερ: Αλμπάνης (85’) – Μίγγος (28’)

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός Β (Αντωνίου): Σουρδής, Κρυπαράκος (46’ Τουρκιχωρίτης), Προδρομίτης, Σιδεράς, Μαρτίνης, Βουτσάς (69’ Καρβούνης), Εμπό (46’ Μαντσίνι), Φουρτάδο, Αθανασακόπουλος (59’ Αλμπάνης), Κυριόπουλος, Μπιλάλ (69’ Τερεζίου).

Θεσπρωτός (Ρότσα): Τσιμόπουλος, Μαρτίνεζ, Πανταζέλος, Κωνσταντίνου, Μπίκας (84’ Παππάς), Ρίζος, Μίγγος (68’ Λύγκας), Οικονομικός (73’ Γώγος), Ρούσης (73’ Χατζάκος), Δρίτσας, Ντόντης.

* Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Γιάννη Κυράστα, ο οποίος απεβίωσε σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια.

πηγή: liganews.gr