Ιωνικός – Παναιτωλικός 1-1: Χωρίς νικητή η μάχη της Νίκαιας

Η μάχη της Νίκαιας είχε γκολ, δοκάρι, ευκαιρίες και σασπένς ως το φινάλε αλλά δεν ανέδειξε νικητή, με τον Ιωνικό να μένει στο 1-1 με τον Παναιτωλικό στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Ιωνικός και ο Παναιτωλικός πήραν μέρος σε μία σκληρή μονομαχία στη Νίκαια στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League που είχε γκολ, δοκάρι, αρκετές ευκαιρίες και έντονα συναισθήματα, με το φινάλε της να μην έχει πάντως νικητή, με τις δύο ομάδες να έχουν αμφότερες τις στιγμές τους για να πάρουν όλη την… πίτα αλλά να συμβιβάζονται με 1-1.

Αποτέλεσμα που άφησε γλυκόπικρη γεύση τόσο στον Δημήτρη Σπανό όσο και στον Γιάννη Αναστασίου. Ο Ιωνικός έκανε καλή εμφάνιση (15 τελικές) αλλά υπέπεσε σε τρίτο πέναλτι σε δεύτερο διαδοχικό ματς και παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (4 ισοπαλίες – 5 ήττες) ενώ από την πλευρά του ο Παναιτωλικός είχε τις πιο κλασικές ευκαιρίες για να πανηγυρίσει το τρίποντο όμως έφτασε τα πέντε διαδοχικά ματς σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς νίκη.

Το πρώτο τέταρτο του αγώνα άνηκε ολοκληρωτικά στον Ιωνικό, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν με ορμή και να επιβάλλουν το ρυθμό τους, για να βρουν πολύ γρήγορα το πολυπόθητο γκολ. Αυτό ήρθε στο 6′ μετά από έξυπνη κάθετη πάσα του Άοσμαν, με τον Μάντζη να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού και να νικάει με πλασέ εντός περιοχής τον Στεργιάκη (1-0).

Πέρα από το γκολ οι Νικαιώτες απείλησαν και με τον Σάκιτς στο 9′, με τον Παναιτωλικό να ανεβάζει όμως στροφές στη συνέχεια, να παίρνει εκείνος τα γκέμια, και να φτάνει δικαίως στην ισοφάριση. Ο Κολοβός είχε μεγάλη ευκαιρία στο 16′ που δεν την εκμεταλλεύτηκε, για να υποπέσει όμως σε πέναλτι ο Μύγας (χέρι στη μεγάλη περιοχή) και να δώσει την ευκαιρία στον Καρέλη να στήσει τη μπάλα στην βούλα και να γράψει το 1-1 με τη συμπλήρωση του ημιώρου.

Στο 34ο λεπτό ο Άοσμαν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του όμως η κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε άουτ, για να οδηγηθούν έτσι οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το σκορ στο 1-1, που ήταν δίκαιο βάσει της συνολικής τους εικόνας.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τους παίκτες του Ιωνικού να αγωνίζονται με μεγαλύτερη ενέργεια όμως δεν βρήκαν κλασική ευκαιρία στο καλό τους διάστημα, με τον Παναιτωλικό από την πλευρά του να έχει ένα εκπληκτικό πεντάλεπτο με τρεις μεγάλες ευκαιρίες.

Στο 59′ ο Ντουάρτε τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι με ασύλληπτο σουτ εκτός περιοχής, τρία λεπτά αργότερα ο Χουτεσιώτης έκανε πολύ δύσκολη επέμβαση σε εξαιρετικό γυριστό του Καρέλη εντός περιοχής, για να ολοκληρωθεί η τριλογία των καλών φάσεων της ομάδας του Αγρινίου με το σουτ του Μόρσεϊ στο 64′ που έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 79′ όταν μετά από συνεργασία των Λοβέρα και Τσιγκρίνσκι η μπάλα στρώθηκε στο δρόμο του Σεμπά, όμως το πλασέ του από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ, με τον Παναιτωλικό από την πλευρά του να έχει την τελευταία μεγάλη ευκαιρία στο 90+2′, με το φαλτσαριστό αριστερό πλασέ του εντός περιοχής να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Σόουζα (46′ Κάνιας), Τσιγκρίνσκι, Μύγας (86′ Αντούνες), Σάκιτς, Ρομαό, Λοβέρα, Φαντιγκά, Άοσμαν (55′ Μεντόσα), Ελευθερίαδης (56′ Σεμπά), Μάντζης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεργιάκης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μλάντεν, Μάρτενσον (76′ Φλόρες), Κολοβός (83′ Νταγκό), Μόρσεϊ (89′ Σενγκέλια), Ντουάρτε, Καρέλης (89′ Πέδρο)

πηγή: sport24.gr