Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών από τον ΠΑΣ Γιάννινα

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν είναι μόνον οι αγωνιστικές αδυναμίες που παρουσίασε η ομάδα υπάρχουν και άλλες ανοιχτές υποθέσεις, καθώς σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι ανακαλεί το πιστοποιητικό συμμετοχής της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα.

Επιπλέον αναφέρει ότι τελέστηκαν παραβάσεις του αθλητικού νόμου 2725/1999 όσον αφορά τον φάκελο αδειοδότησης, ενώ έχουν σταλεί και στον αρμόδιο εισαγγελέα για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης. Η απόφαση της ΕΕΑ στάλθηκε σε ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκ 1 για την επιβολή ποινών. Η ανακοίνωση της ΕΕΑ δεν αναφέρει τι ακριβώς αφορούν αυτές οι παραβάσεις, ούτε και υπήρξε –τουλάχιστον επί του παρόντος- κάποια ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για την ενημέρωση των φιλάθλων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλη αυτή η υπόθεση έχει να κάνει για οφειλές προς τον παλιό ποδοσφαιριστή Φώτη Γεωργίου. Κάποια στιγμή ο Γεωργίου στο παρελθόν έκανε αίτηση κατάπτωσης της εγγυητικής, στη συνέχεια παραιτήθηκε από την αίτηση, όπως είχε ανακοινωθεί από την ΕΕΑ στις 23/9/2022. Τώρα πως προέκυψε η σημερινή απόφαση, είναι άγνωστο.
Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έχει το δικαίωμα προσφυγής στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, για να ανατρέψει την απόφαση. Ας ελπίσουμε να μην είναι έτσι τα πράγματα όπως τα παρουσιάζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα να δικαιωθεί και να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος τιμωρίας της ομάδας. Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο παραμονές ενός πολύ κρίσιμου αγώνα να συμβαίνουν όλα αυτά που επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την ήδη κλονισμένη ψυχολογία όλων.

Ανεξαρτήτως ποια έκβαση θα έχει η υπόθεση του ΠΑΣ που…έσκασε σήμερα, ο νόμος προβλέπει ότι στις ΠΑΕ που δεν χορηγείται ή ανακαλείται πιστοποιητικό, επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης βαθμών. Στις περιπτώσεις μη χορήγησης πιστοποιητικού η ποινή επιβάλλεται για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και στις περιπτώσεις ανάκλησης πιστοποιητικών στην τρέχουσα περίοδο που δόθηκε το πιστοποιητικό.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

(……)

  1. Κλήση σε ακρόαση ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗ, για παράβαση του άρθρου 77Α παρ.παρ.3, 4 εδ.α΄ περ.αε΄, 6 και 7 Ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 4 Ν.4809/2021.

ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΣΕ.

ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ.

ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΙ ΕΠΟ ΚΑΙ SUPER LEAGUE 1.

ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΨΕΥΔΟΥΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ.

agon.gr