Ανδρέας Κτενάς: «Με το Lefkada Beach Volley Event προβάλουμε τη Λευκάδα σε ευρωπαϊκό και πανελλήνιο επίπεδο»

Η Π.Ε. Λευκάδας διοργανώνει το LBV 2023, στις 9-10 Σεπτεμβρίου, στην Παραλία Κάθισμα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού

Το Lefkada Beach Volley Event (#LefkadaBV) έρχεται και φέτος, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2023, για να κάνει τη Λευκάδα επίκεντρο της Πετοσφαίρισης στην Άμμο (beach volley) για ένα διήμερο.

Αυτή η πολύπλευρη αθλητική διοργάνωση της Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας περιλαμβάνεται για μια ακόμα χρονιά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (#BeActive), και έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω του #BeActiveHellas, το συντονιστή της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού στην Ελλάδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ). Στη φετινή διοργάνωση βοηθά η τοπική ομάδα βόλεϊ Ελπίδες Λευκάδας, ενώ χορηγοί είναι τα Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης και ο Αυτοκινητόδρομος Ιόνια Οδός (Νέα Οδός Α.Ε.).

«Είμαστε χαρούμενοι γιατί για ακόμα μια χρονιά διοργανώνουμε το Lefkada Beach Volley Event και προβάλουμε ξανά τη Λευκάδα σε ευρωπαϊκό και πανελλήνιο επίπεδο. Όπως είχαμε υποσχεθεί και πέρσι, όταν πρωτοξεκινούσαμε το εγχείρημα, θέλουμε τη καθιέρωση του LefkadaBV σε ετήσια βάση. Στόχος μας η Λευκάδα να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στο αθλητικό γίγνεσθαι. Έτσι, επανερχόμαστε και φέτος, με μια πιο αναβαθμισμένη διοργάνωση, τόσο οργανωτικά όσο και στο αθλητικό και το επιστημονικό κομμάτι.

 Το Lefkada Beach Volley Event δεν είναι απλά ένα αθλητικό γεγονός υψηλού επιπέδου. Είναι μια έμπρακτη επιβράβευση της ‘αξίας της συμμετοχής’ και της συμπερίληψης, όπου αθλητές και πολίτες συνυπάρχουν στα γήπεδα, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και αγωνιστικού επιπέδου. Είναι η ευκαιρία για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών για τα οφέλη του μαζικού αθλητισμού. Είναι μια βιωματική προτροπή προς όλους για την υιοθέτηση ενός πιο ενεργητικού και υγιεινού τρόπου ζωής. Είναι μια γιορτή του εθελοντισμού. Είναι μια ευκαιρία για να επισκεφθεί κάποιος τη Λευκάδα μας και να απολαύσει το αγαπημένο του άθλημα, είτε ως αγωνιζόμενος είτε ως θεατής, στην παγκοσμίου φήμης παραλία του Καθίσματος.

 Αναμένουμε λοιπόν να ζήσουμε ακόμα μια φορά σπουδαίες αθλητικές στιγμές και εικόνες, και σας περιμένουμε όλους εκεί!» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.