«Λεπτομέρειες και αντοχή στην πίεση θα κρίνουν την πρωτιά»

Ο Γιώργος Μαυροματίδης μιλά στο liganews.gr για την φετινή πορεία του Ερμή Αμυνταίου.

Με απόσταση βολής από την 1η θέση βρίσκεται, πλέον, ο Ερμής Αμυνταίου μετά τη νίκη στο τοπικό ντέρμπι επί του Μακεδονικού Φούφα. Η ομάδα της Φλώρινας, αν και νεοφώτιστη στην κατηγορία, δείχνει ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο και διεκδικεί επί ίσοις όροις την πρώτη θέση και το εισιτήριο για τα μπαράζ.

Ο Γιώργος Μαυροματίδης αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές του Ερμή και συνάμα από τους πλέον βασικούς πρωταγωνιστές της φετινής πορείας, έχοντας σκοράρει επτά φορές.

Ο 32χρονος επιθετικός μίλησε στο liganews.gr για τη φετινή πορεία του Ερμή Αμυνταίου και τις πιθανότητες κατάκτησης της πρώτης θέσης.

Αναλυτικά:

Ποιο ήταν το βασικό συστατικό στοιχείο που σας οδήγησε στη νίκη επί του Μακεδονικού Φούφα με δεδομένες και τις αντίξοες γηπεδικές συνθήκες;

«Πιστεύω ότι η θέλησή μας για τη νίκη επί ενός πολύ καλού αντιπάλου ήταν αυτό που μέτρησε και το πάθος που είχαμε σαν ομάδα».

Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος είστε στο -1 από την κορυφή. Περιμένατε ξεκινώντας ότι θα πρωταγωνιστούσε η ομάδα ή σας προέκυψε στην πορεία;

«Σίγουρα γνωρίζαμε τις δυνατότητες της ομάδας μας και πιστεύαμε ότι θα παίξουμε ρόλο στην κατηγορία. Ως στόχο είχαμε την όσο πιο γρήγορη παραμονή και ύστερα να πλασαριστούμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Αφού μας έφυγε το άγχος με την υπόθεση σωτηρία η ομάδα έδειξε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο που πλέον μας φέρνει στο -1 και σίγουρα είμαστε έτοιμοι για όλα πλέον».

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχημένης πορείας;

«Η ομοιογένεια που υπάρχει γιατί τα περισσότερα παιδιά παίζουμε χρόνια μαζί κατά κύριο λόγο και η εξαιρετική φυσική κατάσταση και η ενέργεια που έχουμε σε όλα τα παιχνίδια».

Ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με τη Λευκίμμη και εν συνεχεία έχετε τρία εντός έδρας ματς. Θεωρείς ότι με νίκη στην Κέρκυρα έχετε τον πρώτο λόγο για την πρωτιά;

«Σίγουρα όλες οι ομάδες έχουν τις πιθανότητές τους. Εμείς απλά με νίκη στην Κέρκυρα κάνουμε ένα πολύ αποφασιστικό βήμα που θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά στην πρώτη θέση».

Έχοντας εικόνα από όλες τις ομάδες, ποιον από τους ανταγωνιστές υπολογίζεις περισσότερο;

«Όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Πλέον θα μετρήσει η λεπτομέρεια και οι αντοχές που έχει η κάθε ομάδα στην πίεση. Εμείς κοιτάμε μόνο τη δικιά μας ομάδα και το πώς θα κερδίσουμε το ματς της Λευκίμμης. Από κει και μετά θα δούμε για τους αντιπάλους μας».

Τι θα πρέπει να έχει ο Ερμής στα επόμενα παιχνίδια προκειμένου να κατακτήσει την 1η θέση;

«Σίγουρα υπομονή και μεγάλη θέληση γιατί θα υπάρξουν δυσκολίες. Να είμαστε όλοι μια γροθιά όπως συμβαίνει μέχρι τώρα. Επίσης θέλουμε την στήριξη του κόσμου στο Αμύνταιο που μέχρι τώρα είναι δίπλα μας να γεμίσει το γήπεδο και στα τρία τελευταία παιχνίδια για να δώσει ώθηση στην ομάδα μας».

Πώς κρίνεις την προσωπική σου παρουσία. Είσαι ικανοποιημένος;

«Σίγουρα αλλά το σημαντικότερο είναι η ομάδα. Χαίρομαι που βοηθάω κι εγώ από τη μεριά μου όπως ο κάθε συμπαίκτης μου για να είμαστε στα ψηλά ράφια».