Λύγισε η Παπαμιχαήλ απέναντι στη Μουγκουρούθα

Για ένα σετ άντεξε την πίεση της Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, στην αναμέτρηση του 2ου γύρου στο Pan Pacific Open στο Τόκιο.

Η 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια πάλεψε στο εναρκτήριο σετ της αναμέτρησης, ωστόσο γνώρισε την ήττα με 6-4, 6-2 από το πρώην Νο1 και νυν Νο12 του κόσμου, ολοκληρώνοντας την πολύ καλή της παρουσία στο WTA 500 της Ιαπωνίας.

Το 1ο σετ ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, με την Παπαμιχαήλ να απαντάει άμεσα στο γρήγορο break της Μουγκουρούθα πριν η Ισπανίδα πετύχει και νέο break στο 5ο game (3-2). H 28χρονη γεννημένη στη Βενεζουέλα, έχασε δύο ευκαιρίες για set point στο 5-3 στο σερβίς της Παπαμιχάηλ και τελικά έκλεισε το σετ στο δικό της σερβίς, μετά από 51 ανταγωνιστικά λεπτά.

Το δεύτερο κομμάτι του αγώνα, ήταν πιο ελεγχόμενο για την Ισπανίδα καθώς έπαιξε με περισσότερη αυτοπεποίθηση, πίεσε περισσότερο το σερβίς της Παπαμιχαήλ και ξεκίνησε με δύο σερί break, διατηρώντας το προβάδισμα μέχρι τέλους, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα.

Γουάνκ ή μια εκ των Ριμπάκινα-Σαμσόνοβα θα είναι η αντίπαλος της Μουγκουρούθα στα προημιτελικά. Η Ισπανίδα βρίσκεται στην 53η θέση της WTA Race για τα WTA Finals που είναι κάτοχος του τίτλου και υπερασπίστρια 1,300 βαθμών. Θα πρέπει να κάνει ένα πολύ δυνατό finish για να προκριθεί στο Τέξας.

Πηγή: Tennis24