Λύγισε τον Αστέρα στα πέναλτι και πήρε την 3η θέση ο ΠΑΣ!

Σε ένα φιλικό με ωραίο ρυθμό, φάσεις και τέσσερα γκολ, Αστέρας και ΠΑΣ ήρθαν ισόπαλοι, με τους Ηπειρώτες να βγαίνουν νικητές στα πέναλτι (3-4) και να παίρνουν την 3η θέση στο τουρνουά του Βόλου.

Την 3η θέση στο τουρνουά (φιλανθρωπικού σκοπού) του Βόλου πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες λύγισαν τον Αστέρα Τρίπολης στον μικρό τελικό στα πέναλτι (3-4), αφού η κανονική διάρκεια δεν είχε βγάλει νικητή (2-2).

Ματσάρα με τα όλη της, παρότι φιλικό, με εξαιρετικό ρυθμό, φάσεις εκατέρωθεν και τέσσερα τέρματα.

Ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι σε σχέση με τον ΠΑΣ Γιάννινα και από τα πρώτα λεπτά άρχισε να απειλεί. Μόλις στο 3’ ο Μπαράλες έκανε μια κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Αντζουλάς δεν μπόρεσε να σκοράρει μέσα από την περιοχή. Στο 13ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Εραμούσπε με πολύ ωραία κεφαλιά νίκησε τον Τσιφτσή και έκανε το 1-0 για τον ΠΑΣ.

Ο «Άγιαξ» της Ηπείρου στην συνέχεια πήρε μέτρα στο γήπεδο αλλά δεν φάνηκε ιδιαίτερα απειλητικός. Ο Μπερτόγλιο στο 21’ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία φέρει το ματς στα ίσα, όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Πρίορ.

Στο 38’ ο Κιάκος σταμάτησε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή από το γύρισμα του Γκαρθία, ο Αστέρας κέρδισε το πέναλτι, με τον Μπαράλες ένα λεπτό αργότερα να εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 1-1. Έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ματς να βρίσκεται σε ισορροπία.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας τον έλεγχο. Στο 51’ ο Μπαγκαλιάνης έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον «Άγιαξ» της Ηπείρου, κάνοντας το 2-1 μετά από… καραμπόλα.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία του Τσιφτσή στο 55’ με κοντινή κεφαλιά του Ροσέρο, με τον κίπερ των Αρκάδων να βγάζει την μπάλα σε κόρνερ. Στο 60’ ο ίδιος παίκτης ξαναχτύπησε και με σουτ από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσιφτσή που έκανε νέα πολύ ωραία επέμβαση.

Στην συνέχεια του παιχνιδιού, η ομάδα του Θανάση Στάικου πίεζε, με τον Αστέρα να παίζει κυρίως στις αντεπιθέσεις. Παρόλα αυτά, οι Αρκάδες βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με ωραία προσπάθεια του Κρέσπι στο 87′, ο οποίος με εξαιρετικό τελείωμα από κοντά έκανε το 2-2! Το σκορ παρέμεινε ως το φινάλε και ο μικρός τελικός οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 4-3 και πήρε την 3η θέση στο φιλανθρωπικό τουρνουά που διοργανώνει ο Βόλος.

Η διαδικασία των πέναλτι

Κρέσπι 0-0 (δοκάρι)
Εραμούσπε 0-0 (απόκρουση Τσιφτσή)
Μπενίτο 1-0
Ροσέρο 1-1
Ιγκλέσιας 1-1 (απόκρουση Αθανασίου)
Πήλιος 1-2
Αντζουλάς 2-2
Μπιλμπάο 2-3
Γκαρθία 3-3
Μπαγκαλιάνης 3-4

Αστέρας Τρίπολης (Μεταξάς): Τσιφτσής, Γκαρθία, Χριστόπουλος, Αντζουλάς, Τασουλής, Βαλιέντε, Μουνάφο, Τιλίκα, Μπερτόγλιο, Σονί, Μπαράλες.

Στον πάγκο οι Σγουρής, Αλάγκμπε, Παπαδόπουλος, Κανελλόπουλος, Ιγκλέσιας, Αλί Μπαμπά, Κρέσπι, Μπενίτο.

ΠΑΣ Γιαννινα (Στάικος): Πρίορ, Μπιλμπάο, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος, Καραχάλιος, Μορέιρα, Ριένστρα, Σόρια, Ροσέρο, Παμλίδης.

Στον πάγκο οι Σούλης, Αθανασίου, Τσίρης, Κύρκος, Λώλης Αλ., Ποζνάνσκι, Τσαβός, Πήλιος, Τζίμας, Μπαγκαλιάνης, Λώλης Ν., Ρίζος, Λιάσος.