Μακρυγιάννης: «Ο στόχος του Εθνικού δεν είναι άλλος από την άνοδο»

O Παύλος Μακρυγιάννης μίλησε στο SDNA για την εντός έδρας νίκη του Εθνικού επί του Διαγόρα (1-0), το δυνατό όπλο των «κυανόλευκων», αλλά και για το προσεχές εντός έδρας ματς με τον Πέλοπα Κιάτου.

O Εθνικός πέτυχε την Κυριακή (3/12) την τέταρτη του εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, βάζοντας παράλληλα τέλος στο αήττητο που είχε ο Διαγόρας.Ο επιθετικός των Πειραιωτών Παύλος Μακρυγιάννης μίλησε στο SDNA για το εν λόγω αποτέλεσμα, το κλίμα που επικρατεί, τον κόσμο αλά και για τον στόχο που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Football League.

Ο Εθνικός πέτυχε την δεύτερη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα, και πλέον είναι δεύτερο στην βαθμολογία. Πόσο σημαντική ήταν η νίκη αυτή;

«Σίγουρα ήταν μια σημαντική νίκη καθώς παίζαμε με μια ομάδα, που πριν το παιχνίδι, ήταν πάνω από εμάς. Αυτό δείχνει ότι είναι μια καλή ομάδα. Παρότι είχαμε μια αποχή τριών εβδομάδων από το πρωτάθλημα, δουλέψαμε σκληρά στο χρονικό αυτό διάστημα και πήραμε την νίκη».

Με δεδομένο ότι είχατε ευκαιρίες στο παιχνίδι, θα μπορούσατε να έχετε προηγηθεί στο σκορ από το πρώτο μέρος;

«Ήμασταν η ομάδα η οποία έδειχνε ότι ήθελε τη νίκη από το πρώτο μέρος. Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί στο σκορ. Δεν απειληθήκαμε καθόλου από τον αντίπαλο μας, εκτός από μια φάση στο τέλος. Ήμασταν καλοί και δίκαια φτάσαμε στην νίκη».

Ποιο είναι το δυνατό όπλο του Εθνικού, το οποίο τον έχει βοηθήσει στην μέχρι τώρα πορεία του;

«Φέτος ο Εθνικός έχει κάνει πολλές προσθήκες. Ωστόσο το βασικό είναι ότι είμαστε ομάδα, και παίζουμε ο ένας για τον άλλο».

Τι στοιχεία έχει περάσει στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, με την φιλοσοφία του ο Θύμιος Γεωργούλης;

«Ο κόουτς θέλει να παίζουμε ποδόσφαιρο κατοχής και όχι αντιποδόσφαιρο, κάτι το οποίο έχουμε καταφέρει. Προσπαθούμε να παίξουμε οργανωμένα, καθώς έχουμε στις τάξεις μας παίκτες όπως οι Ρομάνο και Κατσικοκέρης, Καραλής και Ρούσσης  που έχουν αγωνιστεί στην Super League. Πιστεύω ότι μέχρι στιγμής αυτό το έχουμε καταφέρει, κάτι το οποίο έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία μας στο πρωτάθλημα».

Το ότι είσαστε αήττητοι στην έδρα σας, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας;

«Δεν ήμαστε αήττητοι, αλλά δεν έχουμε δεχτεί ακόμα ούτε γκολ. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα στην έδρα της είναι πολύ δυνατή, με τον κόσμο στο πλευρό της παρότι ακόμα δεν έχουμε καταφέρει, να νικήσουμε μακριά από αυτή».

Ο Εθνικός έπειτα από τη νίκη του επί του Διαγόρα, είναι πλέον στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.Μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο του στην Football League;

«Σίγουρα. Είμαστε δεύτεροι και έχουμε έναν αγώνα λιγότερο, από την Προοδευτική που είναι πρώτη. Πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε, και θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε ξανά στην πρώτη θέση. Ο στόχος της ομάδας από το καλοκαίρι, δεν ήταν άλλος από την άνοδο και πιστεύω ότι με ένα καλό σερί αποτελεσμάτων θα καταφέρουμε να πλησιάσουμε την κορυφή».

Ο κόσμος της ομάδας βρίσκεται στο πλευρό της; Πόσο την έχει βοηθήσει με την παρουσία του;

«Ο κόσμος της ομάδας ειναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει. Μας έχει βοηθήσει πολύ. Τον χρειαζόμαστε προκειμένου να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Τον ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να συνεχίσει να είναι δίπλα μας και να μας δίνει ώθηση για την συνέχεια».

Στο δυναμικό της ομάδας υπάρχουν παίκτες όπως οι Ρομάνο και Κατσικοκέρης που έχουν θητεία από παραπάνω κατηγορίες. Αυτό πόσο έχει βοηθήσει εσάς τους νέους σε ηλκία παίκτες να γίνετε καλύτεροι;

«Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ καθώς με τις συμβουλές τους μας καθοδηγούν. Είναι πιο έμπειροι και εμείς που είμαστε πιο νέοι, τους ακούμε προκειμένου να βελτιωθούμε καλύτερα σε όλα τα κομμάτια που χρειάζεται το ποδόσφαιρο».

Τι είδους κλίμα επικρατεί στην ομάδα; Η διοίκηση κατά πόσο έχει φροντίσει, στο να καλυφθούν οι ανάγκες σας;

«Η διοίκηση είναι σε όλα δίπλα μας. Δεν μας έχει λείψει τίποτα έχουμε τα πάντα. Σ΄όλες τις υποχρεώσεις της είναι φερέγγυα με συνέπεια, εμείς οι παίκτες να μην έχουμε κανένα παράπονο. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να παίξουμε και για αυτούς τους ανθρώπους, καθώς υπάρχουν λίγοι αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο που να είναι κύριοι σε όλα».

Πως είναι οι σχέσεις σας με τον προπονητή;

«Οι σχέσεις όλων των παικτών με τον προπονητή, είναι πολύ καλές. Μας στηρίζει, μας βοηθά με τις οδηγίες του πάρα πολύ.Εκτός από προπονητής είναι και πολύ καλός άνθρωπος. Από την πλευρά μας εμείς οι παίκτες παίζουμε και για αυτόν, όπως και για την διοίκηση».

Έχεις κάποια συγκεκριμένη θέση που αγωνίζεσαι ως επιθετικός;

«Η θέση στην οποία αγωνίζομαι είναι ως πλάγιος επιθετικός, είτε στα δεξιά, είτε στα αριστερά».

Επόμενο σας παιχνίδι είναι εντός έδρας με τον Πέλοπα. Τι πρέπει να προσέξετε προκειμένου να φτάσετε στην νίκη;

«Δεν πρέπει να τους υποτιμήσουμε. Παρά την βαθμολογική τους θέση όλες οι ομάδες στην Γ΄Εθνική είναι δυνατές. Πρέπει κι αυτό το ματς να το δούμε με σοβαρότητα και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Από εκεί κι έπειτα εάν ήμαστε αυτοί που πρέπει δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε ακόμα μια νίκη»

Ένα σχόλιο για τους προσωπικούς σου στόχους

«Οι προσωπικοί μου στόχοι συνάδουν με αυτούς της ομάδας. Ο βασικός στόχος είναι να ανέβει η ομάδα στην Β΄Εθνική και εγώ με την σειρά μου να ξαναγίνω επαγγελματίας».

πηγή: sdna.gr