Μεγάλη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα (2-1) επί της ΑΕΚ

Μεγάλη νίκη πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην αυγή του 2023, επικρατώντας 2-1 της ΑΕΚ στους «Ζωσιμάδες». Οι Ηπειρώτες αιφνιδίασαν την Ένωση στο πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ, εκμεταλλευόμενοι τα κεντά στην άμυνα. Οι Ριένστα στο 9’ και Μπάλαν στο 32’ πέτυχαν τα γκολ του ΠΑΣ, ενώ η ΑΕΚ έχασε σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει.

Πώς παρατάχθηκαν

Με δύο νέα πρόσωπα παρατάχθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ο Στάικος έδωσε γάντια βασικού στον Τσιντώτα, ενώ στην ενδεκάδα ξεκίνησε και ο Τζίνο.

Ξεκίνημα με γκολ για ΠΑΣ

Η ΑΕΚ έχασε την πρώτη καλή στιγμή με τον Γκαρσία στο 5’, αλλά αστόχησε με κεφαλιά. Ο ΠΑΣ όμως στο 9’ κατάφερε να πετύχει το γκολ, όταν από ωραία ενέργεια και ασίστ του Πήλιου, ο Ριένστρα πλάσαρε σωστά για το 1-0.

Σωρεία ευκαιριών για ΑΕΚ

Η ΑΕΚ επιχείρησε να απαντήσει και έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Στο 17’ από σέντρα του Άμραμπατ, ο Αραούχο αστόχησε από καλή θέση. Στο 24’ η κεφαλιά του Γκαρσία, από σέντρα του Άμραμπατ, δεν βρήκε στόχο. Στο 26’ ο Βίντα με κεφαλιά-πάσα έστρωσε στον Σιντιμπέ, ο οποίος δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Δεύτερο γκολ ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ όμως δεν κάθισε πίσω και στο 19’ ο Μπάλαν πλάσαρε πάνω από τον Αθανασιάδη, ενώ στο 30’ ο Παμλίδης δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή σε γύρισμα του Μορέιρα. Στο 32’ όμως μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΚ, ο Σόρια έκανε τη σέντρα και ο Μπάλαν με κεφαλιά πέτυχε το 2-0.

Οι Ηπειρώτες είχαν δώσει χώρο στην ΑΕΚ και έψαχναν τις αντεπιθέσεις, με τους παίκτες του Αλμέιδα να μην έχουν το καθαρό μυαλό για να επιτεθούν σωστά.

Αλλαγή θέσεων και γκολ ο Τσίνο

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ δεν έκανε αλλαγές, αλλά ο Αλμέιδα έβαλε τον Άμραμπατ σε θέση πίσω από τον επιθετικό και τον Αραούχο αριστερά. Η Ένωση μπήκε δυνατά και πίεσε, με τον Τσιντώτα να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Φερνάντες στο 48’ και τον Αραούχο στο 50’ να σουτάρει άστοχα.

Όμως η δυστοκία του Τσίνο τέλειωσε στο επόμενο λεπτό, όταν από ωραία ασίστ του Πινέδα, πλάσαρε σωστά, μειώνοντας σε 2-1.

Φλύαρη υπεροχή

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει για να φτάσει στην ισοφάριση, μην επιτρέποντας στον ΠΑΣ να βγει από την άμυνά του. Σουτ του Σιντιμπέ στο 61’ πέρασε άουτ, ενώ στο 66’ ο Τσιντώτας μπλόκαρε την κεφαλιά του Φαν Βεέρτ που μόλις είχε μπει στο ματς.

Στο 74’ ένα σουτ του Τσούμπερ δεν βρήκε στόχο και στο 84’ ο Τσιντώτας έκανε τρομερή απόκρουση στο σουτ του Χατζισαφί.

Στα τελευταία λεπτά, η Ένωση προσπάθησε με απέλπιδες ενέργειες να βρει το γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε, γνωρίζοντας την ήττα μετά από 11 παιχνίδια.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα (68’ Λιάσος), Τζίνο, Μορέιρα (89’ Σταματελόπουλος), Παμλίδης (79’ Τζίμας), Μπάλαν.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Φερνάντες (65’ Φαν Βέερτ), Πινέδα (73’ Τσούμπερ), Άμραμπατ, Γκαρσία, Αραούχο.

πηγή: onsports.gr