Με ανατροπή ο Ολυμπιακός Βόλου, πολύτιμο διπλό με 1-2 στην Ιστιαία

Μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Ολυμπιακός Β. πήρε ένα έστω και δύσκολο διπλό στην Ιστιαία κόντρα στην τοπική Ένωση Απολλωνίου/ΑΟ Ιστιαίας με σκορ 1-2, ανατρέποντας το 1-0 που διαμορφώθηκε μόλις στο 4’ με τον Πανάκη χάρη σε τέρματα των Μπρίτος στο 34’ και Φλίγκου στο 75’, αμφότερα με κεφαλιά.

Οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν καλοί στο πρώτο 45λεπτο, δεν μπόρεσαν να συνδυαστούν, όπως θα ήθελαν, αλλά το ευτύχημα ήταν ότι ισοφάρισαν με το που μπήκε ο Μπρίτος στο παιχνίδι ως αλλαγή στη θέση του Πότσι στο 34’, με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να παίρνει από νωρίς ρίσκα και να δικαιώνεται.

Στην επανάληψη οι Βολιώτες βελτιώθηκαν αισθητά και έχοντας υπομονή και πλάνο έφτασαν στο νικητήριο τέρμα, χωρίς πάλι να κάνουν τις πολλές φάσεις. Ωστόσο, ήταν κυρίαρχοι απέναντι στους γηπεδούχους, που δεν είχαν τις δυνάμεις και την ποιότητα να κάνουν κάτι περισσότερο απέναντι στους ανώτερους αντιπάλους τους και το μόνο που ήθελαν ήταν να μη χάσουν το ματς, πράγμα που δεν κατάφεραν.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τους Μπουλγκουρίδη, Τσαούση στα άκρα της άμυνας και τους Πουταχίδη και Πανάκη στο κέντρο αυτής. Ο Γκανέζος Τογουόρφε μαζί με τον Στασινόπουλο ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, ενώ οι Στεργίου (δεξιά), Θόρια (αριστερά) και Νικολέτος (σε ελεύθερο ρόλο) ήταν πίσω από τον κλαστικό προωθημένο Αλεξίου.

Ο Ολυμπιακός άρχισε τους αγώνα με τους Στουρνάρα, Μανάλη (άκρα), Τέλλο και Κωστόπουλο (στόπερ) να είναι στην άμυνα, τους Πότσι και Οικονόμου αμυντικούς μέσους και τους Σταύρου (δεξιά), Δωματά (αριστερά) και Αναστασίου (άξονα) να είναι πίσω από τον Φλίγκο. Με την αλλαγή του Πότσι με τον Μπρίτος, ο νεοεισελθών πήγε δίπλα στον Φλίγκο σε ένα 4-4-2 και ο Αναστασίου τραβήχτηκε στα δεξιά, εκεί όπου έπαιξε και ο Ναστέφσκι από το 46’. Όταν στο 71’ ο Κολημήτρας μπήκε στη θέση του Στουρνάρα, έπαιξε ως δεξιός μπακ ο Σταύρου και ο Κολημήτρας στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Στο πρώτο μέρος οι Βολιώτες αιφνιδιάστηκαν και μόλις στο 4’ βρέθηκαν να κυνηγάνε το σκορ, ενώ στη συνέχεια και για μεγάλο διάστημα μέχρι το 45’ δεν μπορούσαν σε ένα μικρών διαστάσεων γήπεδο να αναπτυχθούν, όπως θα ήθελαν, έχοντας πρόβλημα στην παραγωγή παιχνιδιού.

Μόλις στο 4’ ο Πανάκης με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας μετά από κόρνερ του Θόρια έκανε το 1-0 και έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό Β., που προσπάθησε να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στο 27’. Από κόρνερ του Σταύρου, ο Τέλλος έπιασε την κεφαλιά, για να ακολουθήσει η σωτήρια επέμβαση Δαμάσκου στη δεξιά του γωνία. Όμως ο πορτιέρε της Ιστιαίας δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 34’, αφού ο νεοεισελθών Μπρίτος τον νίκησε με το κεφάλι μετά από κόρνερ πάλι του Σταύρου. Ο Ολυμπιακός ξαναβρέθηκε στο προσκήνιο στο 45’ με τον Μπρίτος να σουτάρει πάνω σε σώματα, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Δαμάσκος έδειξε τα αντανακλαστικά του στο αξιόλογο σουτ του Φλίγκου έξω από την περιοχή.

Στο δεύτερο 45λεπτο, η ανωτερότητα του Ολυμπιακού παραλίγο να επισφραγιστεί στο 69’ με την κεφαλιά του αφύλακτου Κωστόπουλου, που απομάκρυνε ο Δαμάσκος, αλλά τελικά το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα στο 75’ από γλυκιά σέντρα του Μανάλη από την αριστερή πλευρά, ήρθε στο πίσω δοκάρι με το κεφάλι ο Φλίγκος να νικήσει τον αντίπαλο γκολκήπερ και να διαμορφώσει το τελικό 1-2, που επέτρεψε στους ερυθρόλευκους να διατηρήσουν το απόλυτο μετά από δύο αγωνιστικές.

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ/ΙΣΤΙΑΙΑΣ: Δαμάσκος, Μπουλγκουρίδης, Τσαούσης, Πουταχίδης, Πανάκης, Τογουόρφε, Στεργίου Αργ., Στασινόπουλος (70’ Στεργίου Ηλ.), Αλεξίου, Νικολέτος (77’ Ανέστης Χρ.), Θόρια (16’ λ. τρ. Βασιλείου)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Κατσούλης, Στουρνάρας (71’ Κολημήτρας), Μανάλης, Τέλλος, Κωστόπουλος, Πότσι (33’ Μπρίτος), Δωματάς, Οικονόμου, Φλίγκος, Σταύρου, Αναστασίου (46’ Ναστέφσκι)

πηγή: magnesiasports.gr