Με μεγάλη συμμετοχή και δεκάδες παρουσίες παικτών και παικτριών ξεκίνησε στην Πρέβεζα το 1ο Διεθνές Τουρνουά Πετάνκ

Σε μια μεγάλη γιορτή για την πόλη της Πρέβεζας εξελίσσεται το 1ο Διεθνές Τουρνουά Πετάνκ (γνωστό ως αμπαλί) η έναρξη του οποίου έγινε το πρωί της Παρασκευής από τον Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο.
Τα νέα γήπεδα που κατασκευάστηκαν ειδικά για την φιλοξενία της διοργάνωσης , στο χώρο δίπλα από τα Ιαματικά Λουτρά ,γέμισαν από κόσμο που είτε συμμετείχε είτε παρακολούθησε τις ομάδες που επιδόθηκαν στο αγαπημένο τους άθλημα. Αθλητές και αθλήτριες από πολλές γωνιές της Ελλάδας αλλά και από την Αγγλία, τη Γαλλία, Τουρκία, Ισραήλ και Σουηδία συναντήθηκαν στα γήπεδα και επιδόθηκαν με ζήλο στο άθλημα που αποτελεί παράδοση πολλών ετών για την Πρέβεζα.
Η διοργάνωση ανήκει στον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Πρέβεζας ,στο Δήμο Πρέβεζας, στην Περιφέρεια Ηπείρου (Π.Ε Πρέβεζας) και στο Επιμελητήριο Πρέβεζας, ενώ συμμετέχουν περισσότερες από 250 άτομα.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στο καλωσόρισμά του δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που η πόλη φιλοξενεί ένα τόσο σημαντικό γεγονός ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση, ενώ υπογράμμισε ότι η πόλη μας αποτελεί ένα πανέμορφο προορισμό με πολλές δυνατότητες.
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός , ο Πρόεδρος του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Πρέβεζας Κώστας Νικολός και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Χρονόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν ακόμη ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ματσίρας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Δημήτρης Σκανδάλης , δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολύς κόσμος .
Οι αγώνες διεξάγονται πρωί και απόγευμα στον ίδιο χώρο, ενώ οι τελικοί θα διεξαχθούν την Κυριακή στα γήπεδα της Κυανής Ακτής, όπου και θα γίνουν οι απονομές στους νικητές.
πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας