Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις (2-2)

Με τον Πέντσα να σκοράρει στα τέλη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Θεσπρωτός απέδρασε με τον βαθμό από το Κίτρος.

Μπορεί η Πύδνα να ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ανώτερη, ωστόσο μετά την ανάπαυλα το «πλατανόφυλλο» ανέβασε στροφές, ισοφάρισε και αποχώρησε από την Πιερία με τον βαθμό της ισοπαλίας. Αυτή, ήταν η δεύτερη διαδοχική ισοπαλία για το συγκρότημα του Διονύση Τοκατλίδη.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και απείλησαν πρώτοι, με το διαγώνιο σουτ του Ντόση στο 11’, όμως ο Μπότσαρης δήλωσε το «παρόν» και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα. Δέκα λεπτά αργότερα, οι Κιτριώτες άνοιξαν το σκορ. Έπειτα από μπαλιά του Δήμα από την αριστερή πτέρυγα, ο Καραγκούνης  έγινε αποδέκτης της μπάλας και με όμορφο τελείωμα, νίκησε τον τερματοφύλακα του Θεσπρωτού για το 1-0. Στο 45’, η Πύδνα ευτύχισε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Μετά από μπαλιά του Καραγκούνη, ο Ιορδανίδης «έπιασε» το μονοκόμματο σουτ, με τη μπάλα να προσκρούει στο δοκάρι και στη συνέχεια, ο ίδιος παίκτης, έπειτα από ασυνεννοησία των φιλοξενουμένων, πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ παραβίασε την εστία του Μπότσαρη για δεύτερη φορά.

Οι Πιερείς είχαν την ευκαιρία να κάνουν το 3-0, όμως το πλασέ του Καραγκούνη «τράνταξε» το δοκάρι των φιλοξενουμένων, στο 50’. Τέσσερα λεπτά μετά, έγινε το 2-1 για την ομάδα από την Ηγουμενίτσα. Ο Πολυχρονιάδης επιχείρησε τη σέντρα και ο Κόλα στην προσπάθειά του να αποσοβήσει τον κίνδυνο, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-1. Στη συνέχεια, η ομάδα του Νίκου Σταύρου έγινε πιο ανταγωνιστική και απείλησε με το σουτ του Ντόκου και την κεφαλιά του Νόνη στο 71’ και 76’, ωστόσο ο Παπατόλικας δεν απειλήθηκε ιδιαιτέρως. Στο 79’ η Πύδνα θα μπορούσε να τελειώσει το ματς, όμως ο Κωστίκος δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στη κενή εστία, μετά από σέντρα του Γ. Κυπαρίσση. Η φάση του 2-2, ήρθε στο 85’, όταν μετά από ωραία πάσα του Σουκιά στον Πέντσα, ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ βρήκε δίχτυα για την ισοφάριση, χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Σκόρερ: 21’ Καραγκούνης, 45’ Ιορδανίδης/ 54’ Κόλα (αυτ), 85’ Πέντσας

Κόκκινη:

Πύδνα Κίτρους (Διονύσης Τοκατλίδης): Παπατολίκας, Λαζαρίδης, Κόλα, Τσατσαρής, Κωτσιόπουλος, Πιαστόπουλος, Καραγκούνης (77′ Τουλίκας), Δήμας, Ν. Κυπαρίσσης (60′ Κωστίκος), Ιορδανίδης, Ντόσης (51′ Γ. Κυπαρίσσης).

Θεσπρωτός (Νίκος Σταύρου): Μπότσαρης, Λαγός (76′ Τσιμτσούδας), Ηλίας, Νόνης, Μυρσινιάς, Πέντσας (87′ Μπλέτσας), Μέμος (66′ Ντόκος), Γιάκος, Σουκιάς, Βιτώρος, Πολυχρονιάδης.

Διαιτητής: Χανίδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Τοροσιάδης (Μακεδονίας), Κουφός (Μακεδονίας)

πηγή: liganews.gr