Νίκη για την Αναγέννηση Άρτας στην πρεμιέρα με την Θύελλα Κατσικάς (video)

Με ανατροπή (2-1) επικράτησε η Αναγέννηση Άρτας της Θύελλας Κατσικάς στα Γιάννενα, ξεκινώντας με το δεξί τη νέα σεζόν.

πηγή: passports.gr

Στην παρθενική της εμφάνιση για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, η Θύελλα Κατσικάς γνώρισε την ήττα από την Αναγέννηση Άρτας με σκορ 1-2 στο παιχνίδι της πρεμιέρας που έγινε στο Ενωσιακό γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής».

Η ομάδα του Πέτρου Κοντοδήμα παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστική κόντρα σε ένα πολύ καλά οργανωμένο σύνολο του Τάσου Νταλάκα.

Ευτύχησε να προηγηθεί χάρη στο γκολ του Νάκου, η Αναγέννηση έφερε τούμπα το ματς σε λίγα λεπτά και πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια, αλλά στην επανάληψη η Θύελλα πλήρωσε την αστοχία της, μιας και δημιούργησε αρκετές φάσεις.

Πώς έπαιξε η Θύελλα

Με διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε τη Θύελλα ο Πέτρος Κοντοδημας.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Παπαϊωάννου, αριστερό μπακ ο Ασωνίτης, δεξί ο Νάνος και στο κέντρο της άμυνας οι Πάκος και Λισγάρας.

Αμυντικά χαφ οι Τσουμάνης και Μούτσιος, αριστερό εξτρέμ ο Φαρμάκης, δεξί ο Γιωτάκης και ο Τσιαφίτσας ήταν πίσω από τον μοναδικό σέντερ φορ, τον Νάκο.

Προβάδισμα με Νάκο

Με καλές στιγμές εκατέρωθεν ξεκίνησε το παιχνίδι.

Στο 7’ ο Μπότσαρης αστόχησε σε σουτ από σέντρα του Παπαρούνα, ενώ στο 10’ ο Νάκος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση από μπαλιά του Μούτσιου αλλά το πλασέ ήταν άστοχο.

Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 16’.

Εκτελέστηκε γρήγορα το φάουλ από τον Τσουμάνη, η μπάλα έφτασε στον Νάκο που πέρασε και τον τερματοφύλακα, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Ένα ιστορικό γκολ για τη Θύελλα στο παρθενικό της ματς στην κατηγορία που πανηγυρίστηκε έξαλλα.

Δυο γρήγορα γκολ

Η Αναγέννηση είχε άμεσες απαντήσεις στα γκολ που δέχθηκε και χρειάστηκε μόλις εννιά λεπτά για την ολική ανατροπή.

Στο 30’ ο Παπαρούνας σέντραρε και ο Σιδηρόπουλος με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Καθόλου ιδανική εξέλιξη στο ματς για τη Θύελλα, καθώς στο 38’ ο Σιδηρόπουλος έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Πάκου και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι.

Στο 39’ ο Παπαρούνης το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-2.

Δραστήρια στην επανάληψη

Σταδιακά η Θύελλα ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο από το 60’ και μετά, δημιουργώντας φάσεις.

Η Αναγέννηση είχε καλή στιγμή στο 57’, όταν ο Μπότσαρης κέρδισε μονομαχία από τον Λισγάρα, έκανε το σουτ αλλά μπλόκαρε τη μπάλα ο Παπαϊωάννου.

Ο Τσουμάνης στο 60’ εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 65’ ο Πατσιούρας μπλόκαρε τη μπάλα σε σουτ του Τσουμάνη.

Ο γκολκίπερ της Αναγέννησης είχε απάντηση και σε δυο άλλες περιπτώσεις.

Στο 71’ από κεφαλιά του Πάκου ύστερα από κόρνερ έδιωξε τη μπάλα και στην συνέχεια βγήκε στην αντεπίθεση η Αναγέννηση με τον Παπαρούνα που προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Παπαιωάννου αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο επόμενο λεπτό ο Πατσιούρας σταμάτησε τον Νάκο πριν πλασάρει.

Ο Βελτσίστας που πέρασε στον αγώνα στο 82’ είχε κέφια. Στο 86’ το σουτ που έκανε κατέληξε κόρνερ η μπάλα αφού κόντραρε και στο 90’ από εκτέλεση φάουλ η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Επόμενο παιχνίδι για τη Θύελλα την Κυριακή εκτός έδρας με τον Παναγρινιακό.

Διαιτησία: Γιούργας(Σκορδίλης- Μιχαλάς) Κέρκυρας

Θύελλα Κατσικάς (Πέτρος Κοντοδήμας): Παπαϊωάννου, Νάνος, Ασωνίτης, Πάκος, Λισγάρας, Μούτσιος, Τσουμάνης, Φαρμάκης (70’ Γούλας), Νάκος, Τσιαφίτσας (83’ Βελτσίστας), Γιωτάκης (46’ Πολυχρόνης).

Αναγέννηση Άρτας(Τάσος Νταλάκας): Πατσιούρας, Καραγιαννίδης, Μπόκος (81’ Κράμπης), Παπαρούνης (81’ Παπακίτσος), Κόλινς, Παπαρούνας, Χούσος, Σιδηρόπουλος, Σκανδάλης(87’ Σχισμένος), Μπότσαρης (63’ Γκολάκου),Φωλίνας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΥΒΑΣ-ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ