Νίκη Λευκάδας: Τέταρτη θέση για τις Κορασίδες στην Σταυρούπολη

Την τιμητική τέταρτη θέση μεταξύ των έξι ομάδων του ομίλου κατέλαβαν οι Κορασίδες της Νίκης Λευκάδας στα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Σταυρούπολης, μετά την επικράτηση επί της Ιερισσού με σκορ 71-44 στην τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης.

Δεκάλεπτα: 20-15, 34-23, 48-32, 71-44

Αναλυτικά οι πόντοι της ομάδας: Κερασοβίτη 43, Ιωακειμίδου 2, Λάζαρη Β. 2, Σουλιώτη 10, Τυπάλδου 14, Λάζαρη Κ., Πέτροβα

Έτσι ολοκληρώθηκε ένα πανέμορφο ταξίδι για την ομάδα Κορασίδων μας, η οποία κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα ΕΣΚΑΒΔΕ και εκπροσώπησε την Λευκάδα στην β΄φάση μιας πανελλήνιας διοργάνωσης. Πρώτη σκόρερ των αγώνων του ομίλου αναδείχθηκε η Ιουλία Κερασοβίτη (33 πόντοι μ.ο. ανά αγώνα).

Η βαθμολογία του ομίλου (νίκες-ήττες) (διαφορά πόντων σε τριπλή ισοβαθμία):

1. ΚΑΒΑΛΑ 5-0

2. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 4-1

3. ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ 2-3 (+14)

4. ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 2-3 (+7)

5. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 2-3 (-21)

6. ΙΕΡΙΣΣΟΣ 0-5

Ο κόουτς Θωμάς Ζαβιτσάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά από χρόνια και κάτω από δύσκολες συνθήκες (αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές) η ομάδα Κορασίδων της Νίκης έπαιξε στα προκριματικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Η προσπάθεια των κοριτσιών (έπαιξαν στην ουσία έξι κορίτσια) ήταν καταπληκτική. Είχαμε δύο νίκες και τρεις ήττες. Με εξαίρεση τον πρώτο αγώνα με την Καβάλα (μετά από ταξίδι παίξαμε παιχνίδι) σε όλα τα άλλα ματς η ομάδα ήταν ανταγωνιστική. Ευχαριστώ τις Ιουλία, Χριστίνα, Δέσποινα, Βασιλική, Χρυσάνθη, Κασσιανή και Μαρία για την ωραία και μεγάλη προσπάθεια που έκαναν»