Νεμπεγλέρας: “Στα 43 μου ανυπομονώ να ξεκινήσει η προετοιμασία”!

Συνέντευξη στο “ΣΠΟΡ FM” παραχώρησε ο πολύπειρος μέσος Κώστας Νεμπεγλέρας, ο οποίος στα 43 του (!) είναι έτοιμος να ενισχύσει την προσπάθεια του νεοφώτιστου Αχιλλέα Φαρσάλων στην Γ’ Εθνική, δηλώνοντας… ανυπόμονος να ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας του.

Αναλυτικά τα όσα ενδιαφέροντα δήλωσε:

Για το γεγονός ότι συνεχίζει να παίζει μπάλα στα 43 του:

«Είναι κάτι που το κάνω με ευχαρίστηση και αγάπη. Όταν πήγα στον Αχιλλέα μού είπαν ‘πώς είναι δυνατό μετά από τέτοια καριέρα να παίζεις σε αυτό το επίπεδο;’. Για μένα όμως είναι η ίδια διάθεση με τα χρόνια που ξεκινούσα την καριέρα μου. Δεν έχω καπνίσει ποτέ στη ζωή μου και δεν πίνω αλκοόλ. Δεν φτάνει αυτό όμως. Αν δεν αγαπάς και δεν κάνεις αυτό που κάνεις με την ίδια όρεξη, δεν μπορείς να συνεχίσεις. Αν δω ότι δεν είμαι αυτός που θέλω και δεν έχω όρεξη, θα είμαι ο πρώτος που θα σταματήσω. Αρχίζουμε προετοιμασία τη Δευτέρα κι εγώ ανυπομονώ».

Για το πόσες συμμετοχές έχει:

«Το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο ήταν το 1993 με τη Λάρισα, επί Γκμοχ. Έχω χάσει κι εγώ το μέτρημα. Νομίζω ότι καταγεγραμμένες συμμετοχές έχω πάνω από 640-650. Ακριβώς δεν ξέρω πόσες είχα».

Για τις συμβουλές που δίνει στους νεότερους:

«Έχω συμπαίκτες γεννημένους το 1997. Αυτό που λέω στα παιδιά να κάνουν αυτό που θέλουν κι αγαπάνε. Ό,τι κάνουν να το κάνουν με αγάπη και να προσπαθούν κάθε μέρα να είναι διαφορετική και να μαθαίνουν κάτι. Εγώ ακόμη και τώρα, στα 43, κάθε μέρα μαθαίνω κάτι. Από όλους έχεις να μαθαίνεις και κάτι».

Για το πότε θα αποσυρθεί:

«Θέλω κάθε χρόνο να τον βλέπω ξεχωριστά. Όσο μεγαλώνεις δεν ξέρεις ο κάθε χρόνος τι επιβάρυνση θα σου φέρει. Θέλω να είμαι αγωνιστικά καλά και αν το διαπιστώσω, θα είμαι ο πρώτος που θα πω ότι πρέπει να αποχωρήσω».

Για την πορεία του Αχιλλέα Φαρσάλων:

«Είναι η τρίτη συνεχής χρονιά μου στην ομάδα. Καταφέραμε πέρσι να πάρουμε το νταμπλ και να πάμε στη Γ’ Εθνική. Είναι χαρά μου που παίζω σε αυτή την ομάδα σε αυτή την ηλικία. Είναι ένα οργανωμένο σωματείο. Οι καιροί πλέον είναι δύσκολοι για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, δύσκολα βρίσκεις ανθρώπους να ματώνουν οικονομικά».

Για το τι δεν του αρέσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Μέχρι το 2002-2003 το ποδόσφαιρο ήταν πιο αληθινό. Τώρα κυριαρχεί το ψεύτικο. Δεν μου αρέσει που πλέον δεν υπάρχουν οπαδοί των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο. Το έχουμε πλέον σαν δεδομένο. Δεν υπάρχει αυτή η τρέλα, αυτή η μαγεία. Τα πράγματα όχι μόνο δεν γίνονται καλύτερα, αλλά χειροτερεύουν».