Ντέρμπι στη Νέα Ιωνία

Το μεγάλο ντέρμπι θα διεξαχθεί στη Νέα Ιωνία με τον ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. να υποδέχεται τον Δούκα. Οι δύο ομάδες συγκατοικούν μαζί με τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας με 10 πόντους.

Στην Κυψέλη ο «δικέφαλος» του Βορρά θα κοντραριστεί με τον μαχητικό Πανελλήνιο, στο Αίγιο το Σεριφάτο θα φιλοξενήσει τον Διομήδη, ενώ στη Βέροια, ο Φίλιππος θα αντιμετωπίσει τον Αερωπό.

Πιο αναλυτικά

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ- ΠΑΟΚ (17:00- websportstv)
Πέρσι ο «δικέφαλος» του Βορρά υπέστη βαριά ήττα (32-24) στην Κυψέλη από τον Πανελλήνιο, φέτος οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει πολύ καλά την χρονιά και μάλιστα τους χωρίζει μόλις ένας βαθμός.

«Είναι πάντα συναρπαστικό να παίζεις απέναντι σε τέτοιες ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ ειδικά φέτος που βρίσκονται σε καλή κατάσταση και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Εύχομαι πρώτα απ’ όλα να το χαρούμε και έπειτα να φανούμε αρκετά ανταγωνιστικοί. Η βαθμολογία είναι πλασματική. Ο ΠΑΟΚ έχει βγάλει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και για αυτό βρισκόμαστε κοντά. Αντίθετα με εμάς που τα πιο δύσκολα παιχνίδια ακολουθούν. Δίνουμε όμως προσοχή σε κάθε ματς ξεχωριστά», σχολίασε ο προπονητής του Πανελληνίου Γιώργος Ζαραβίνας.

Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Γεωργιάδης, τεχνικός του ΠΑΟΚ είπε: «Σίγουρα πηγαίνουμε πιο υποψιασμένοι μετά το περσινό αποτέλεσμα. Πέρσι είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών, είχαμε εκτός Αλβανό, Κυπραίο και αρκετά εσωτερικά θέματα να λύσουμε. Από την άλλη πλευρά ο Πανελλήνιος έκανε πολύ καλή πορεία στο περσινό πρωτάθλημα.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι. Αν είμαστε καλά, από εμάς θα εξαρτηθεί». Για το αν θα μπορέσει να ξεφύγει βαθμολογικά κάποια ομάδα είπε: «Στις τρεις πρώτες ομάδες πρέπει να προσθέσουμε ΑΕΚ, Φίλιππο και Διομήδη και εκτιμώ ότι η βαθμολογική διαφορά των ομάδων θα είναι μικρή. Εννοείται ότι μεγάλη σημασία θα έχει η διάρκεια».

ΣΕΡΙΦΑΤΟ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ (18:00)
Στο ντέρμπι της Πελοποννήσου το Σεριφάτο που έχει εντυπωσιάσει με 3 νίκες έως τώρα, θα υποδεχθεί τον Διομήδη που έκανε την νίκη της 6ης αγωνιστικής, επικρατώντας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

«Περάσαμε την διακοπή του πρωταθλήματος, δουλεύοντας στο γήπεδο. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις αμυντικές μας ικανότητες. Ο Διομήδης είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά δεν έχει βρει τα πατήματά της, γιατί είναι ακόμα καινούργια. Η βαθμολογία δεν έχει να κάνει με τις ικανότητες του Διομήδη, εξάλλου η νίκη επί του ΙΕΚ ΞΥΝΗ φανέρωσε τις δυνατότητές της.

Το παιχνίδι είναι θέμα ημέρας και πειθαρχίας», σχολίασε ο προπονητής του Σεριφάτου Κώστας Χατζηκωνσταντίνου.
Από την πλευρά των «Λύκων» ο Χρήστος Αργυρού είπε: «Ξεκινήσαμε τη χρονιά άσχημα και νομίζω ότι φανήκαμε λίγο άτυχοι. Το γεγονός όμως ότι, όχι μόνο νικήσαμε στον προηγούμενο αγώνα, αλλά σπάσαμε και το αήττητο του φαβορί ΙΕΚ ΞΥΝΗ, μας ανεβάζει τη ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση.

Πάμε τώρα στο Αίγιο να αντιμετωπίσουμε μια ιδιαίτερη ομάδα, δυνατοί, με στόχο πάντα τη νίκη και τους δύο βαθμούς. Δεν υποτιμούμε ποτέ τον αντίπαλο. Είμαστε καινούργια ομάδα και κάθε εβδομάδα με τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις βελτιωνόμαστε. Πρέπει την βελτίωσή μας να την εξαργυρώνουμε στον αγωνιστικό χώρο».

ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ- ΑΕΚ (18:00)
Δύσκολη έξοδος έχει η ΑΕΚ στις Συκιές κόντρα στον Φοίβο. Πέρσι η «Ένωση» γλίτωσε στο φινάλε την ήττα, παίρνοντας τον βαθμό (26-26), ωστόσο φέτος δείχνει μεγαλύτερη συνοχή και βρίσκεται σταθερά από την αρχή του πρωταθλήματος στην πρώτη τετράδα. Από την άλλη πλευρά ο Φοίβος έχει δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα και ψάχνει την πρώτη του νίκη.

Ο προπονητής της ΑΕΚ Κώστας Τούτσης επεσήμανε: «Είχαμε καλό ρυθμό πριν την διακοπή, πιστεύω να μην μας επηρεάσει. Την περασμένη εβδομάδα δουλέψαμε καλά. Ο Φοίβος είναι επικίνδυνη ομάδα. Πρέπει να έχουμε υψηλά στάνταρ στο ματς για να πάρουμε. Το σημαντικό είναι να έχουμε διάρκεια στο πρωτάθλημα».

ΦΙΛΙΠΠΟΣ- ΑΕΡΩΠΟΣ (18:00)
Στη Βέροια ο Φίλιππος θα υποδεχθεί τον Αερωπό σε ένα τοπικό ντέρμπι που φαίνεται ιδιαίτερα σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Ο Φίλιππος θέλει να μείνει κοντά στην πρώτη τετράδα και ο Αερωπός θέλει να κάνει «σεφτέ» στο πρωτάθλημα μετά από έξι ήττες.

Πάντως η παράδοση είναι υπέρ των Βεροιωτών, αφού σε 8 παιχνίδια στην έδρα τους έχουν ισάριθμες νίκες!
Ο πλέι μέικερ του Φιλίππου Μπάμπης Δομπρής είπε: «Είναι κρίσιμο παιχνίδι και για τους δύο. Ο Αερωπός αξίζει προσοχή, παρά τις ήττες που έχει γιατί παλεύει όλα τα ματς. Εμείς χάσαμε βαθμούς εκτός προγράμματος και πρέπει να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Δουλέψαμε στην διακοπή. Ψάχνουμε ακόμα να βρούμε τον εαυτό μας, αλλά πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και μέρα με την μέρα βελτιωνόμαστε».

Από την πλευρά του ο πλέι μέικερ του Αερωπού Λευτέρης Σεϊρεκίδης που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον πατέρα του και προπονητή του Φιλίππου Στέλιο Σεϊρεκίδη, σχολίασε: «Πρέπει να αρχίσουμε να βρίσκουμε τα πατήματά μας. Είναι δύσκολο ματς στη Βέροια. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα. Τα λάθη θα κρίνουν το αποτέλεσμα, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Σίγουρα μας προβληματίζουν οι έξι ήττες, ψάχνουμε να βρούμε τις λύσεις. Είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε και να το αλλάξουμε».

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.- ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ (18:30)
Στη Νέα Ιωνία θα πραγματοποιηθεί το ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ προέρχεται από ήττα κόντρα στον Διομήδη, ενώ ο Δούκας βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αφού «τρέχει» σερί 3 νικών.
Μάλιστα για την ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» επιστρέφουν Μωραϊτης, Νταρσουλάντ και Μυλωνάς, ενώ για την ομάδα του ΙΕΚ ΞΥΝΗ πάλι θα λείψει ο Κωστακίδης.

Ο πίβοτ των γηπεδούχων Τάσος Παπαδιονυσίου σχολίασε: «Παίζουμε με τον Δούκα προέρχεται από καλές εμφανίσεις, παρά τις απουσίες του. Εμείς προερχόμαστε από ατυχές αποτέλεσμα με Διομήδη. Πρέπει να αντιδράσουμε και να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις. Η αλήθεια είναι πως βασιζόμαστε στην άμυνα και οι δύο ομάδες, γι’ αυτό εκτιμώ ότι όποια ομάδα περιορίσει τους αιφνιδιασμούς της άλλης θα έχει τον πρώτο λόγο».

Ο τερφατοφύλακας του Δούκα Δημήτρης Μπραουδάκης είπε: «Είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Θα είναι δύσκολο. Έχουμε μάθει να διαχειριζόμαστε τις απουσίες. Θα κριθεί στην άμυνα. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση 60 λεπτά. Σίγουρα σε σχέση με τα ντέρμπι κόντρα σε ΠΑΟΚ και Διομήδη, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση και σαφέστατα έχουμε λιγότερα προβλήματα απουσιών. Φέτος το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και πιστεύω ότι δύσκολα θα ξεφύγει κάποια ομάδα έως το τέλος του πρώτου γύρου».

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ- ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (13/11, 15:00)
Την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη η ομάδα της ΑΕΣΧ Πυλαίας είναι το φαβορί κόντρα στον Άρη Νίκαιας στο ντέρμπι των νεοφώτιστων. Οι γηπεδούχοι έχουν δείξει καλή εικόνα έως τώρα, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν ακόμα βαθμό.
Ο τεχνικός της ΑΕΣΧ Πυλαίας Πάνος Γούσιος είπε: «Περιμένουμε ένα ντέρμπι. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Θέλουμε πολύ τους δύο βαθμούς».

TΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Handball Premier (7η αγωνιστική)
Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Πανελληνίου 17:00, Πανελλήνιος- ΠΑΟΚ (Τζαφερόπουλος- Τσάκωνας, Μίγκας)
Αιγίου 18:00, Σεριφάτο Αιγίου- Διομήδης Άργους (Χρόνης- Αβράμης, Νικολίτσας)
Συκεών 18:00, Φοίβος Συκεών- ΑΕΚ (Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Χατζηγεωργίου)
Φιλίππειο 18:00, Φίλιππος Βέροιας- Αερωπός Έδεσσας (Νάσκος- Χαρίτσος, Ζέρβας)
Νέας Ιωνίας 18:30, ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.- ΑΣΕ Δούκα (Βήτας- Σκλαβενίτης, Κυριακούλιας)
Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016
Σπίτι του Χάντμπολ 15:00, ΑΕΣΧ Πυλαίας- Άρης Νίκαιας (Πατιός- Τσιάνας, Μεϊμαρίδης)

Βαθμολογία (Σε 6 ματς)
Ομάδα Βαθμοί

1. ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΝΙ 10
2. ΠΑΟΚ 10
3. ΑΣΕ Δούκα 10
4. ΑΕΚ 9
————————————————————
5. Πανελλήνιος 9
6. Φίλιππος Βέροιας 7
7. Διομήδης Άργους 6
8. Σεριφάτο Αιγίου 6
9. ΑΕΣΧ Πυλαίας 3
10. Φοίβος Συκεών 2
————————————————————–
11. Αερωπός Έδεσσας 0
12. Αρης Νίκαιας 0

Πηγή: gazzetta.gr