Ντούρος: Το πρωτάθλημα δεν βαδίζει σε καλό δρόμο

Ο προπονητής των μικτών ομάδων της ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων ΕΠΣ-Πρέβεζας Λευκάδας Χρήστος Ντούρος, μίλησε στην εκπομπή του Βησσαρίωνα Σάκκου Prisma sports, που μεταδίδεται κάθε Δευτέρα στις 20:00 το βράδυ από τον Prisma 91,6.

Όπως ανέφερε tο πρωτάθλημα ξεκινάει την Τετάρτη και ο πρώτος αγώνας είναι με την ΕΠΣ Θεσπρωτίας στον 5ο όμιλο με Θεσπρωτία Γιάννενα και Κέρκυρα.

“Φέτος αναφορικά με το πρωτάθλημα γίνονται αλλαγές, τα φύλλα πορείας είναι ηλεκτρονικά υπάρχει ένα portal της ΕΠΟ στο οποίο συμμετέχουμε εμείς οι προπονητές αλλά και οι ΕΠΣ παράλληλα, είναι μία γραφειοκρατική διαδικασία που υλοποιούμε μέσω ηλεκτρονικών σεμιναρίων”

Σχολιάζοντας της μεικτές ομάδες της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας είπε πως ενώ πριν η ΕΠΣ είχε πριν 4 χρόνια είχε 4 ομάδες στην τρίτη Εθνική, ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με 16 ομάδες, έχει φτάσει πλέον να έχει ένα πρωτάθλημα με 10 ομάδες, στην δεύτερη κατηγορία οι ομάδες είναι λιγότερες και το πρωτάθλημα δεν βαδίζεις σε καλό δρόμο.

Δεν μπορώ να καταλάβω πού οφείλεται το γεγονός αυτό, χωράει πολλή συζήτηση όμως βλέπω ότι οι ομάδες που πρωταγωνιστούσαν πριν μερικά χρόνια το πρωτάθλημα της Β και Γ Εθνικής, είτε δεν υπάρχουν είτε βρίσκονται σε μικρότερες κατηγορίες.

Επίσης βλέπουμε να μην συμμετέχουν νέα παιδιά, δεν υπάρχει αυτό το κίνητρο το να παίξουμε ποδόσφαιρο.

Για παράδειγμα στην πρώτη Εθνική υπάρχουν ομάδες που έχουν έναν ή δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Τι κίνητρο να υπάρξει για το Ελληνόπουλο για να παίξει ποδόσφαιρο, ή είναι τελικά μια ουτοπία, ωστόσο τι γίνεται με την επαγγελματική αποκατάσταση;

Ακούστε το ηχητικό:

πηγή: prevezatoday.gr