Ν. Θεοδοσιάδης: «Πλάνο για Football League!»

Ο τεχνικός του Κρόνου Αργυράδων, που πρόσφατα κατέκτησε το Super Cup με τους Πρωταθλητές Κέρκυρας, στην πρώτη μεγάλη συνέντευξή του μιλά στo CorfuSports.com για τη φετινή πρώτη χρονιά της κερκυραϊκής ομάδας στη Γ’ εθνική και όχι μόνο.

Μπορεί να είναι νέος στην προπονητική, ωστόσο, ο Νίκος Θεοδοσιάδης ήδη μετρά σημαντικά επιτεύγματα στο χώρο… Μάλιστα, την περασμένη σεζόν, ο καινούριος τεχνικός του Κρόνου Αργυράδων ανέλαβε μια ομάδα της Football League που δεν είχε… αρχή και τέλος, τον Απόλλωνα Λάρισας, και κατόρθωσε να τον κρατήσει στην κατηγορία, και μάλιστα, με σχετική άνεση. Ενώ, νωρίτερα, είχε ζήσει κι άλλες σημαντικές στιγμές, με κυριότερη αυτή της κατάκτησης του Κυπέλλου της Γ’ εθνικής με την ΑΕ Καραϊσκάκη. Σε μια χρονιά, που παράλληλα οι Αρτινοί μπόρεσαν να γράψουν ιστορία, αφού προβιβάστηκαν (με τον Θεοδοσιάδη στο τιμόνι) για πρώτη φορά στην ιστορία τους στη Β’ εθνική.
Με αυτόν, λοιπόν, στην τεχνική του ηγεσία θα πορευτεί τη φετινή σεζόν, ο Πρωταθλητής Κέρκυρας, στην πρώτη ever συμμετοχή του στη Γ’ εθνική. Με τον πρώτο καλό οιωνό να έχει, ήδη, κοπιάσει, αφού ο Κρόνος ήδη κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν, το Super Cup, κόντρα στον ΟΦΑΜ.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΡ.: Coach, καταρχήν, θέλω να ρωτήσω πως προέκυψε η συμφωνία σας με τον Κρόνο. Μια ομάδα Γ’ εθνικής… Mε δεδομένη την περυσινή σου επιτυχία στη Football League με τον Απόλλωνα Λάρισας;

Ν.Θ.: Ναι, η αλήθεια είναι πως κι εγώ όλο αυτό το διάστημα προβληματιζόμουν πολύ γι’ αυτό το θέμα. Όμως ήταν τέτοια η προσέγγιση του Προέδρου, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα, έδειξε ότι με θέλει πάρα πολύ στον Κρόνο, που τελικά είπα το “ναι”. Κι αυτός ήταν ο πιο σημαντικός λόγος για να έρθω στην ομάδα, από τη στιγμή, βεβαίως, πως υπάρχει και προοπτική στο σύλλογο. Ο Πρόεδρος έχει όραμα και μεγάλη αγάπη για την ομάδα. Και πραγματικά, θα κάνω ότι μπορώ ώστε αυτός ο άνθρωπος να είναι ευχαριστημένος με την ομάδα που έχει.

ΕΡ.: Ο Κρόνος ανέβηκε για πρώτη χρονιά σε εθνική κατηγορία, αφού κατά το παρελθόν έχει φτάσει ως το επίπεδο της άλλοτε Δ’ εθνικής. Τι να περιμένουμε φέτος από την ομάδα; Ποιος είναι ο βασικός στόχος των Πρωταθλητών Κέρκυρας;

Ν.Θ.: Ο βασικός στόχος μας είναι να αποδίδουμε ένα πολύ καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο και θα προσπαθούμε κάθε Κυριακή να κερδίζουμε. Το που μπορεί να φτάσει η ομάδα, επειδή είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων, το μόνο που θα πω είναι πως θα βλέπετε μια ομάδα που θα μάχεται, θα αγωνίζεται, κι επί 90 λεπτά οι παίκτες θα τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο. Θα παίξουμε ένα ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, δημιουργίας, μέσα από γνώση, ωριμότητα, σωστή τακτική και αγωνιστική συμπεριφορά.

ΕΡ.: Λίγο… διπλωματική απάντηση, όσον αφορά το στόχο.

Ν.Θ.: Σίγουρα, καταλαβαίνετε, πως όταν μια ομάδα είναι νεοφώτιστη κι είναι πρώτη χρονιά στη Γ’ εθνική, αυτή η σεζόν είναι και λίγο αναγνωριστική. Η ομάδα θέλει πολύ δουλειά σε πολλά επίπεδα και τομείς, όμως, εμείς έχουμε όλη τη διάθεση, ώστε ότι πρόβλημα συναντούμε, να το λύνουμε, και έτσι μόνο μπροστά μπορεί να πάει αυτή η ομάδα. Ο χρόνος κυλάει υπέρ του Κρόνου.

ΕΡ.: Ο συνήθης στόχος μιας νεοφώτιστης ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία. Ο Κρόνος, κρυφές ματιές, προς κάτι περισσότερο ρίχνει;

Ν.Θ.: Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να προδικάσεις τίποτα. Εμείς, κάθε Κυριακή, θα δίνουμε το “είναι” μας. Θα μπαίνουμε στο γήπεδο και θα παλεύουμε όλα τα ματς και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει. Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω πάρα πολύ σε αυτά τα παιδιά. Τα παιδιά δουλεύουν κάθε μέρα σε πολύ καλό βαθμό, με μεγάλη διάθεση, κι αυτό είναι κάτι που με κάνει πολύ αισιόδοξο για το μέλλον.

ΕΡ.: Μέχρι στιγμής, ο Κρόνος έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό μεταγραφών, ενώ, έχει κράτησε κι όλους τους πρωτοκλασάτους -σε επίπεδο Α1, τουλάχιστον- ποδοσφαιριστές από πέρυσι. Οι μεταγραφές τελείωσαν ή υπάρχουν ακόμη κάποιες θέσεις που πρέπει να καλυφθούν;

Ν.Θ.: Σίγουρα, η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε κάποιες θέσεις. Εμείς θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος των μεταγραφών, κι αν βρούμε κάτι που θα μας κάνει, νομίζω, θα το πάρουμε. Αν δεν βρούμε, δεν θα το πιέσουμε κιόλας. Θα πάμε όπως είμαστε. Τα παιδιά, τα πιστεύω όλα. Είναι 25 πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Κι αναλόγως με την πορεία της ομάδας, θα δούμε τι κινήσεις θα χρειαστούμε τον Γενάρη.

ΕΡ.: Πριν λίγες ημέρες, στο επίσημο ντεμπούτο σας στον πάγκο του Κρόνου κατακτήσατε, σχετικά άνετα, το Σούπερ Καπ…

Ν.Θ.: Ήταν ένας στόχος που έπρεπε να επιτευχθεί, αφού παίζαμε με ένα αντίπαλο χαμηλότερης κατηγορίας. Νομίζω πως τα παιδιά έδειξαν στο γήπεδο ότι άξιζαν το Κύπελλο, σε ένα αγώνα, που, κατά τη γνώμη μου, ήταν ένας μονόλογος δικός μας. Όταν θες να γίνεις καλή ομάδα, με τέτοιες κατακτήσεις αποκτάς προσωπικότητα και παράλληλα είναι καλό για το πρεστίζ του συλλόγου.

ΕΡ.: Σε λίγες ημέρες, η πρεμιέρα του Κρόνου στη Γ’ εθνική. Ηγουμενίτσα απέναντι στο Θεσπρωτό, που συγκαταλέγεται στις δυνατές ομάδες της κατηγορίας. Δύσκολο ξεκίνημα…

Ν.Θ.: Ο Θεσπρωτός είναι μια από τις πιο έμπειρες και δυνατές ομάδες στην κατηγορία… Εμείς από τη μεριά μας προετοιμαζόμαστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι. Θα δούμε αυτή την εβδομάδα τι θα γίνει και με παίκτες – βαρόμετρο για εμάς, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως οι Κοιλιάρας, Μουζακίτης, Πετρόγιαννης, για να φτιάξουμε τα πλάνα μας για την πρεμιέρα.

ΕΡ.: Γηπεδικό. Η έδρα του Κρόνου είναι το καινούριο, εντυπωσιακό αλλά… πλαστικό γήπεδο του Κανονιού. Κι ενώ, εκτός έδρας θα αγωνίζεστε σε γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα… Μειονέκτημα;

Ν.Θ.: Είναι σημαντικό μειονέκτημα το γεγονός ότι εκτός έδρας θα παίζουμε σε φυσικό χλοοτάπητα. Απ’ την άλλη, βεβαίως, εμείς θα έχουμε το πλεονέκτημα του πλαστικού στα εντός έδρας παιχνίδια. Πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε… Απλά θα προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε με την ΠΑΕ, ώστε να παίρνουμε κάποιες φορές ένα από τα βοηθητικά της γήπεδα, που έχουν φυσικό χλοοτάπητα, ώστε να κάνουμε μια δύο προπονήσεις ενόψει των εκτός έδρας αγώνων μας.

ΕΡ.: Είστε νέος προπονητής. Αλήθεια πως σκέφτεστε τον εαυτό σας, στο κοντινό μέλλον, προπονητικά;

Ν.Θ.: Ο στόχος μου είναι, μετά και την τελευταία τριετία που έχω πετύχει πολλά πράγματα στην προπονητική μου πορεία, μέσα από την ομάδα του Κρόνου να μπορέσω να κάνω μια ακόμη μεγάλη επιτυχία, ώστε να διευρύνω περισσότερο τον ποδοσφαιρικό μου ορίζοντα και να ανέβω ψηλότερα. Αν και ήμουν στη Football League, η προοπτική που έχει αυτή η ομάδα, μου δίνει όλα τα φόντα, μέσα από την επιτυχία του Κρόνου, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και τη διοίκηση, να μπορέσουμε σε βάθος χρόνου να κάνουμε αυτό το σύλλογο να ανέβει ακόμη ψηλότερα.

ΕΡ.: Η συμφωνία σας με τον Κρόνο είναι για τη φετινή σεζόν ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;

Ν.Θ.: Για φέτος είναι, αλλά…. Εγώ θέλω να μένω και να παρουσιάζω έργο σε όποια ομάδα είμαι… Γιατί όπως καταλαβαίνετε, ένας προπονητής δεν μπορεί να κριθεί σε ένα ή δύο μήνες, ειδικά σε μια ομάδα που είναι καινούρια, νεοφώτιστη. Άσχετα αν στην Ελλάδα, ο προπονητής μπορεί να είναι μιας… εβδομάδας. Μόνο εδώ γίνονται αυτά. Ενώ, στο εξωτερικό, οι τεχνικοί μένουν και 10-15 χρόνια. Αυτή είναι η δική μου φιλοδοξία! Να μπορέσουμε να ανεβάσουμε αυτή την ομάδα σκαλοπάτι σε βάθος χρόνου.

ΕΡ.: Δηλαδή, υπάρχει πλάνο για Football Lague στον Κρόνο;

N.Θ.: Ναι, υπάρχει πλάνο για Football League και γι’ αυτό το λόγο είμαι εδώ κι εγώ.

ΕΡ.: Στην εξαετή προπονητική σας πορεία, ποια είναι η κορυφαία στιγμή σας και ποια η χειρότερη;

Ν.Θ.: Σίγουρα, η κορυφαία χρονιά μου είναι αυτή με την ΑΕ Καραϊσκάκη. Όταν κατακτήσαμε το Κύπελλο Γ’ εθνικής και ανεβήκαμε στη Football League, ως δευτεραθλητές. Όπως πολύ σημαντική ήταν κι η περυσινή χρονιά, με τον Απόλλωνα Λάρισας (σ.σ. όταν ανέλαβε σε δύσκολη κατάσταση και κατόρθωσε να παραμείνει στην κατηγορία), αλλά κι η προπέρσινη, όταν σωθήκαμε άνετα με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, κι ενώ ήμασταν τελευταίοι με τρεις βαθμούς.
Όσον αφορά το πιο αρνητικό που μου έχει μείνει, είναι η παρουσία μου στον πάγκο του Πιερικού. Που είναι κι η ομάδα της γενέτειράς μου, τη φανέλα της οποίας έχω φορέσει. Όμως, δεν μπόρεσα να βρω τις συνθήκες για να δουλέψω και να πραγματοποιήσω το όνειρο της ομάδας να ανέβει κατηγορίες, γιατί οι χαμηλές θέσεις της Γ’ εθνικής δεν αρμόζουν σε αυτή το σύλλογο.

ΠΗΓΗ: corfusports