Ουγγαρία – Βέλγιο 0-4

ΤΟ POLL ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το Βέλγιο είχε ένα συγκεκριμένο σχέδιο να υπηρετήσει και οι ποδοσφαιριστές του Μαρκ Βίλμοτς προσπάθησαν να το εκτελέσουν στην εντέλεια. Η αναζήτηση ενός γρήγορου γκολ έφερε τις ευκαιρίες στο 4′, στο 6′ και στο 7′, προτού στο 10′ ο Ντε Μπρούινε εκτελέσει το φάουλ και ο Αλντερβάϊρελντ στείλει με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα των Ούγγρων.

Έκτοτε οι “κόκκινοι διάβολοι” άφησαν την κατοχή, έπαιξαν πίσω από την μπάλα, κυνηγούσαν τα κλεψίματα και μετέφεραν ταχύτητα την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Ο ογκώδης Λουκάκου ήταν το στήριγμα ανοίγοντας άψογα την μπάλα στις δύο πτέρυγες και με τον Αζάρ σε μεγάλα κέφια το Βέλγιο παρήγαγε συνεχώς φάσεις. Ο Ντε Μπρούινε είχε δοκάρι στο 35′ (σουτ-φάουλ) και ο Μέρτενς στο 42′ σπατάλησε δύο διαδοχικές τελικές από πλεονεκτική θέση. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κίραϊ είχε επτά επεμβάσεις στο πρώτο μισό, όσες στα πρώτα τρία ματς των Ούγγρων, οι οποίοι δεν είχαν πληρώσει τα πολλά λάθη και την αδυναμία ανταπόκρισης στην πίεση.

Οι Μαγυάροι, που είχαν απειλήσει μονάχα με μακρινά σουτ, του Λόβρεντσιτς (39′) και του Τζούτζακ (41′), έψαχναν από κάπου να πιαστούν. Η είσοδος του Έλεκ αντί του Γκέρα που δεν μπορούσε ν’ ανταπεξέλθει σε τέτοιες ταχύτητες έδωσε πνοή στην 11άδα του Στορκ, αλλά η όποια πίεση εξασθένισε πολύ γρήγορα. Στο 59′ μάλιστα ο Μέρτενς έχασε απίθανη ευκαιρία για το 2-0. Ο Γιούχαζ “απάντησε” στο 68′, με διαγώνιο σουτ άουτ, μόνο που τίποτα δεν ήταν ικανό να φρενάρει την πορεία των Βέλγων προς την οκτάδα.

Ο “μαέστρος” Αζάρ είχε την μπαγκέτα και κατηύθυνε τη ορχήστρα του. Με τέτοια τεχνική που στο 78′ έχρισε σκόρερ τον Μπατσουαγί με το που μπήκε στον αγώνα, ενώ ο ίδιος στο 80′ μετά από κίνηση-σκιέρ και σλάλομ άφησε τον Κίραϊ να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί να σώσει την εστία του. Πριν από την εκπνοή ο Καράσκο έδωσε μεγαλύτερες διαστάσεις (4-0) στη νίκη-πρόκριση των Βέλγων, δίχως να λαθέψει βγαίνοντας θέση βολής από την κάθετη του Ναϊνγκολάν.

ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Από το 45′ μέχρι το 81′ που αντικαταστάθηκε ο Εντέν Αζάρ δεν έκανε λάθος σε πάσα του! Συνολικά είχε 90% στις μεταβιβάσεις, έκανε 11 επιτυχημένες ντρίμπλες, έφτιαξε τέσσερις φάσεις για τους συμπαίκτες του και σκόραρε ένα γκολ! Ονειρική εμφάνιση…

 

ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ουγγαρία (4-2-3-1): Κίραϊ, Λανγκ, Γκούσμιτς, Γιούχαζ (82′ Μπέντε), Κάνταρ, Νάγκι, Γκέρα (46′ Έλεκ), Λόβρεντσιτς, Τζούτζακ, Πίντερ (75′ Νίκολιτς), Σάλαι

Βέλγιο (4-2-3-1): Κουρτουά, Μενιέ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Ναϊνγκολάν, Βίτσελ, Ντε Μπρούινε, Μέρτενς (70′ Καράσκο), Αζάρ (81′ Φελαϊνί), Λουκάκου (76′ Μπατσουαγί)

Πηγή: contra.gr