Ο Nick Kyrgios κατάγεται από την Ήπειρο – Δείτε το πατρικό του σπίτι

Καταγωγή από την Ήπειρο έχει ο πιο αμφιλεγόμενος παίκτης της ATP που τις τελευταίες ημέρες έχει τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, όχι μόνο για το ταλέντο του στο τένις, αλλά και για την αντιαθλητική συμπεριφορά του, στον αγώνα που έπαιξε απέναντι στον Έλληνα τενίστα και No.5 της Παγκόσμιας κατάταξης, Στέφανο Τσιτσιπά στο Wimbledon, Nick Kyrgios.
O εξαιρετικά ταλαντούχος Έλληνο-αυστραλός και Ηπειρώτης τενίστας που  έχει κερδίσει με την σειρά τους, όλους τους τενίστες που βρίσκονται στο top 10 της παγκόσμιας κατάταξης: Federer, Nadal, Djokovic, Rublev, Τσιτσιπά κ.α. κατάγεται από τους Γεωργάνους του Δήμου Δωδώνης, Νομού Ιωαννίνων.
Όπως έκανε γνωστό μέσα από το λογαριασμό του στο Facebook ο πρόεδρος του Ομίλου Τένις της Γυμναστικής Ένωσης Πρέβεζας, Δημήτρης Παππάς, o παππούς και ο πατέρας του γεννήθηκαν Γεωργάνους, ενώ ο ίδιος ο Nick Kyrgios στην Καμπέρα. Η μητέρα του, μαλαισιανής καταγωγής , αποποιήθηκε τον τίτλο της φυλής της, όταν παντρεύτηκε τον πατέρα του Γιώργο Κύργιο, όλη του η οικογένεια είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Ο παππούς του χάθηκε πριν 3 χρόνια. Το πατρικό του σπίτι στους Γεωργάνους κτίσθηκε το 1961 σε αντικατάσταση του παλαιού που καταστράφηκε στον πόλεμο.
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Παππά ο Nick Kyrgios, δήλωσε πως σύντομα θα επισκεφθεί τα πάτρια εδάφη.
mypreveza.gr