«Πάσα στα θρανία» στο Κομμένο (pics)

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, «Πάσα στα θρανία», ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, προπονητής και εκπαιδευτής UEFA/ΕΠΟ, Γιάννης Βονόρτας, επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης (28/03) το μαρτυρικό Κομμένο Άρτας και συγκεκριμένα το δημοτικό σχολείο του χωριού.

Το «Πάσα στα θρανία» είναι το πρώτο εγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα από το αρμόδιο υπουργείο που εκπονείται από την ΕΠΟ και υλοποιείται σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό. Περιλαμβάνει επισκέψεις και ομιλίες αναφορικά με το «ευ αγωνίζεσθαι» και τις άλλες ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου από διακεκριμένους ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης 2004, προπονητές και εκπαιδευτές σε δεκάδες δημοτικά σχολεία, κυρίως από την περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένων ειδικών, μειονοτικών και διαπολιτισμικών μονάδων σε ποσοστό άνω του 20%.
Στο δημοτικό σχολείο Κομμένου έδωσε το «παρών» και αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Καραϊσκάκης, οι ποδοσφαιριστές Άλντο Άτσκα, Μάριος Καψάλης και Αλέξανδρος Κούσης, μετά από κάλεσμα της ΕΠΣ Άρτας. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι μαθητές του γειτονικού σχολείου Λουτροτόπου.
Ακόμη, το «παρών» έδωσαν οι: Ευστάθιος Γιαννούλης (δήμαρχος Δήμου Νικολάου Σκουφά), Θανάσης Τρομπούκης (πρόεδρος ΕΠΣ Άρτας), Κώστας Ράγγος (αντιδήμαρχος Νικ. Σκουφά), Φανή Φωτιάδη (πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νικ. Σκουφά), Θανάσης Βασίλης (μέλος ΔΣ ΕΠΣ Άρτας, πρόεδρος Επιτροπής πρωταθλήματος και δημοτικός σύμβουλος Νικ. Σκουφά), Σπύρος Πουλιάνος (μέλος ΔΣ ΕΠΣ Άρτας), Κώστας Αντωνίου (δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ομάδας ΠΑΣ Κομμένο 1943), Γιάννης Σιαπέρας (προπονητής Μικτών Ομάδων ΕΠΣ Άρτας), Εύη Μάρη (εκπαιδευτικός δημοτικού σχολείου Κομμένου), Νίκος Βαγγέλης (εκπαιδευτικός δημοτικού σχολείου Λουτροτόπου).
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απέστειλε σχολικά εγχειρίδια, μπάλες ποδοσφαίρου και φανέλες, τα οποία μοιράστηκαν από τον κ. Βονόρτα στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς των δύο δημοτικών σχολείων.
PHOTOS