«Πάσα» της ΕΠΟ στα Θρανία της Πρέβεζας!

Στην Πρέβεζα βρέθηκε σήμερα Δευτέρα 26 Μαρτίου ο Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Γιάννης Βονόρτας.

Στα πλαίσια του προγράμματος της ΕΠΟ «Πάσα στα Θρανία» ο Γιάννης Βονόρτας συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας Θωμά Κάρτσακλα, επισκέφθηκε το 1ο δημοτικό σχολείο Πρέβεζας όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με περίπου 60 μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού.

Στο διάλογο που είχε με τους μικρούς φίλους του αθλήματος , ο Γιάννης Βονόρτας αναφέρθηκε στις πτυχές του προγράμματος, στις αξίες του ποδοσφαίρου ως άθλημα με τις κοινωνικές του προεκτάσεις . Δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι μαθητές που έθεσαν το ζήτημα του επεισοδιακού αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, με τις εικόνες του ένοπλου προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο κι εδώ είναι χαρακτηριστικό το πως εντυπώνονται σε μικρά παιδιά, εικόνες σαν αυτές του αγώνα της Τούμπας.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα ζητήματα αναφορικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο κι ανάμεσα στους μαθητές και τον Γιάννη Βονόρτα, έγινε μία ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων με ενδιαφέρον. Από τον Παλαίμαχο ποδοσφαιριστή μοιράστηκαν στους μαθητές τετράδια (τα τετράδια έγραφαν, διαβάζω-αθλούμαι, απολαμβάνω το παιχνίδι), μπλούζες , ενώ παρέδωσε στο Διευθυντή του Σχολείου κ. Κεραμάρη 3  μπάλες ποδοσφαίρου, μια φανέλα της Εθνικής Ελλάδος και ένα βιβλίο με την ιστορία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, γεγονός που ενθουσίασε τους μαθητές και δέχθηκαν με μεγάλη χαρά, αυτή την έκπληξη που τους επιφύλαξε μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Γιάννης Βονόρτας.

Σε κάθε περίπτωση είναι μία ακόμη αξιόλογη πρωτοβουλία στην περιοχή μας, που λαμβάνει χώρα, επί προεδρίας Θωμά Κάρτσακλα, στην ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Μια πρωτοβουλία, μία εκδήλωση, που απέδειξε με τον πιο τρανό τρόπο, ότι το ποδόσφαιρο ως το πιο λαοφιλές άθλημα, μπορεί να ενώνει και όχι να διαιρεί.  Να τονίσουμε ότι πριν έρθει στην Πρέβεζα, για το πρόγραμμα της ΕΠΟ «Πάσα στα θρανία» ο Γιάννης Βονόρτας, είχε βρεθεί στην Λευκάδα, για τον ίδιο λόγο. Κι εκεί ο Παλαίμαχος άσος είχε συναντήσεις με μαθητές και τους μίλησε για το πρόγραμμα, αλλά και τις αξίες του ποδοσφαίρου.

mypreveza.gr