Πέρασε η Βέροια με 1-3 από την Ηγουμενίτσα

Η Βέροια νίκησε εκτός έδρας τον Θεσπρωτό με 3-1 και εξασφάλισε μαθηματικά την πρώτη θέση στον Βόρειο Όμιλο με 72 πόντους (1η θέση), ενώ οι γηπεδούχοι παρέμειναν στους 33 πόντους (11η θέση).

H Bέροια ξεκίνησε πολύ δυνατά στον αγώνα και είχε καλές ευκαιρίες με το τετ-α-τετ του Γιακουμάκη στο 1′ λεπτό και με το σουτ του Κουάτενγκ στο 7′ λεπτό. Ο Πασάς με πλασέ άνοιξε το σκορ στον αγώνα και έκανε το 1-0 για τους Ημαθιώτες.Οι φιλοξενούμενοι είχαν στα επόμενα λεπτά, φάσεις τόσο με την προβολή του Πασά στο 15′ λεπτό, όσο και το σουτ του Γιακουμάκη στο 19′ λεπτό, με τον Κουάτενγκ στο 21′ λεπτό,  με σουτ από το ύψος της περιοχής, να νικάει τον Κίναλη και γράφει το 2-0. Η Βέροια δεν χαλάρωσε στα επόμενα λεπτά, με τον Γιακουμάκη να βγάζει για τον Πασά στο 29′ λεπτό, αλλά ο δεύτερος με πλασέ δεν κατάφερε να νικήσει τον Κίναλη, ενώ στο 33′ λεπτό, ο Γιακουμάκης είχε μια κεφαλιά μετά από σέντρα του Κάτσε. Ο Θεσπρωτός έκανε μια φάση με το συρτό σουτ του Γεωργούση στο 40′ λεπτό, με τον Βελλίδη να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία. Στο 45′ λεπτό, οι Ημαθιώτες έκαναν το 3-0, αφού ο Μούργος, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Οικονόμου, βρέθηκε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Κίναλη, Το σκορ του ημιχρόνου ήταν στο 3-0 για την Βέροια.

Ο Θεσπρωτός ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Σαραντίδη να προσπαθεί να βγει μόνος με τον Βελλίδη αλλα ο γκολκίπερ της Βέροιας μάζεψε τη μπάλα, ενώ στο 51′ το σουτ του Γιακουμάκη για τους Ημαθιώτες έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Οι Ημαθιώτες απείλησαν και με το σουτ του Ορφανίδη μέσα από την περιοχή στο 62′ λεπτό, αλλά έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Κίναλης. Στο 63′ λεπτό, οι Ηπειρώτες κέρδισαν πέναλτι, αφού ο Παπαχρήστος ανέτρεψε τον Κωνσταντίνου, με τον ίδιο παίκτη να το εκτελεί εύστοχα μειώνοντας το σκορ σε 1-3. Παρά την πίεση του Θεσπρωτού στα επόμενα λεπτά, η Βέροια διατήρησε το προβάδισμα της και νίκησε εκτός έδρας με 3-1.

Θεσπρωτός (Ρότσα): Κίναλης, Βαλιέντε, Ντι Αλέσιο, Βασιλάκης, Γκανσιέρ, Κωνσταντίνου, Λύγκας (46′ Στεργίου), Ζιώγας (56′ Μαρτίνεζ), Σαραντίδης (72′ Μπονίγια), Πατσέκο (56′ Βαταμίδης), Γεωργούσης (46′ Πούφλης).

Βέροια (Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Παπαχρήστος, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου (55′ Μπλέτσας), Κάτσε, Μούργος (55′ Πόζογλου), Κουάτενγκ (46′ Ορφανίδης), Γιακουμάκης (71′ Ισαακίδης), Πασάς (55′ Καπνίδης).

πηγή: liganews.gr