Πήγασος Αγρινίου vs Άκτιος Απόλλων Πρέβεζας 68-76

Σπουδαία νίκη σημείωσε η ομάδα μας το Σάββατο 2/3 καθώς επικράτησε εκτός έδρας με 68-76 του Πήγασου Αγρινίου, στο παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε ως το ντέρμπι του ομίλου, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την 1η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αλλά και το πλεονέκτημα στη φάση των playoff.

Η ομάδα μας ταξίδεψε με αρκετά προβλήματα στη σύνθεσή της καθώς την αποστολή δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν ο Βαλάντης Γάκης (θλάση), ο Χρήστος Σιάρκος (ίωση) και ο Πάρης Ράπτης (διάστρεμμα). Στο παιχνίδι αγωνίστηκαν  καταβεβλημένοι από συμπτώματα ίωσης ο Άγγελος Ευθυμίου με τον Αποστόλη Σκαμνέλο ενώ έσφιξαν τα δόντια και επίσης αγωνίστηκαν με πρόβλήματα και πόνους , ο Σωτήρης Τζάλλας (διάστρεμμα), ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (διάστρεμμα) και ο νεαρός Γιώργος Θεοδωρακάκος (διάταση μυών).

Παρά τα προβλήματα, οι παίκτες μας ξεκίνησαν θετικά το παιχνίδι με πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά στο 1ο δεκάλεπτο κερδίζοντας μια διαφορά 8 πόντων ενώ πήγαν στα αποδυτήρια με το υπερ τους σκορ 26-35. Στο β’ ημίχρονο άρχισαν να εμφανίζονται σημάδια κόπωσης ωστόσο η ομάδα μας κατάφερε να συντηρεί μία διαφορά 8-10πόντων. Στα μέσα του 4ου δεκαλέπτου οι παίκτες μας υπέπεσαν σε αρκετά λάθη με τους γηπεδούχους να βρίσκουν την ευκαιρία να μειώσουν στους 2 πόντους που ήταν και η μικρότερη διαφορά στο παιχνίδι ωστόσο οι παίκτες μας με ψυχραιμία βρήκαν επιθετικές λύσεις και με συνεχόμενες καλές άμυνες έκαναν ένα σερι 0-10 αυξάνοντας τη διαφορά στους 12, με τους γηπεδούχους απλά να μειώνουν στο τελευταίο λεπτό μέχρι το τελικό 68-76.

Δεκάλεπτα: 10-18, 16-17, 18-17, 24-24

Άκτιος Απόλλων Πρέβεζας (Παπαμιχαήλ Μ.): Χρυσανθόπουλος 5, Αρβανιτίδης, Θεοδωρακάκος 10, Κιτσαντάς 24(3), Τζάλλας, Σκαμνέλος, Παπαμιχαήλ Αλ. 13, Γκόπης 2, Ευθυμίου 10, Αργυρός, Τσέτσικας 12

Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας έχει το ρεπό της ενώ η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (Α’ φάση) ολοκληρώνεται το Σάββατο 16/3 όπου οι παίκτες μας αντιμετωπίσουν εκτός έδρας σε αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, την Under20 της Άλφα 93 Αγρινίου.