Πήρε την νίκη ο Θεσπρωτός με 1-0 απέναντι στον Μακεδονικό Φούφα

Πολύ σπουδαία νίκη του Θεσπρωτού με 1-0 στην Ηγουμενίτσα επί του Μακεδονικού Φούφα για τη 16η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής.

Ενας παθιασμένος, ψυχωμένος, ουσιαστικός και αποτελεσματικός Θεσπρωτός πέτυχε νίκη από ατόφιο «χρυσάφι» με σκορ 1-0 επί του Μακεδονικού Φούφα και ρέφαρε την ήττα από τον Τηλυκράτη την προηγούμενη αγωνιστική παραμένοντας σε επαφή με τις πρώτες θέσεις.

Το α’ημίχρονο

Το πρώτο εικοσάλεπτο κύλησε χωρίς πολλές συγκινήσεις με παιχνίδι κέντρου και τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο τα μετόπισθεν με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες σε έναν βαρύ και λασπωμένο αγωνιστικό χώρο.

Στο 24ο λεπτό ο Γιάννης Γκόλιας επιχείρησε καρφωτή κεφαλιά εντελώς ξεμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής ύστερα από υπέροχη σέντρα του Πανταζή από τα αριστερά αλλά ο Σταυρίδης απομάκρυνε σωτήρια με τα πόδια στην πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία του αγώνα.

Ο Θεσπρωτός συνέχισε να είναι περισσότερο επικίνδυνος και απειλητικός και η υπεροχή του καρποφόρησε.

Στο 37ο λεπτό ο Τάσος Γώγος δέχθηκε μπαλιά ακριβείας από τον Φούντζουλα στον κενό χώρο και με υπέροχο πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Σταυρίδη δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το β΄ημίχρονο

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα και κυνήγησαν την ισοφάριση καθώς η προδιαγραφόμενη ήττα θα έβαζε ταφόπλακα στις ελπίδες τους για άνοδο στην Β’Εθνική.

Ο Θεσπρωτός βρήκε κενούς χώρους και έψαξε ένα δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε το τρίποντο. Ο Γκόλιας στο 50ό λεπτό σούταρε δυνατά αλλά ο Τζουβάρας απομάκρυνε σωτήρια, ενώ στο 53ο λεπτό μέσα σε έναν όμιλο παικτών ο Νόνης πέτυχε γκολ το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η ομάδα του Δημήτρη Μουρούτη διαχειρίστηκε πολύ έξυπνα το παιχνίδι, έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Κωνσταντάκου και με αδιάκοπο τρέξιμο έκοψε στην μέση τον Μακεδονικό που δεν είχε μια τελική προσπάθεια σε όλο το παιχνίδι (στο 79ο λεπτό το σουτ του Χάιτα απομάκρυνε δύσκολα ο Κωνσταντάκος). Η ομάδα από την Πτολεμαϊδα σε καμία περίπτωση δεν έδειξε στοιχεία ομάδας που διεκδικεί την άνοδο και ηττήθηκε δίκαια από έναν ψυχωμένο και αποφασισμένο Θεσπρωτό.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Μάντζιος του Συνδέσμου Ηπείρου ο οποίος στο 75ο λεπτό απέβαλλε τον προπονητή του Θεσπρωτού Δημήτρη Μουρούτη για διαμαρτυρία.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κωνσταντάκος, Πανταζής, Σταυρίδης, Κωνσταντίνου Β., Νόνης, Γώγος, Ευθυμίου, Φούντζουλας (91ο Μητσέλος), Γκόλιας (81ο Μπέρτσος), Μπίκας, Πόζογλου (66ο Τοπάλι)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ: Σταυρίδης, Σιδηρόπουλος (81ο Σέχι), Δινοβίτσης, Τζουβάρας, Τακίδης, Φωτιάδης, Μπίντσης Ν. (65ο Ευθυμιάδης), Τοπάλης, Χάϊτας (83ο Ματούλας), Καλογιαννίδης (58ο Μόσχος), Μαυρομματίδης.

πηγή: thesprotikospalmos.gr