Πήρε το ντέρμπι o Αμβρακικός Βόνιτσας, 2-1 τον Ερμή Καναλίου

Τους τρεις βαθμούς της νίκης που τον διατηρούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα  της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ κατέκτησε ο ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ο οποίος στό ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής επικράτησε με 2-1 του ΕΡΜΗ ΚΑΝΑΛΙΟΥ.

Η νίκη όσο σημαντική και αν είναι περνάει σε δεύτερη μοίρα καθώς η ομάδα μας θα χάσει πιθανότατα για το υπόλοιπο της σεζόν τον Καταγή  Γ. ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο 59ο λεπτό στο γόνατο του.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι προσπαθώντας να αιφνιδιάσουν τους παίκτες του ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ. Μάλιστα είχαν δύο καλές περιπτώσεις να ανοίξουν το σκορ αλλά βρήκαν απέναντι τους τον Τρανουλιδη που με ισάριθμες επεμβάσεις κράτησε το μηδέν.

Από το 20ο λεπτό και μετά οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και έφτασαν και αυτοί με τη σειρά τους κοντά στο γκολ. Οι προσπάθειες τους έφεραν αποτέλεσμα στο 33ο λεπτό όταν ο Βασίλας με εκπληκτικό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή νίκησε τον Καραπιπέρη για το 1-0.

Μάλιστα η ομάδα μας θα μπορούσε να είχε πετύχει και άλλο τέρμα αλλά οι Καλογερής και Καταγής Γ. δεν στάθηκαν τυχεροί…..με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Το σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου επαναλήφθηκε και στην έναρξη της επανάληψης με τον ΕΡΜΗ να μπαίνει δυνατά και τον ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ να προσπαθεί να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Σε μια από αυτές λοιπόν στο 55ο λεπτό ο Καλογερής με υπέροχο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας μας.

Στο 59ο λεπτό όλοι πάγωσαν όταν ο Καταγής Γ. σε μια ανύποπτη φάση τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο του και αντικαταστάθηκε.
Να σημειώσουμε εδώ την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ εικόνα να μεταφέρεται ο παίκτης στα χέρια καθώς δεν υπάρχει φορείο στο γήπεδο. Επίσης ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το γεγονός να μην μπορεί να μπει μέσα στο γήπεδο ασθενοφόρο ή έστω ένα αυτοκίνητο για την μεταφορά κάποιου τραυματία.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 με κοντινή κεφάλια του Ράπτη μετά από σέντρα του Νταλιάρδα.

Διαιτητής: Ζιώγας

Βοηθοί: Κέφης – Νάστος

Αμβρακικός Βόνιτσας (Τάκης Κονιδάρης – Τάσος Χαντζάρας): Τρανουλίδης, Βασίλας, Ιασωνίδης, Μπουρδούβαλης, Βλάχος, Τσιούνης, Καταγής Γ., Καλογερής (90΄ Σολδάτος), Καταγής Λ., Φέτσης, Μπαρλαγιάννης,.

Ερμής Καναλίου (Γιώργος Νταλάκας): Καραπιπέρης, Ιορδανίδης, Νταλιάρδας, Καραγεώργος, Κώστας, Γούλας, Μπρούβας, Αργύρης (72΄ Ντοματάς), Αραβανής (46΄ Τάτσης), Ράπτης, Δημουλιάς (46΄ Κόλλινς).

πηγή: akarnanikanea.gr