Παρέμεινε στην Super League 2 ο Θεσπρωτός

Πήρε τον βαθμό που έψαχνε για να είναι σίγουρος ο Θεσπρωτός στο γήπεδο του Μακεδονικού και πανηγυρίζει την παραμονή του στην δεύτερη κατηγορία!

Απόλλων Πόντου και Θεσπρωτός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ (0-0) στη Θεσσαλονίκη για την τελευταία αγωνιστική στον Βόρειο όμιλο της Superleague 2. Έτσι σφραγίστηκε και τυπικά η παραμονή του Θεσπρωτού, ανεξάρτητα από την έκβαση των υπόλοιπων αγώνων.

Το πλατανόφυλλο, σε ένα ματς χωρίς μεγάλες συγκινήσεις, έδωσε έμφαση στην άμυνά του, δημιουργώντας παράλληλα και φάσεις μπροστά στα αντίπαλα καρέ, παίρνοντας με άνεση τον βαθμό που χρειαζόταν.

Στο α΄ μέρος οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν υπέρ την κατοχή (58%-42%) όμως δεν απείλησαν επιθετικά, με τον Θεσπρωτό να έχει τις πιο σημαντικές φάσεις.
Ο Σαραντίδης στο πρώτο διάστημα του παιχνίδιου είχε δύο καλές ευκαιρίες, αρχικά στο 8΄ με τον Σιαματά να μπλοκάρει το σουτ του και στο 12΄ το πλασέ του από καλή θέση να περνάει άουτ. Ο Θεσπρωτός απείλησε ξανά στο 37, όταν ο Βαταμίδης μετά από τακουνάκι του Σαραντίδη, σούταρε δυνατά, η μπάλα όμως πέρασε άουτ.

Χωρίς πολλές σημαντικές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες κύλησε και το β΄ μέρος, με τον Θεσπρωτό να αγγίζει στο 67΄ το 0-1, στην μοναδική αξιόλογη στιγμή. Ο Ραμίρεζ εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Ζιώγας αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Σιαματάς με δυσκολία έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Κολτσίδας και Μπίκας, οι οποίοι έμειναν εκτός όλη τη σεζόν λόγω τραυματισμού, αγωνίστηκαν στο τελευταίο 15λεπτο και 5λεπτο αντίστοιχα, καταγράφοντας την 1η συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.

Ο Θεσπρωτός έφτασε έτσι τους 34 βαθμούς, τερμάτισε στην 11ος στον Α΄ όμιλο, τρεις θέσεις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, με 8-10-14 ρεκόρ και τέρματα 34-43.

Απόλλων Πόντου (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Σιαματάς, Δαλιανόπουλος (46′ Ξιφιλίνος), Ιντζίδης, Μαλουμαντσοκό, Καλαϊτζίδης, Καλογέρης, Ρούνεϊ, Παπαϊωάννου, Αμαραντίδης, Ελέ, Φράγκος.

Θεσπρωτός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Κίναλης, Βαλέντε, Ντ’ Αλέσιο (74′ Κολτσίδας), Βασιλάκης, Σταυρίδης, Λύγκας, Ζιώγας, Κωνσταντίνου, Βαταμίδης, Πούφλης, Σαραντίδης.

πηγή: theball.gr