ΠΑΣ Γιάννινα WBC: Κοντά στις αδελφές Βιντσιλαίου

Από τα Χανιά στα Γιάννενα ετοιμάζονται να μετακομίσουν η Αγγελική Βιντσιλαίου και η δίδυμη αδερφή της Σταυριανή, καθώς, μετά την αποχώρησή τους από την ομάδα της Κρήτης, φέρονται να έχουν συμφωνήσει για να συνεχίσουν στην Α1 Γυναικών με την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα WBC.

Οι δύο αθλήτριες, μετά από δύο χρόνια στην ομάδα του ΟΑ Χανίων, αποφάσισαν να μη συνεχίσουν τη συνεργασία τους, απόφαση στην οποία κύριο λόγο φαίνεται ότι έπαιξε η αποχώρηση του προπονητή της ομάδας Σταύρου Νανάκου, του οποίου ήταν προσωπική επιλογή.

Η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα κινήθηκε άμεσα, καθώς επιθυμία του νέου προπονητή Νίκου Δουβίτσα ήταν να ενισχυθεί η ομάδα και με ελληνίδες παίκτριες πρώτης γραμμής, πέρα από τις ξένες που θα αποκτηθούν.

Η Αγγελική και η Σταυριανή Βιντσιλαίου γεννήθηκαν στις 21 Μαΐου 1998 και πριν τα Χανιά, που φέτος κατέλαβε την 4η θέση στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών αν και νεοφώτιστη στην κατηγορία, η Αγγελική είχε αγωνιστεί στον Κρόνο Αγ. Δημητρίου, ενώ η Σταυριανή στον ΚΑΟ Μελισσίων. Νωρίτερα, τα δύο κορίτσια ήταν συμπαίκτριες στον ΓΑΣ Καλυβίων, με τον οποίο και κέρδισαν την άνοδο στην Α2 και το Κύπελλο ΕΣΚΑ.

Και τα δύο κορίτσια, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, έχουν αφήσει ήδη το στίγμα τους στο γυναικείο μπάσκετ, έχοντας διατελέσει μέλη των Εθνικών ομάδων από την ηλικία των 15 ετών και έχοντας πανηγυρίσει τίτλους και μετάλλια σε πανελλήνιο επίπεδο με τις ομάδες των νεανίδων, των κορασίδων και των παγκορασίδων. Τελευταία φορά που
Η Αγγελική Βιντσιλαίου αγωνίζεται στις θέσεις 1 και 2. Πριν τον Κρόνο, αγωνίστηκε στον Αρη Πετρούπολης, οπότε ο ΟΑΧ είναι ο τρίτος σταθμός στην καριέρα της σε επίπεδο Α2. Φυσικά, αυτό που χρίζει αναφοράς είναι ότι για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον κόουτς Νανάκο.
Η Σταυριανή Βιντσιλαίου παίζει στις θέσεις 3 και 4. Εκτός του ΚΑΟ Μελισσίων έχει αγωνιστεί στον ΓΣ Ηλιούπολης.

Αποστόλης Τζελέτας – agon.gr