ΠΑΣ Λαμία – Παναιτωλικός 1-3: Με… σφραγίδα Καρέλη πέρασε από τη Λαμία

Με τον 30χρονο επιθετικό να σκοράρει δύο φορές, ο Παναιτωλικός επικράτησε με 3:1 της Λαμίας στο “Αθανάσιος Διάκος” για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Την τέταρτη νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Αγρινίου, επικράτησε με 3:1 της Λαμίας στο “Αθ. Διάκος”, φτάνοντας έτσι τους 16 βαθμούς και την έβδομη θέση. Από την άλλη, η ομάδα του Φέστα παρέμεινε στους 9. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, ο πρώτος σκόρερ της Super LeagueΝίκος Καρέλης με δύο τέρματα, φτάνοντας τα 9 στο πρωτάθλημα.

Ο αγώνας

Τα πρώτα λεπτά, ήταν αναγνωριστικά με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους μέσα στο γήπεδο. Στο 7′ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Ντιας, συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Καρέλη, με τον Έλληνα φορ να πλασάρει υποδειγματικά και να κερδίζει τον Σαράνοφ για το 1:0. Η απάντηση της Λαμίας ήταν άμεση. Ο Ντε Βινσέντι, πήρε την μπάλα από τα αριστερά, σύγκλινε προς την μεγάλη περιοχή και έπιασε ένα υποδειγματικό σουτ, αφήνοντας “άγαλμα” τον Ανέστη. Στη συνέχεια, ο ρυθμός του παιχνιδιού έγινε πιο αργός, με τη Λαμία να έχει περισσότερο την μπάλα στα πόδια. Στο 27′ ο Καρέλης ανατράπηκε από τον Γκοράνοφ, με τον 30χρονο επιθετικό να διαμορφώνει το 2:1 από την “‘άσπρη βούλα”. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν για το Παναιτωλικό, με τον Νταγκό να κάνει το σουτ και τον Σαράνοφ να αποκρούει.

Στο 47′ οι Αγρινιώτες, σπατάλησαν ευκαιρία για το 3:1. Ο Νταγκό από το ύψος της μεγάλης περιοχής δοκίμασε τα… πόδια του, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 52′ η Λαμία έχασε ευκαιρία για να ισοφαρίσει, με τον Νούνιες να μην μπορεί να κερδίσει τον Ανέστη. Στο 82′ ο Σενγκέλια βρέθηκε απέναντι στον Σαράνοφ μετά από πάσα του Καρέλη, με τον έμπειρο κίπερ να απομακρύνει σε κόρνερ. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Παναιτωλικός σκόραρε με το Ζοάο Πέντρο, εκμεταλλευόμενος πως ο Σαράνοφ είχε προωθηθεί, δίνοντας διαστάσεις στη νίκη του.

ΓΚΟΛ 12′ Ντε Βινσέντι / 7′, 30′ (πεν) Καρέλης, 90’+7′ Ζοάο Πέντρο

Κίτρινες: 27′ Γκοράνοφ, 28′ Ντε Βινσέντι, 73′ Κορνέζος, 85′ Μαρμεντίνι / 32′ Κορνέλιους

ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Τζανδάρης, Σλίβκα, Ντε Βινσέντι (76′ Μαρμεντίνι), Νούνιες (56′ Ασκόβσκι), Τσιλούλης (76′ Καραμάνος), Μανούσος (56′ Μποάκιε, 64′ Γιακουμάκης)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μπακάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μάρτενσον, Φλόρες, Ντίας (80′ Μλάντεν), Μόρσεϊ (46′ Σενγκέλια), Νταγκό (75′ Χατζηθεοδωρίδης), Καρέλης (86′ Ζοάο Πέντρο).