Περιφερειακός αγώνας αερομοντελισμού

Μία διαφορετική αθλητική διοργάνωση από την Αερολέσχη Άρτας αυτή την Κυριακή στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης.

Η Αερολέσχη Άρτας, μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας και αναγνωρισμένο αθλητικό σωματείο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, διοργανώνει αυτή την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 και από ώρα 09:00, τον περιφερειακό αγώνα αερομοντελισμού της κατηγορίας F1N FAI.

Πρόκειται για έναν αγώνα όπου οι αθλητές, αφού έχουν κατασκευάσει το δικό τους αερομοντέλο, καλούνται να πραγματοποιήσουν πτήσεις σε κλειστό χώρο (κλειστό γυμναστήριο) όπου διαγωνίζονται για τις μεγαλύτερες σε χρονική διάρκεια πτήσεις.

Τα αερομοντέλα που διαγωνίζονται σε αυτή την κατηγορία, είναι πολύ ελαφριές κατασκευές, βάρους μόλις 10 γραμμαρίων περίπου και σκοπός τους είναι, αφού ρυθμιστούν κατάλληλα από τον αθλητή, να πραγματοποιήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σε διάρκεια ελεύθερη πτήση. Τα αερομοντέλα απογειώνονται με το χέρι από τον αθλητή και εκτελούν ελεύθερη πτήση καθώς δεν έχουν σύστημα τηλεκατεύθυνσης ή άλλη κινητήρια δύναμη.

Αυτή η νέα κατηγορία ξεκίνησε πριν λίγο καιρό και στην χώρα μας και η Αερολέσχη Άρτας είναι από τα πρώτα αθλητικά σωματεία που διοργανώνει αθλητική συνάντηση σε αυτή την κατηγορία. Πρόκειται μία κατηγορία όπου δεν απαιτείται ακριβός και πολυσύνθετος εξοπλισμός και έτσι δίνεται η δυνατότητα σε όλες τις ηλικίες να ξεκινήσουν την ενασχόληση με το αερομοντελισμό καθώς απαιτούνται παρά μόλις μερικά ευρώ.

Στον περιφερειακό αγώνα της Κυριακής 3 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο της Άρτας, θα λάβουν μέρος 42 αθλητές από αθλητικά σωματεία που προέρχονται από την Πάτρα, τα Χανιά, την Φθιώτιδα, τον Βόλο, την Δυτική Μακεδονία, την Πρέβεζα και φυσικά την Άρτα.