Πετράκης: «Αυτή τη φορά ακούγοντας τους ειδικούς κάτι κερδίσαμε»

Στην εφημερίδα «Live Sport» μίλησε ο Γιώργος Πετράκης.

Ο 32χρονος προπονητής σχολίασε το ενδεχόμενο μειώσεων στα συμβόλαια, ενώ αναφέρθηκε στο μέλλον του, αλλά και πώς βιώνει της ημέρες της καραντίνας.

Θεωρείτε ότι θα επανέλθουμε σύντομα σε κανονικό ρυθμό;

«Είναι ανώριμο να κάνω πρόβλεψη. Δεν είμαι ειδικός. Με βάση τα γεγονότα διαπιστώνω ότι πάμε σε μία ύφεση. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Είμαστε σε πλεονεκτική θέση έναντι άλλων χωρών».

Οι ποδοσφαιριστές σας πώς προετοιμάζονται;

«Τους παρακολουθούμε μέσω GPS. Έχουν όλοι μία συγκεκριμένη εφαρμογή. Υπάρχει διαδικτυακή επικοινωνία και τους δίνουμε ένα συγκεκριμένο καθημερινό πρόγραμμα. Το εκτελούν κανονικά και κάνουν υπομονή. Ξεδίνουν από την καθημερινότητα, γιατί είναι όλη μέρα στο σπίτι. Προσπαθούμε να τους υποστηρίξουμε και ψυχολογικά και μέσα από την προπόνησή τους, ώστε αν και εφόσον επιστρέψουμε να είμαστε σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση και ψυχικά και σωματικά».

Αν επανεκκινήσει η σεζόν τι προετοιμασία θα απαιτηθεί;

«Πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα. Θεωρώ ότι θα μας δώσουν έστω μία εβδομάδα για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε τι μέλλει γενέσθαι. Θα πρέπει να ξέρουμε πότε θα μπούμε στην προπόνηση, πόσο χρόνο θα έχουμε, πότε θα παίξουμε την πρώτη αγωνιστική, αν παίζουμε ανά τρεις ημέρες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αν καταφέρουμε και κάνουμε κάποια εργομετρικά στην αφετηρία, θα ήταν καλό να πούμε ότι σε ένα μήνα θέλουμε να βγάλουμε το πρόγραμμα. Έτσι, θα έχουμε μία πιο τεκμηριωμένη άποψη για το τι πρέπει να κάνουμε και να είμαστε καλά».

Η διακοπή σας βρήκε μέσα στον στόχο των πλέι οφ…

«Είμαστε χαρούμενοι. Η ομάδα και πριν πάω εγώ και μετά έχει μία σταθερή πορεία που βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα. Είναι καλή, οι παίκτες είναι πολύ καλοί, έχουν ποιότητα, φιλοδοξίες και κίνητρο. Έχει γίνει ένα καλό πάντρεμα στο ρόστερ, οπότε θα είναι ευχής έργον, αν ξαναπαίξουμε, να είναι στα πλέι οφ για να μπορούν κι αυτά τα παιδιά να αναδείξουν ακόμα περισσότερο την αξία τους».

Η επόμενη σεζόν θα σας βρει στον πάγκο του Καραϊσκάκη;

«Το συμβόλαιό μου τελειώνει όταν ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος. Δεν έχει γίνει προς το παρόν κάποια κουβέντα για το νέο έτος, γιατί νομίζω θα ήταν και ανώριμο. Εδώ δεν ξέρουμε τι θα γίνει τώρα Να δούμε πώς θα κυλήσουν τα πράγματα για φέτος και θα δούμε για την επόμενη».

Έχουν εκφραστεί θέσεις υπέρ της διακοπής. Η δική σας;

«Πολλές φορές είμαι απόλυτος γιατί πάω πάντα με τους ανθρώπους που έχουν τη γνώση. Έχουμε άποψη για όλα. Θα πρέπει να καταθέτουμε άποψη γι’ αυτά που γνωρίζουμε και όχι για κάτι που δεν γνωρίζουμε. Ό,τι πουν οι ειδικοί. Αν τα επιχειρήματά τους είναι τέτοια που είναι κοντά στο δημόσιο καλό και την υγεία, πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε και να πράξουμε με βάση αυτό. Να μην υπάρχει ρίσκο. Πάνω απ’ όλα είναι αυτό, τι βάζουμε σαν προτεραιότητα. Αυτή τη φορά ακούγοντας τους ειδικούς κάτι κερδίσαμε».

Υπάρχει, βέβαια, και το θέμα των εσόδων από τα τηλεοπτικά…

«Είναι πολύ φυσιολογικό. Ο καθένας από τη δική του πλευρά θα δει το συμφέρον του. Όντως υπάρχουν και χρήματα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σε όλες τις δουλειές. Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Αν πούμε ότι δεν έχουμε την υγεία μας, όλα τα υπόλοιπα έρχονται μετά. Δεν υπάρχουν ούτε επιχειρήσεις, ούτε ομάδες, ούτε τίποτα. Να είμαστε υγιείς και δυνατοί και όλα τα υπόλοιπα ξεπερνιούνται».

Συμφωνείτε με τις πιθανές μειώσεις στα συμβόλαια;

«Δεν μπορώ να το πω τώρα. Πρέπει να δούμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Αυτό λέγεται με βάση τη λογική που είναι όλα κλειστά. Μπορεί τα πράγματα να ξανανοίξουν και να είναι σε καλύτερο επίπεδο από ό,τι περιμένουμε. Μπορεί να είναι και χειρότερα. Αν και εφόσον είναι σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, σίγουρα, δεν πρέπει να υπάρξει. Αν αυτό αποδειχτεί ότι μας έχει καταβάλει, ο καθένας από τη δική του πλευρά και μέχρι εκεί που μπορεί, πρέπει να τοποθετήσει τον εαυτό του ως προς το κοινό συμφέρον. Αν έχει να κάνει με χρήματα, με δουλειά, με κάτι άλλο σαν θυσία. Αν ικανοποιεί το κοινό καλό και το κάνουν όλοι, πρέπει να υπάρχει σύμπνοια για να βγούμε όλοι πιο δυνατοί».

Η καθημερινότητά σας πώς είναι;

«Βρίσκομαι στο Ηράκλειο Κρήτης με την οικογένεια. Βγαίνω να περπατήσω να ξεφύγει το μυαλό και μετά δουλειά. Μαθαίνω μία δεύτερη γλώσσα και βλέπω κάποια ευρωπαϊκά παιχνίδια που είναι καλά μαθήματα για εμάς. Κάνουμε υπομονή και περνούμε χρόνο με την οικογένεια».