Προαναγγελία αγώνα: Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΣ Γιάννινα έχουν αναμετρηθεί 27 φορές μέχρι τώρα σε επίπεδο Super League με γηπεδούχους τους Πράσινους και η ομάδα της Ηπείρου έφυγε 24 φορές ηττημένη, ενώ πήρε δύο ισοπαλίες και μια νίκη.

Στα επτά τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια για το πρωτάθλημα έχει σκοράρει μόνο ο ένας από τους δύο, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί στα τρία εντός χωρίς να δεχθεί τέρμα και τον ΠΑΣ Γιάννινα στα τρία που ήταν γηπεδούχος χωρίς να παραβιαστεί η εστία του. Υπάρχει ακόμη ένα μεταξύ τους σε αυτή τη σειρά που έγινε στα Γιάννινα για τα Playoffs και τελείωσε με 0-0.

Η τελευταία φορά που σημειώθηκε τέρμα και από τους δύο ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου 2018 στο 2-1 του ΟΑΚΑ με τους Χατζηγιοβάνη και Μακέντα να σκοράρουν για τον Παναθηναϊκό και τον Κρίζμαν για την ομάδα της Ηπείρου.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα σκορ των αναμετρήσεων με τον Παναθηναϊκό να έχει κερδίσει με 8 διαφορετικά σκορ και το δημοφιλέστερο από αυτά να είναι το 3-1 που έχει εμφανιστεί 7 φορές. Ακολουθεί το 4-0 με τέσσερις παρουσίες. Υπάρχει γκολ και στα 27 ματς Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα, αφού οι δύο ισοπαλίες τους είναι με 2-2 και 1-1.

Η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν στις 5 Ιανουαρίου 1975 και τελείωσε με νίκη 3-1 του Παναθηναϊκού και τον Σπύρο Λιβαθηνό να σημειώνει το μοναδικό του χατ τρικ σε επίπεδο Α’ Εθνικής.

Χατ τρικ έκανε και στην επόμενη εντός έδρας αναμέτρηση των δύο ομάδων ο Κώστας Ελευθεράκης, το οποίο ήταν και για εκείνον το μοναδικό στην καριέρα του στην Α’ Εθνική.

Ο Σπύρος Λιβαθηνός μαζί με τον Κώστα Ελευθεράκη είναι οι πρώτοι σκόρερ στις αναμετρήσεις με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τέσσερα γκολ ο καθένας. Από τρία γκολ έχουν ο Δημήτρης Σαραβάκος και ο Μάρκους Μπεργκ.

Η μοναδική νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα ως φιλοξενούμενος έχει σημειωθεί στις 16 Απριλίου 1978 και ήταν με σκορ 3-2. Ο Γκλασμάνης σημείωσε δύο γκολ και ένα ο Δημήτρης Σεϊταρίδης, ενώ για τον Παναθηναϊκό σκόραραν οι Ελευθεράκης και Ασλανίδης.

27 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

24 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

2 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

1 ΝΙΚΗ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΓΚΟΛ: 74-18