“Σαρωτικός” ΠΑΣ… άλωσε τη Λιβαδειά

Οι Ηπειρώτες επικράτησαν άνετα του Λεβαδειακού (3:1), στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League, παίρνοντας τρίποντο… παραμονής και ανεβαίνοντας στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Photo Credits: InTime

Οι παίκτες του Θανάση Στάικου, προερχόμενοι από τη σημαντική επικράτηση επί της ΑΕΚ (2:1), μπήκαν με ανεβασμένη ψυχολογία στο παιχνίδι και πήραν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Αντιθέτως, η ομάδα της Λιβαδειάς παραμένει στην 12η θέση με 11 βαθμούς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις στα πρώτα 10 λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο δραστήριοι και να προσπαθούν να απειλήσουν με συνεχείς σέντρες.

Στο 13′, ο Σόρια εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ απο μακρινή απόσταση, ωστόσο ο Στογιάνοβιτς δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 20ο λεπτό η άμυνα του Λεβαδειακού ολιγώρησε, ο Μπαλάν βγήκε τετ α τετ με τον Στογιάνοβιτς, όμως ο Τσάπρας του πήρε… την μπουκιά μέσα από το στόμα, διώχνοντας λίγο πριν πλασάρει.

Στο 23′, ο Ριένστρα έβγαλε τον Μορέιρα στην… πλάτη της άμυνας, όμως το διαγώνιο πλασέ του 27χρονου πέρασε άουτ.

O ρυθμός ήταν χαμηλός στο πρώτο μέρος, με την ομάδα της Λιβαδειάς να ανεβαίνει μετά το 30′ και να κρατάει αυτή την μπάλα.

Στο 45ο λεπτό ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Καραχάλιος έβγαλε ωραία σέντρα, με τον Μπαλάν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με γυριστό σουτ, έχοντας πλάτη στην εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυνατά, με τους φιλοξενούμενους να οπισθοχωρούν και να αφήνουν την μπάλα στην ομάδα του Γιάσμινκο Βέλιτς. Στο 50′, ο Συμελίδης επιχείρησε ένα μακρινό σουτ το οποίο πέρασε αρκετά άουτ, ωστόσο ήταν η πρώτη τελική για τους γηπεδούχους.

Στο 61′, ο Τορό έχασε διπλή ευκαιρία, με το πρώτο σουτ να σταματάει στον Εραμούσπε και το δεύτερο να περνάει άουτ.

Στο 63ο λεπτό ο Μουτίνιο μπήκε στην περιοχή, όμως το πλασέ του ήταν άστοχο. Στο 65′, οι Γιαννιώτες διπλασίασαν τα τέρματα τους, κόντρα στη ροή του αγώνα.

Ο Μορέιρα εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ και ο Εραμούσπε σκόραρε με κοντινή προβολή.

Στο 69ο λεπτό ο Σόρια σέντραρε ωραία στην περιοχή, με τον Παμλίδη να “πιάνει” ένα πολύ ωραίο σουτ και να νικάει τον Στογιάνοβιτς.

Η επόμενη αξιόλογη φάση της αναμέτρησης ήρθε στο 88ο λεπτό, όταν ο Λεβαδειακός μείωσε σε 3:1.

Ο Παναγιώτου έκανε ένα πολύ ωραίο μακρινό σουτ, μην αφήνωντας περιθώρια αντίδρασης στον Τσιντώτα.

ΓΚΟΛ: 88′ Παναγιώτου / 45′ Μπαλάν, 65′ Εραμούσπε, 69′ Παμλίδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 42′ Βρακάς, 53′ Κωνσταντινίδης / 53′ Πήλιος, 57′ Τζίνο, 78′ Παντελάκης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΔΟΚΑΡΙ: –

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης (71′ Τζημόπουλος), Τσάπρας, Μπαχανάκ, Βήχος (71′ Λουαλούα), Χάμοντ, Νίκας (46′ Τορό), Μουτίνιο, Βρακάς (71′ Παναγιώτου), Συμελίδης (79′ Μεχία), Δούμτσιος

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα (64′ Λιάσος), Τζίνο (89′ Νίνης), Μορέιρα, Μπαλάν (86′ Σταματελόπουλος), Παμλίδης