Σενάριο αναδιάρθρωσης μέχρι τη Super League

Στην ΕΠΟ εξετάζουν όλα τα δυνατά σενάρια, ανάλογα με την απόφαση του CAS. Το Onsports έχει το ρεπορτάζ.

Την απόφαση του CAS για την υπόθεση Κοζάνη/Μακεδονικός περιμένουν στην ΕΠΟ, η οποία έχει καθυστερήσει.

Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο είχε δεσμευτεί ότι θα βγάλει απόφαση έως το τέλος Ιουνίου, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, αν και οι ενδιαφερόμενες πλευρές έχουν καταθέσει εδώ και δέκα μέρες τα απαιτούμενα υπομνήματα.

Η έκδοση της απόφασης αναμένεται στις αρχές της εβδομάδας, με την ΕΠΟ να συνεδριάζει στη συνέχεια για να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις για τη νέα σεζόν.

Στην ΕΠΟ περιμένουν την απόφαση για να προχωρήσουν τον σχεδιασμό τους για τη Γ’ Εθνική της νέας περιόδου, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να προκληθεί ντόμινο εξελίξεων σε όλες τις κατηγορίες.

Πρόθεση της Ομοσπονδίας, παρά τα πολλά σενάρια που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, είναι η Γ’ Εθνική της νέας σεζόν να διεξαχθεί όπως προβλέπεται σε 4 ομίλους. Ο αριθμός των ομάδων που θα τους απαρτίζουν θα ξεκαθαριστεί μετά τη δήλωση συμμετοχών, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 5 Αυγούστου. Το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και οι αυξανόμενες απαιτήσεις του πρωταθλήματος ίσως αποτρέψουν κάποιες ομάδες από το συμμετέχουν.

Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο να προκληθούν εξελίξεις που θα αφορούν τις παραπάνω κατηγορίες.

Ντόμινο εξελίξεων και στο βάθος αναδιάρθρωση

Η απόφαση του CAS για την προσφυγή της Κοζάνης ενδέχεται να διαταράξει την κατάσταση στη Γ’ Εθνική και θα προκαλέσει εξελίξεις που ίσως φτάσουν έως τη Super League.

Εάν απορριφθεί η προσφυγή της Κοζάνης, τότε δεν θα αλλάξει κάτι, καθώς η ΕΠΟ θα επικυρώσει τις βαθμολογίες και τα μπαράζ.

Στην περίπτωση που δικαιωθεί η Κοζάνη, τότε θα συμβούν αυτόματα τα εξής: Η συμμετοχή του Μακεδονικού στα μπαράζ ανόδου για τη Super League 2 θα ακυρωθεί και η ομάδα θα παραμείνει στη Γ’ Εθνική και τη νέα σεζόν. Η Κοζάνη θα στεφτεί (εκ νέου) πρωταθλήτρια του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, η ΑΕ Λευκίμμης θα μείνει στην κατηγορία, ενώ στα τοπικά θα υποβιβαστεί ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων.

Με τη σεζόν 2021-22 ουσιαστικά να έχει ολοκληρωθεί, δεν υπάρχει χρόνος να επαναληφθεί το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής για τη Super League 2.

Το πιθανότερο σενάριο που επεξεργάζεται η ΕΠΟ είναι να προβιβαστούν στη Super League 2 και οι επτά πρωταθλητές. Για να δεχτεί κάτι τέτοιο η δεύτερη τη τάξει κατηγορία, θα πρέπει να λάβει κάποια ανταλλάγματα, μιας και πρόθεσή της είναι να μειωθούν οι ομάδες της νέα τη σεζόν.

Αυτό έχει να κάνει με τη Super League, που από τη σεζόν 2023-24 θα αυξήσει τις ομάδες της σε 16. Αυτό σημαίνει πως την προσεχή σεζόν, θα προβιβαστούν 4 ομάδες από τη Super League 2, ενώ θα υποβιβαστούν 2 από την πρώτη κατηγορία.

πηγή: onsports.gr