Σεφτέ στις νίκες με Ροσέρο και Εραμούσπε ο ΠΑΣ Γιάννινα

Με την υπογραφή των Ροσέρο και Εραμούσπε ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε του Λεβαδειακού 2-1. Η ομάδα του Θανάση Στάικου ήταν ελαφρώς ανώτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού και πήραν το πρώτο τρίποντο της χρονιάς.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε την πρώτη του νίκη στη Super League, επικρατώντας του Λεβαδειακού 2-1 στους Ζωσιμάδες. Ο Ροσέρο έκανε το 1-0 στο 2′, ο Μουτίνιο ισοφάρισε προσωρινά με ένα έξυπνο σουτ στο 45+2′ και ο Εραμούσπε διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 73′. Η ομάδα των Ιωαννίνων έφτασε τους τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα, ενώ ο Λεβαδειακός παρέμεινε στον ένα βαθμό.

ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός 2-1: Σεφτέ στις νίκες με Ροσέρο και Εραμούσπε
SPORT24
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τελική τελική στο παιχνίδι στο 2′. Ο Παμλίδης δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά σε σέντρα του Σόρια, όμως ο Μπιλμπάο έκανε το γύρισμα και ο Ροσέρο με υπέροχη γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Λεβαδειακός έψαξε το γκολ της ισοφάρισης και το βρήκε στην τελευταία φάση στο πρώτο μέρος, με τον Μουτίνιο να πιάνει στον ύπνο τον Σούλη. Ο Πορτογάλος μέσος δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή και ενώ τον επιτηρούσαν δύο παίκτες του ΠΑΣ, η μπάλα πέρασε από αυτούς και κατέληξε στο δεξί άκρο της εστίας του κίπερ των Ηπειρωτών.

Τη λύση για την ομάδα του Θανάση Στάικου έδωσε ο Εραμούσπε στο 73′. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Λεβαδειακού, ο Ροσέρο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σταματελόπουλος έπιασε μια κεφαλιά και ο Αργεντινός στόπερ στο δεύτερο δοκάρι από κοντά έκανε το 2-1.

Ο ΠΑΣ κατάφερε και διατήρησε υπέρ του το προβάδισμα στο σκορ, δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, παρότι οι φιλοξενούμενοι πήραν ρίσκα και πίεσαν στο φινάλε.

Το ματς
Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε με ορμή και ήταν καλύτερος από τον Λεβαδειακός στο πρώτο μέρος, ειδικότερα στα πρώτα λεπτά. Βρήκε το γκολ που έψαχνε και συνέχισε να παίζει στο ίδιο μοτίβο. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά με τον Βρακά στο 15′, όμως η προβολή του εξουδετερώθηκε από τον Σούλη που παραχώρησε κόρνερ.

Στο 25′ ο ΠΑΣ σημείωσε και δεύτερο γκολ με τον Πέτρο Μπαγκαλιάνη, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπιλμπάο, όμως αυρώθηκε ορθά για οφσάιντ. Οι δύο ομάδες είχαν και άλλες στιγμές για να βάλουν γκολ, μιας και Λεβαδειακός ανέβασε την απόδόση του. και στο τέλος βρήκε το γκολ με τον Μουτίνιο.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ ήταν ελαφρώς ανώτερος και έψαξε το γκολ που θα του χαρίσει τη νίκη. Ο Ροσέρο στο 50′ και ο Μπιλμπάο στο 55′ βρέθηκαν κοντά στο να βρουν δίχτυα, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν στόχο. Στο 56′ ο Λεβαδειακός απείλησε ξανά με τον Βρακά από κοντά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Ταουσιάνης έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Καζένγκα Λούα Λούα και αυτός ταλαιπώρησε αρκετά τον Σόρια από τα αριστερά, όμως κανένα από τα γυρίσματά του δεν το εκμεταλλεύτηκε κάποιος από τους συμπαίκτες του. Πριν από το γκολ του Εραμούσπε, ο Σταματελόπουλος σπατάλησε μια τεράστια ευκαιρία για να βρει δίχτυα, όμως το πλασέ που εξαπέλυσε μέσα από την περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ.

Μετά το γκολ του Αργεντινού στόπερ των Ηπειρωτών, ο ΠΑΣ κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του προβάδισμα στο σκορ, δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, αν και ο Λεβαδειακός πίεσε για να βρει το γκολ της ισοφάρισης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης, Σόρια, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάννης, Κιάκος, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος (68′ Σταματελόπουλος), Μορέιρα (90+2′ Παντελάκης), Ροσέρο, Παμλίδης (60′ Τζίμας).

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Μπάχανακ, Βήχος, Τζημόπουλος, Κωνσταντινίδης, Μεχία (46′ Χάμοντ), Μουτίνιο, Σκβάρκα (46′ Λούα Λούα), Βρακάς (78′ Τορό), Μπελμόντ, Δούμτσιος (78′ Τσιριγώτης).

πηγή: sport24.gr