Σπουδαίο “διπλό” ο ΠΑΣ Γιάννινα, 1-0 τον Ιωνικό

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε ένα σπουδαίο διπλό στην έδρα του Ιωνικού με τον Μορέιρα να είναι ο σκόρερ πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στη σεζόν. Οι Ηπειρώτες ανέβηκαν στους 30 βαθμούς, ενώ οι Νικαιώτες παρέμειναν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα φεύγει για πρώτη φορά από τη Νίκαια, επικρατώντας 1-0 του Ιωνικού και έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την παραμονή στη Stoiximan Super League, ενώ η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου παρέμεινε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το χρυσό γκολ για την ομάδα του Θανάση Στάικου πέτυχε ο Μορέιρα, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά στη σεζόν. Ο Τζίμας έστρωσε με τακουνάκι στον Πήλιο έξω από την περιοχή, ο Χουτεσιώτης έπεσε στη γωνιά του αλλά δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα. Ο Μορέιρα πήρε το ριμπάουντ και με τη συνδρομή του Ρομαό σκόραρε στο 64ο λεπτό.

Ο Ιωνικός είχε στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο σε ελάχιστες φορές μπόρεσε να γίνει απειλητικός στα καρέ του ΠΑΣ. Η καλύτερη στιγμή των Νικαιωτών ήταν η σέντρα σουτ του Ρομαό στο 87′, η οποία σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Το ματς σε γενικές γραμμές δεν είχε ρυθμό κάτι που βόλεψε τους Ηπειρώτες που πήραν αυτό που ήθελαν.

Στα αξιοσημείωτα του ματς, η επιστροφή του Πέδρο Κόντε στη δράση από τον περασμένο Αύγουστο. Ο Ισπανός φορ μπήκε στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων.

Το ματς
Το πρώτο μέρος είχε λίγες καλές φάσεις. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν αργός και αυτό ήταν προς όφελος των φιλοξενούμενων, τους οποίους βόλευε περισσότερο η ισοπαλία.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου απείλησε πρώτη στο 15′, όταν η κεφαλιά του Μάντζη έπειτα από γέμισμα του Βαλεριάνου στην περιοχή πέρασε άουτ. Δέκα λεπτά ο Τσιγκρίνσκι απείλησε με κεφαλιά, αλλά η κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες είχαν από μια τελική για να σκοράρουν. Αρχικά στο 38′ ο Παμλίδης με ωραία ενέργεια βρήκε λίγο κενό χώρο εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 42′ ήταν η σειρά του Σεμπά να απειλήσει έπειτα από βαθιά μπαλιά του Τσιγκρίνσκι. Ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ, αλλά ο Τσιντώντας μπλόκαρε την μπάλα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια ατυχία για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Τσιντώτας αισθανόταν ενοχλήσεις στον δεξιό του προσαγωγό, ωστόσο στο 50ο λεπτό έγινε αλλαγή και στη θέση του πέρασε ο Αθανασίου.

Ο Ιωνικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δυσκολευόταν να απειλήσει την άμυνα του ΠΑΣ. Αντίθετα οι Ηπειρώτες πέτυχαν το χρυσό γκολ με τον Μορέιρα και πήρε αυτό που ήθελε από το ματς. Οι γηπεδούχοι πάλεψαν για να πάρουν κάτι από το παιχνίδι και είχαν κάποιες φάσεις για να σκοράρουν.

Στο φινάλε το ματς έγιναν ελάχιστες καλές φάσεις. Ο ΠΑΣ σκόραρε με τον Τζίμα στο 83ο λεπτό, αλλά ο Μορέιρα που του έδωσε την πάσα ήταν από αντικανονική θέση. Στο 87′ ο Ρομαό έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με σέντρα – σουτ από τα δεξιά. Αυτή ήταν η τελευταία πιο αξιοσημείωτη στιγμή του ματς, καθώς στο φινάλε υπήρξε αρκετή ένταση ανάμεσα στους παίκτες.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Σάκιτς, Κάνιας, Σεμπά, Γούλερι, Μασάς, Μάντζης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Μορέιρα, Τζίμας, Τζίνο, Παμλίδης, Λιάσος, Μπάλαν.

πηγή: sport24.gr