Στάικος: «Τα δάκρυα του Κόντε μας γεμίζουν συναισθήματα»

Άναρχο σε πολλά σημεία του χαρακτήρισε το σημερινό παιχνίδι με τη Λαμία ο Θανάσης Στάικος. Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα στάθηκε στα έντονα συναισθήματα από τον τραυματισμό του Κόντε και τα δάκρυα του Ισπανού, ενώ ευχήθηκε να επιστρέψει σύντομα αυτός και ο Πριόρ που πιθανόν υπέστη διάσειση.

«Σήμερα έγινε ένα παιχνίδι που είχε δύο μορφές. Στο πρώτο ημίχρονο είχε τακτική οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τρόπους ανάπτυξης για να φτάσουν σε κάποιο γκολ.

Η δική μας ομάδα παρότι έδειξε να έχει κάποια κινητικότητα καθώς ήταν το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας και ευκαιρίες είχαμε και το γκολ πετύχαμε, ενώ προς το τέλος του πρώτου μέρους η Λαμία ισορρόπησε και έτσι κλείσαμε το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος είχαμε ένα παιχνίδι ιδιαίτερα νευρικό και όσο περνούσε η ώρα και άναρχο.

Οι φάσεις ήταν εκατέρωθεν και θα μπορούσε η κάθε ομάδα ανά πάσα ώρα και στιγμή να σκοράρει. Είναι κάτι που δεν το θέλουμε, θέλουμε ανάπτυξη από πίσω και να ελέγχουμε το ρυθμό.

Τόσο οι τραυματισμοί και η μορφή του αγώνα μας κράτησαν σε εγρήγορση μέχρι το τέλος και θα μπορούσαν να σκοράρουμε αλλά και να δεχθούμε γκολ.

Συνεχίζουμε, η δουλειά για εμάς είναι η επόμενη μέρα και η επόμενη προπόνηση και να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι».

Για τον σοβαρό τραυματισμό εκ νέου του Κόντε και αν τα δάκρυα του σφραγίζουν τη χρονιά ανεξαρτήτως τι θα κάνει η ομάδα: «Τα δάκρυα του Κόντε στα αποδυτήρια δημιουργούν έντονα συναισθήματα και είναι ένα αξιοσημείωτο γεγονός και δυσάρεστο για εμάς. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ο Πέδρο θα βρει τη δύναμη να γυρίσει υγιείς»

Για το αν ο τραυματισμός του Κόντε αλλάζει τα δεδομένα στα μεταγραφικά: «Για την επιθετική γραμμή δεν υπήρχε κάτι υπόψιν, δεν κοιτούσαμε εκεί, είναι και ο Λεό που θα επιστρέψει . Θα δούμε, πρέπει να τα βάλουμε κάτω για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τις επόμενες μέρες».

Για τον τραυματισμό του Πριόρ: «Ήταν μια διάσειση αλλά να περιμένουμε λίγο για να είμαστε πιο ακριβής»

Για το αν είδε σήμερα κάτι από αυτά που δουλεύουν στις προπονήσεις: «Είδαμε ανά διαστήματα και για λίγα λεπτά. Κυρίως δεν μπορούσαμε να έχουμε συνδυαστικό παιχνίδι. Είχαμε κάποιες στιγμές αλλά πιο πολύ πήγε σε μεταβάσεις και προσωπικές ενέργειες από τα πλάγια. Ναι μεν κάποια στιγμή αναπτυχθήκαμε και αυτό έγινε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και ένα πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Θα ήθελα να δω περισσότερο ισορροπία, να μην υπάρχει αυτός ο τρελός ρυθμός στο παιχνίδι γιατί εμάς δεν μας αρέσει και ας κάνουμε λιγότερες ευκαιρίες. Εγώ είμαι αισιόδοξος, πιστεύω πολύ σε αυτά τα παιδιά, πιστεύω στη δουλειά και σε ένα συγκεκριμένο πλάνο και αργά ή γρήγορα θα φανεί μέσα στο γήπεδο».

Για το αν οφείλεται αυτός ο ρυθμός στους τραυματισμούς ή στο ότι ψάχνει ακόμη η ομάδα να βρει τον εαυτό της: «Περισσότερο παρασύρθηκαν οι ποδοσφαιριστές σε αυτό το ρυθμό. Ήθελαν να δείξουν και οι δύο ομάδες, η Λαμία όσο περνούσε ο χρόνος προσπαθούσε να βρει κόντρα επιθέσεις και εμείς να επιτεθούμε με κάθε τρόπο για αυτό και κάποια λάθη δικά μας στην μετάβαση η Λαμία μπορούσε να πετύχει γκολ. Πήγε έτσι το παιχνίδι δεν υπήρχε κάποιο πλάνο σε αυτό».

Για το χειροκρότημα του κόσμου και πως αισθάνθηκε: «Την ατμόσφαιρα τη γνώριζα από πέρυσι. Στο Ζωσιμάδες υπάρχει πολύ καλή ατμόσφαιρα και νιώθεις φανταστικά. Στο μυαλό μου ήταν να αποδώσει η ομάδα αυτά που δουλεύουμε και αυτό που θέλουμε και φυσικά να κερδίσουμε. Από τη στιγμή που δεν τα καταφέραμε δεν κάναμε χαρούμενο τον κόσμο μας σήμερα. Είμαστε μια ομάδα με νέα παιδιά που πιστεύω πολύ σε αυτά και είμαι σίγουρος ότι θα τον κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο όταν πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει».

Πηγή: passports.gr